Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

oktober 2015
86

MediaSpecs, uw afspraak met de media

Beste mediavrienden,
 
In deze nieuwsbrief vindt u een overzicht van het belangrijkste medianieuws van de afgelopen maand september.
 
Voor dagelijks medianieuws verwijzen wij u graag door naar onze Hot News en sociale media: Twitter, LinkedIn, Facebook en Google+.
 
Vergeet ook niet te kijken naar de Mediabegrippenlijst en Activiteitenkalender.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock
 
Roularta Local Media

Nieuws over MediaSpecs

Op donderdag 1 oktober telt de MediaSpecs database 5.423 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.093), vakpers (654), dagbladen (272), huis-aan-huisbladen (666), out-of-home (862), radio/TV (419) en digitaal (1.806).
 
Enkele honderden titels hiervan staan al online met reclametarieven voor 2016!
 
Helemaal onderaan deze newsletter vindt u nog enkele gebruikerstips voor onze abonnees. Contacteer ons voor een gratis demo en proefabonnement.
 
Nieuwe abonnee: Comm2B (communicatiebureau).
 
Op 22 september vond in Wolubilis voor de allereerste keer de GRP Media Vision Day plaats met ‘content’ als centraal thema. MediaSpecs was aanwezig en verzamelde ‘20 Powerful Quotes’ van onder andere Johan Houben, Maria Garrido, Joeri Van den Bergh en John Porter die zeker het bekijken waard zijn!
 
Big Wraps

Nieuws van de maand september

Gods Woord: affichagenetwerk voor non-profit organisaties
Gods Woord ontstond om christelijke organisaties hun boodschap te laten verspreiden in Vlaanderen. Het netwerk omvat 400 2m² borden aan kerkmuren, katholieke scholen of pastorijen. JoPubliCo, een nieuwe speler in de branche, wil nu het netwerk ook openstellen voor campagnes van non-profit organisaties uit de cultuur- en toerismesector. Tarieven in MediaSpecs!
 
Big Wraps: tijdelijke pakketten voor zes doelgroepen
De magazinesector zet zichzelf helemaal terug op de agenda met een innovatieve GRP-benadering en een aantrekkelijke kost/GRP. Big Wraps is een tijdelijk sectorinitiatief van de magazine-uitgevers van Febelmag en hun regies: IP, de Persgroep, ProduPress, Rossel, Roularta en Sanoma. Klik op de titel voor alle details! De tarieven vindt u in de database.
 
Eurobest in Antwerpen: alles wat u moet weten
Van 1 tot 3 december ontvangt Antwerpen ruim tweeduizend creatievelingen. Eurobest, het belangrijkste Europese festival voor creativiteit in reclame en communicatie, strijkt dan in en rond de Arenbergschouwburg neer. Klik op de linken om de persconferentie te herbeleven, te ontdekken wie de pitch won om het event te organiseren en welke Belgen deel uitmaken van de volledige jury.
 
CIM Pers-Bioscoop: een analyse
Op 15 september werden de nieuwe resultaten van de CIM bereikstudie Pers en Bioscoop gepubliceerd. Deze golf is de laatste van het driejarig contract dat het CIM met TNS Media afsloot. Ontdek de analyses en commentaren van OMD, Space, Bernard Cools, Brightfish, Rossel, Mediahuis, Roularta en Free Press.
 
STIMA
 
De Velder koopt P-magazine, Ché en Menzo naar Cascade
P-magazine en Culinaire Ambiance mogen van de rechtbank verkocht worden aan Maurice De Velder en zijn partner. De Velder was al eigenaar van de bladen, maar zijn uitgeverij Think Media Magazines was in financiële moeilijkheden geraakt. De bladen en websites over motoren, alsook Ché en Menzo, vinden onderdak bij de Antwerpse uitgever Cascade.
 
Medialaan vervangt kanaal van JIM door nieuwe kinderzender voor jongens
Medialaan kondigt aan dat jongerenzender JIM na veertien jaar stopgezet wordt. Op vrijdag 18 december zal JIM voor de laatste keer uitzenden. Het signaal van JIM wordt daarna ingevuld door een nieuwe kinderzender, die zich vooral richt op jongens van 8 tot 12 jaar.
 
Televisiezender FOX komt naar Vlaanderen
Vandaag start een nieuwe tv-zender in Vlaanderen. FOX biedt haar programmering aan via Telenet op kanaal 13. België is het 127ste land ter wereld waar de tv-zender te ontvangen is. Commercialisering door Transfer. Meer info over de programma’s en presentators vindt u hier.
 
Ouders van Nu / Zappy Parents, het nieuwste magazine van Sanoma
Ouders van Nu / Zappy Parents is een magazine voor en door echte ouders en experten. Het magazine brengt verhalen en informatie op een relevante, geruststellende en ontspannen manier. De focus ligt op baby’s en peuters tot twee jaar. De Vlaamse oplage telt 20.000 exemplaren, de Waalse 16.000.
 
@mediaspecs
 
Mondadori lanceert Vital in België
Na Frankrijk lanceert Mondadori het tweemaandelijkse blad Vital ook in België. Het schoonheids-, fitheids- en welzijnsmagazine van de actieve dertigers deelt het DNA van Top Santé en richt zich naar stedelijke en actieve vrouwen tussen 25 en 40 jaar. De eerste editie verschijnt op 16 oktober.
 
