Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

maart 2015
79

MediaSpecs, uw afspraak met de media

Beste mediavrienden,
 
Het begin van een nieuwe maand, dat betekent een nieuwe newsletter van MediaSpecs!
 
In deze newsletter vindt u het overzicht van de belangrijkste wijzigingen en gebeurtenissen in het medialandschap van de afgelopen maand februari.
 
Wenst u liever elke dag op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes uit de media- en reclamesector? Zet dan MediaSpecs Hot News in uw internetfavorieten en geniet van uw gratis en dagelijkse portie medianieuws.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock
 
Clear Channel Belgium

Nieuws over MediaSpecs

Op dinsdag 3 maart telt de MediaSpecs database 5.272 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.094), vakpers (633), dagbladen (272), huis-aan-huisbladen (657), out-of-home (848), radio/TV (390) en digitaal (1.716).
 
Afgelopen maand zijn in MediaSpecs alle producten van JCDecaux op Luxembourg Airport en het sponsoringdossier voor het Belgisch kampioenschap wielrennen toegevoegd. Ook de meest recente CIM-cijfers zijn aanwezig in de zoekmachine.
 
Voortaan is het bij de print titels mogelijk om doorbladerboekjes te consulteren die de look & feel van de uitgave in kwestie weergeven. Aan regies en uitgevers vragen we dan ook om ons de internetlink te bezorgen van waar we uw publicatie online kunnen bekijken. Op deze manier kunnen mediaspecialisten op een eenvoudige manier uw uitgave ontdekken.
 
Nieuwe abonnees: de PR-bureaus Grayling en Nightingale, alsook de Orde van Architecten - Vlaamse Raad.
 
MediaSpecs.fr

Nieuws van de maand februari

ACM keurt de overname van Mecom door De Persgroep goed
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een vergunning verleend voor de overname van Mecom door De Persgroep. Mecom is een Engelse beursgenoteerde holding die bestaat uit twee toonaangevende uitgeverijen: Koninklijke Wegener in Nederland en Berlingske Media in Denemarken.
 
Telenet krijgt groen licht voor participatie in De Vijver Media
De Europese Commissie geeft goedkeuring aan Telenet voor de geplande participatie van 50% in De Vijver Media. Klik op de titel voor alle details!
 
Lokeren wijst nieuw contract stadsmeubilair toe aan JCDecaux
Het Oost-Vlaamse Lokeren heeft na een openbare aanbesteding het contract voor de exploitatie van bushokjes en mupi’s aan JCDecaux toegewezen. Het betreft een exclusief contract voor een periode van 13 jaar. JCDecaux zal de komende maanden nieuw meubilair in de stad installeren.
 
Fusie tussen BxlConnect en The Brussels Times
The Brussels Times Magazine is de nieuwe naam voor het magazine voor expats en diplomaten in Brussel na de fusie tussen BxlConnect en The Brussels Times. Het wordt verdeeld in de Europese Commissie, het Europees Parlement, in ambassades en hotelkamers in de hoofdstad.
 
BDMA
 
Mediahuis, Roularta en IPM lanceren Pure Quality News
Pure Quality News is een nieuw online pakket dat de newssites van Mediahuis Connect, Roularta Media en IPM Advertising in de kijker zet. Het biedt een nationaal bereik via de websites Standaard.be, Knack.be/Levif.be en Lalibre.be.
 
Belbeauty.be, een nieuw platform voor beauty- en wellnesslovers
Belbeauty.be wil de producten en diensten die in de professionele schoonheidsverzorging gebruikt worden dichter bij de consument brengen. Op de website krijg je een overzicht van wellnesscentra, schoonheidsinstituten en nagelstudio's in jouw directe omgeving. Regie: Sonar Media.
 
Voortaan reclame mogelijk op BazarMagazin.com
BazarMagazin.com, het online platform dat zowel een wekelijks magazine als een e-shop is, laat voortaan reclame toe. Laurence Thomsin zal hiervoor verantwoordelijk zijn. Contact- en tariefgegevens in MediaSpecs.
 
Skynet Advertising is de nieuwe regie van Vroom.be
Skynet Advertising is sinds 1 maart de nieuwe reclameregie voor Vroom.be. De website voegt zich bij de premium autokanalen. Skynet.be werd eind februari overigens volledig vernieuwd: ontdek er hier alles over.
 
RetailDetail Magazine
 
IP Radio wordt de regie voor Chérie FM
IP Radio wordt de exclusieve regie voor Chérie FM, de derde radiozender van NGroup (Nostalgie en NRJ). De zender was tot de jaren negentig actief in België en geniet nog steeds een zeer hoge naambekendheid. Meer info op MediaSpecs Hot News en in de database.
 
Nieuw tijdschrift en uitgebreide advertentiemogelijkheden bij Klasse
Klasse is in volle voorbereiding van een nieuw trimestrieel tijdschrift voor leraren vanaf september 2015. Ook nieuw is dat de website Klasse.be/ouders voortaan commerciële boodschappen toelaat. Ontdek hier alle reclamemogelijkheden.
 
Blits breidt aantal edities uit tot elf
Mediatopper, de uitgever van het West-Vlaams maandelijks magazine Blits, kondigt de lancering aan van twee nieuwe edities. Voortaan zullen ook inwoners van de regio's Oostende en Middelkerke/De Haan het magazine ontvangen.
 
