Vrijdag 30 maart 2018
Nieuwsbrief voor werknemers
Inspirerend verhaal: van stenen naar cijfers

Roy Bruggink werkte 13 jaar in de bouw als metselaar, totdat hij knieproblemen kreeg. Roy startte met een loopbaantraject en na een beroepskeuzetest, zocht hij contact met de KOB. Vlak na de start van de opleiding, ging hij aan de slag als Werkvoorbereider/Calculator bij Mastermate. Hier is hij inmiddels doorgegroeid tot Technisch Adviseur Deuren en Kozijnen. Een bijzondere carrièreswitch, ook voor Roy. “Altijd met de troffel in de hand, nooit een laptop. Ik dacht: zo word ik oud.”

Bekijk de film hier
3 tips om te werken met gevaarlijke stoffen:

1. Weet waarmee je werkt!
2. Vraag je leidinggevende welke maatregelen nodig zijn.
3. Meer info nodig? Kijk op onze website.

Wil je meer weten over organisatorische mogelijkheden bij veilig werken met gevaarlijke stoffen? Kijk dan ook eens naar dit webinar van TNO waarin onze collega Johan Timmerman de situatie in de bouw toelicht of bekijk onze folder.

Image Caption
Creëer zelf je kansen

Henk startte als betonstaalvlechter tijdens de crisis met een EVC-traject. Na een succesvolle afronding van het traject, met een diploma tot gevolg, raakte Henk echter zijn baan kwijt. Na een lange periode van uitzendwerk, kon hij aan de slag als uitvoerder. Henk: “Snel daarna kreeg ik de kans om als instructeur werkplaatstechnieken aan de slag te gaan. Ik had nooit gedacht dat ik later nog eens voor de klas zou staan!”

Bekijk de vlog hier
Image Caption
Loopbaantraject Henk

Henk liep vast in zijn werk door het leeftijdsverschil op de werkvloer. Na het adviesgesprek met onze DIA-adviseur Edith startte hij een loopbaantraject met James.

Bekijk de video hier
Volandis op social media

Op de hoogte blijven van nieuws van Volandis, onze partners en ontwikkelingen in de sector? Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn. Is een bericht de moeite waard om te delen? Help dan mee het gesprek gaande te houden in de sector.

Met jouw contacten kunnen we de beweging maken naar Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit.

Vorige nieuwsbrieven

Een nieuwsbrief gemist? Bekijk onze voorgaande nieuwsbrieven op de website.

Stuur de nieuwsbrief door naar je collega's.

Mogelijk is de informatie in deze nieuwsbrief ook interessant voor je collega's. Stuur de nieuwsbrief daarom door, of plaats de berichten op bijvoorbeeld het intranet. Zo is iedereen goed geïnformeerd over duurzame inzetbaarheid.


Abonneer op deze nieuwsbrief