Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

april 2015
80

MediaSpecs, uw bron voor relevant medianieuws

Beste mediavrienden,
 
In deze nieuwsbrief vindt u een samenvatting van de belangrijkste nieuwigheden en veranderingen van de afgelopen maand in het Belgische en Luxemburgse medialandschap.
 
Om het nieuws uit de media- en reclamesector nog sneller tot bij u te laten komen, is er onze dagelijkse Hot News en Twitter.
 
Alle feedback, vragen, opmerkingen en commentaren zijn van harte welkom.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock
 
Roularta Local Media

Nieuws over MediaSpecs

Op donderdag 2 april telt de MediaSpecs database 5.237 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.069), vakpers (623), dagbladen (276), huis-aan-huisbladen (652), out-of-home (842), radio/TV (400) en digitaal (1.710).
 
Voor meer details en een compleet overzicht van de database, verwijzen we u graag door naar onze halfjaarlijkse database overview.
 
Nieuwe abonnees: de regies Publicarto en Decom, de monitoring service Geopress en de leasingmaatschappij ALD Automotive. Het PR-bureau King George heeft een abonnement genomen op onze partner Retriever.nl.
 
Ook onze collega's van MediaSpecs.fr verzenden vandaag hun maandelijkse newsletter. Contacteer ons voor een proefabonnement op de meest complete Franse mediadatabase.
 
Roularta Media

Nieuws van de maand maart

NP breidt multiplatform aanbod uit met NP Campaign en NP Digital
NP, het nationale sectoraanbod van de vier belangrijkste dagbladregies in België, presenteerde afgelopen maand de twee nieuwe advertentiepakketten NP Campaign en NP Digital. Klik op de linken voor de tariefinformatie in onze zoekmachine. Meer uitleg vindt u op MediaSpecs Hot News.
 
Guido neemt regie van de Boomerang Media-netwerken over
De regie van de zeven indoor media-netwerken van Boomerang Media wordt voortaan gecoördineerd door Guido. Het gaat om The Cards, Face2Face, Face2Face.aero, (x)Change, H20, B-Mat en B-Bock.
 
Connector op Brussels Airport officieel geopend
De Connector is een nieuw gebouw op Brussels Airport dat reizigers toelaat om van de check-in rechtstreeks door te wandelen naar de gate van hun vlucht. Reclamepartner JCDecaux Airport stelt op deze locatie nieuwe mogelijkheden voor, met als grootste vernieuwing de Digi Trio.
 
Facelift voor de website van de VDAB
De website van de VDAB heeft een grondige facelift gekregen waarbij na gebruikersonderzoek in het design vier toptaken centraal worden gesteld. Klik op de titel voor alle details. De advertentiemogelijkheden vindt u in de database.
 
MediaSpecs.fr
 
Turbo Magazine in regie bij ProduPress
GALB, uitgever van Turbo Magazine, vertrouwt de reclameregie toe aan ProduPress. Dit maandblad richt zich op zich op Belgische en internationale autosporten en verschijnt zowel in het Nederlands als het Frans op in totaal 15.000 exemplaren. Klik hier voor de tarieven en een redactionele kalender.
 
DOOH-Media installeert interactieve schermen in Waasland Shopping Center
DOOH-Media zal de installatie en de regie doen van de interactieve zuilen in het Waasland Shopping Center. In een eerste fase zullen zes digitale schermen worden geïnstalleerd in het midden van het shopping center. De verkoop van de advertentieruimte start op 27 april.
 
Boeken Magazine is de titel van het nieuwe magazine voor boekenliefhebbers
Het eerste nummer van Boeken Magazine telt 132 pagina's en ligt op een oplage van 20.000 exemplaren in de winkel vanaf vrijdag 8 mei. Het magazine van initiatiefnemer Koen Van Wichelen zal dit jaar ook nog begin oktober verschijnen. Contactinfo en (lancerings)tarieven vindt u hier.
 
3D Cube: nieuw formaat op HLN.be
Het online advertentieportfolio van de Persgroep Advertising wordt uitgebreid met de 3D Cube, een impactvol formaat dat alle hoeken van een product toont. De 3D Cube is een interactieve kubus met zes creatief in te vullen vlakken die geactiveerd wordt bij een mouse-over op de halfpage.
 
Clear Channel Belgium

Bouwbladen bij Roularta worden voortaan één maandelijks magazine
Ik Ga Bouwen & Renoveren en Beter Bouwen & Verbouwen (alsook hun Franstalige tegenhangers) fuseren in april tot één magazine: Ik Ga Bouwen, met als baseline Beter Bouwen Verbouwen. Meer details in MediaSpecs.
 