Eerste wijzigingen bij titels van Roularta in 2016 gekend
Klik op de titel voor nieuwtjes over Tafelen bij ons, Trends Top Industrie en Trends Style. Ook zijn er al heel wat redactionele kalenders voor 2016 gekend en in MediaSpecs opgenomen!
 
Stopzetting activiteiten van Atlas, Blits neemt de regio's over
Atlas, regie van de titels Atlas Kortrijk, Atlas Waregem, Atlas Menen-Wevelgem en Atlas Harelbeke-Zwevegem, heeft zijn activiteiten stopgezet. De verschillende edities worden vervangen door Blits, de partner van Corelio Connect Regional in West-Vlaanderen. Alle details in MediaSpecs.
 
Nieuwsblad van Geel en Boerenbelang in handen van de Press Drukkerij
De Press Drukkerij nam zopas de activiteiten over van MGraphics, uitgever van het Nieuwsblad van Geel en het Boerenbelang. De twee bladen zullen als afzonderlijke titels verder leven en ook verder worden uitgebouwd.
 
Social Media Day
 
Nieuw gezondheidsmagazine op de Luxemburgse markt: Letz Be Healthy
In november verschijnt er in het Groothertogdom Luxemburg een nieuw Franstalig B2C-magazine over gezondheid. Letz Be Healthy zal elf keer per jaar verschijnen op 21.000 exemplaren en is in eerste instantie gericht naar klanten van apothekers. Het magazine zal verder ook beschikbaar zijn in wachtzalen van verschillende partners zoals ziekenhuizen en medische centra.
 
IP Luxembourg verandert van strategie
Vanaf 2016 stopt IP Luxembourg met het commercialiseren van haar perstitels, alsook van het 2m² affichageproduct Publilux: “Het stopzetten van deze activiteiten zal ons toelaten om ons voortaan volledig toe te leggen op audiovisuele en digitale media, alsook op onze andere OOH-oplossingen”.
 
Publilux zelf verantwoordelijk voor zijn niet-Luxemburgse opdrachtgevers
Publilux herneemt vanaf 2016 de commercialisatie van al haar producten voor internationale opdrachtgevers. Ook Belgische adverteerders en mediabureaus dienen nu voortaan bij Publilux zelf aan te kloppen voor een campagne.
 
Nieuwe regie: LuxMediaHouse
Editpress Luxembourg en Saint-Paul Luxemburg hebben samen het bedrijf LuxMediaHouse opgericht. Het doel is om vanaf 2016 de Belgische reclamemarkt te benaderen via een gezamenlijke regie gespecialiseerd in print, online en radio. Klik op de titel om te ontdekken over welke merken het gaat.
 
RetailDetail Magazine
 
Toepassing van agentschapscommissie in 2016: stand van zaken
Na de afschaffing van de agentschapscommissie door Medialaan hebben heel wat andere mediaregies ondertussen een standpunt ingenomen. Klik op de titel voor de standpunten van de verschillende audiovisuele, outdoor en print regies.
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
Clear Channel breidt installatie backlightpanelen uit met 100 adressen
 
Realo en De Persgroep bundelen krachten op online immomarkt
 
De Streekkrant is de eerste krant met PEFC-label
 
Rondom Tielt en Rondom Roeselare geïntegreerd in één editie
 
Belmodo compleet vernieuwd
 
Lancering digitaal VAB-Magazine 2.0
 
Weekend.be zet extra in op woonrubriek
 
MediaSpecs.fr
 
OVERIG NIEUWS

Belgische audiovisuele regies slaan handen in elkaar voor Tell A Vision
 
JCDecaux en Clear Channel lanceren de OOH Kings Awards
 
Aftrap van The Future of Shopping Roadshow in Leuven
 
Marketer of the Year: bekendmaking genomineerden
 
IAB Mixx Awards: bekendmaking juryleden
 
B2B Press & Communication Awards: bekendmaking van de jury
 
GEBRUIKERSTIPS
 
Naast reclametarieven, contactgegevens en redactionele kalenders, kan u in MediaSpecs nog veel meer informatie consulteren: bij de grotere titels kan u ook een complete redactielijst en de statistieken op sociale media raadplegen. Klik op de afbeelding!
 

 

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, redactionele kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers januari 2015: 4.814.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 5.500 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

MediaSpecs Facebook: nieuws en trends op Facebook voor iedereen die meer wil weten over de media- en reclamewereld.

MediaSpecs Google+: de belangrijkste nieuwtjes uit de sector op Google+.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

 

NP

 

 

 

 

 

 

Recente agenda

 

 

 

 

 

 

Roularta Local Media

 

 

 

 

 

 

 

 

Roularta Media

 

 

 

 

 

 

 

 

B2B Awards

 

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
Kijkgedrag op nieuwe schermen (CIM)
Eén op vijf Belgen gebruikt video on demand (GfK Belgium)
Matrix-studie bevestigt groeiende belangstelling van adverteerders voor digital marketing (IAB Belgium)
Internet going mobile: wat dat voor adverteerders betekent (Space)
Analyse kijkcijfers augustus 2015 (OMD Belgium)
Analyse reclame-investeringen juli 2015 (OMD Belgium)
Analyse CIM Radio Wave 2015-2 (OMD Belgium)
Mensen dagelijks bijna drie uur online met social media als favoriete activiteit (IAB UK)
European programmatic market increases with 70,5% in 2014 (IAB Europe)
The mobile tipping point (ZenithOptimedia)

 

 

 

STIMA

 

 

 

 

 

 

 

 

Retriever Media Informatie

 

 

 

 

 

 

 

 

MediaSpecs Database