Roularta lanceert Trendsstyle.be
Eind februari lanceerde Roularta de website Trendsstyle.be met daaraan gekoppeld een wekelijkse nieuwsbrief. Trendsstyle.be is geïntegreerd in de site van Trends en Trends/Tendances en bericht over fashion, horlogerie, interieur, reizen, cooking en kunst.
 
B-information
 
Tangonews.be: one-stop-shop voor online campagne bij Mediahuis en IPM
Mediahuis en IPM slaan met Tangonews.be opnieuw de handen in elkaar. De zeven nieuwsmerken verenigen zich met een aanbod op hun sites: GVA.be, HBVL.be, Standaard.be, Nieuwsblad.be, Lavenir.net, DH.be en Lalibre.be.
 
Ziekenhuis- en Zorgkrant wijzigt naar HealthCare Magazine en er komt een Franstalige versie
Ziekenhuis- en Zorgkrant, het magazine gericht naar beslissingsnemers van ziekenhuizen en seniorenzorg in Vlaanderen, wordt HealthCare Magazine. Tegelijkertijd wordt er een Franstalige versie voorzien.
 
Officieel PlayStation Magazine verdwijnt uit de rekken
Officieel PlayStation Magazine (OPM), onder licentie van Sony Computer Entertainment Benelux, houdt op te bestaan. Het maandelijkse gamesblad werd uitgegeven door Head Office en verscheen voor het laatst op dinsdag 24 februari. Ook de online activiteiten van OPM verdwijnen.
 
Outbrain nu ook op websites van de Persgroep, Roularta en Metro
Het akkoord tussen Rossel Advertising en haar content oplossing Outbrain wordt uitgebreid. Het reeds bestaande pakket op de websites van Rossel en RTL wordt doorgetrokken naar HLN.be, Knack.be, Levif.be en Metrotime.be.
 
Damn Magazine
 
Mediahuis breidt zijn ondernemersplatform Made in uit naar Vlaams-Brabant
Sinds 9 februari kan u het Vlaams-Brabantse bedrijfsnieuws terugvinden op Madeinvlaamsbrabant.be. Made in is een volledig digitaal product. Dagelijks wordt er bedrijfsnieuws uit de regionale KMO-wereld gebracht via nieuwsbrief, website en social media.
 
Mediahuis lanceert tablet magazine Reistips
Reistips is een nieuw digitaal en gratis reismagazine boordevol reisverhalen en reportages, overgoten met foto’s en video’s. Het wil de lezers inspiratie geven op vlak van vakantiebestemmingen. De volgende edities zijn gepland voor mei en september. Adverteerders en mediaplanners vinden alle info in MediaSpecs.
 
Koen Van Wichelen lanceert nieuw Vlaams boekenmagazine
Begin mei verschijnt het eerste nummer van een nieuw magazine voor Vlaamse boekenliefhebbers. Initiatiefnemer is schrijver en Grande-uitgever Koen Van Wichelen. Dit nieuw tijdschrift zal verdeeld worden op 20.000 exemplaren. Er is nog geen regie vastgelegd die gaat instaan voor de advertentiewerving.
 
Akkoord over de verkoop van Groupe Express Roularta aan Patrick Drahi en Marc Laufer
Roularta Media Group kondigt het akkoord aan over de verkoop van al haar activiteiten in Frankrijk aan Patrick Drahi en zijn vennoot Marc Laufer. In tegenstelling tot vroegere berichten gaat het wel degelijk over alle activiteiten en titels van Groupe Express Roularta. Ontdek de hele portefeuille op Hot News.
 
Retriever Media Informatie
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
Media Marketing lanceert de MM App
 
Carrefour lanceert vernieuwd klantenmagazine Simply You
 
VAB-Magazine vernieuwt inhoudelijk na onderzoek
 
Cultuur 7: televisiezender die cultuur en kunst brengt
 
Plan Magazine: tijdschrift gericht naar architecten
 
HU.MAN: luxe mannenspecial bij Humo
 
JOE fm: nieuwe programmering
 

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers mei 2014: 5.666.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 5.000 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

MediaSpecs Facebook: nieuws en trends op Facebook voor iedereen die meer wil weten over de media- en reclamewereld.

MediaSpecs Google+: de belangrijkste nieuwtjes uit de sector op Google+.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

Recente agenda


NP Launch Event

 

 

 

 

 

 

 

 

Vino Magazine

 

 

 

 

OVERIG NIEUWS
Verslag van het Febelmar Congres over innovatie
Verslag van de Trends Night
CIM-resultaten pers: verspreiding 2014 Q4
CIM-resultaten radio: golf 2014-3
UMA-ranking: Space blijft de grootste

 

 

 

 

MediaSpecs Database

 

 

 

 

 

 

 

 

Maison Moderne

 

 

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
Overzicht Belgische reclame-investeringen in 2014 (Nielsen)
Media-investeringen 2014: contrasterende indicatoren (Space)
Cinema ontketent meer emotie voor je merk (Brightfish)
White Paper Viewable Impressions (IAB Europe)
The best spots during Superbowl (Ad Age)

 

 

 

 

MediaSpecs LinkedIn

 

 

 

 

 

 

 

 

MediaSpecs Facebook