Glamour gaat van pocket naar iPad-formaat
Vanaf 6 mei kiest het fashion & beauty magazine Glamour voor het iPad-formaat 186x248mm. Dit formaat moet een stuk volwassener ogen en ervoor zorgen dat de (advertentie)pagina’s beter tot hun recht komen.
 
Nieuw bij Monster: drie nieuwe social recruitment- en communicatiediensten
Monster.be lanceert drie nieuwe communicatie- en rekruteringstoepassingen die het online wervingsproces bevorderen. Monster richt zich hiermee tot moeilijk te vinden talent. Meer info op Hot News en in de database.
 
Travelmedia lanceert het nieuwe reismagazine Goodbye
Er komt binnenkort een nieuw Vlaams reismagazine voor de consument op de markt: Goodbye. Het initiatief gaat uit van Travelmedia, dat zich tot nu toe enkel focuste op online. Goodbye wordt een driemaandelijkse uitgave van meer dan 200 pagina’s en zal voor het eerst op donderdag 4 juni in de winkel liggen.
 
Retriever Media Informatie
 
De Tijd en L’Echo lanceren nieuw fondsenmagazine
Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar gespecialiseerde fondsen- en beleggingsinformatie, lanceerden de redacties van De Tijd en L'Echo op 25 maart het tweewekelijks magazine Fondsen. Deze publicatie richt zich zowel naar particulieren als naar financiële professionals.
 
History in regie bij Transfer
Transfer verkoopt voortaan ook reclame op televisiezender History. De zender heeft een jong profiel en brengt avontuurlijke reportages, reeksen over kopen en verkopen, autoprogramma's en episch historische drama's.
 
Hex: een nieuw lokaal magazine in regie bij Maison Moderne
Begin maart verwelkomde het Luxemburgse medialandschap een nieuw lokaal magazine. Hex is volledig gewijd aan de regio Nordstad en verschijnt vier keer per jaar op 15.000 exemplaren.
 
Goesting: een nieuw regionaal lifestylemagazine van De Persgroep
Goesting is de opvolger van DM.City en Xtra Magazine. Het magazine wordt verdeeld via Het Laatste Nieuws en De Morgen, alsook via displays in heel Vlaanderen. Ontdek de reclametarieven en kalenders bij MediaSpecs.
 
Cuckoo Awards
 
VMT Food in regie bij Trevi
Trevi staat voortaan, in opdracht van uitgever MYbusinessmedia, in voor de reclamewerving van VMT Food (print en online). VMT Food is het vakblad voor professionals in de Vlaamse voedingsindustrie met actua, expertise en regelgeving aangaande productie en verwerking van voedingsmiddelen.
 
Wijzigingen bij RTV: tweede merk en nieuwe hoofdredacteur
RTV, de regionale televisiezender voor Mechelen en de Kempen, kondigde onlangs de lancering aan van een tweede merk TV Plus en de aanstelling van Bart Timperman als nieuwe hoofdredacteur. Klik op de titel voor meer info!
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
AMMA Awards: overzicht genomineerden 
 
UBA Trends Day: een verslag 
 
Nieuw reistijdschrift over Italië: Non Solo
 
Voetbalkrant en Walfoot lanceren een app
 
Roularta stelt big data ter beschikking aan adverteerders
 
Airtime wordt Fairtime: Medialaan schenkt airtime aan het goede doel 
 
RetailDetail Magazine

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers januari 2015: 4.814.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 5.500 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

MediaSpecs Facebook: nieuws en trends op Facebook voor iedereen die meer wil weten over de media- en reclamewereld.

MediaSpecs Google+: de belangrijkste nieuwtjes uit de sector op Google+.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

Recente agenda


Roularta Media

 

 

Recente reacties


 

NP Digital

 

 

 

 

 

 

 

 

Vino Magazine

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
Evolutie van de ruimtekost in de reclame van 2009 tot 2014 (UMA)
De nieuwe gebruikswijzen van tv en radio (Space)
IAB Matrix: de Belgische barometer voor digitale trends (IAB Belgium)
Kaderledenstudie (TNS Media)
Yearly Marketing Survey (The House of Marketing)
The digital maturity of Belgian companies (Delaware Digital)
Belgian black-out: a daring and thrilling cross data research (The Cube)
Conversational Marketing Handbook (Voice)
Emerging top ten trends for 2015 (ZenithOptimedia)

 

 

AMMA Awards

 

 

 

 

 

 

 

 

MediaSpecs Database

 

 

 

 

 

 

 

 

Maison Moderne