Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

juli 2015
83

Leve de zomer met MediaSpecs

Beste mediavrienden,
 
Ook in juli en augustus staat MediaSpecs constant voor u klaar. U kan onze database 24/7 consulteren én wij brengen ook dagelijks nieuws over het medialandschap en voor de reclamesector via Hot News en Twitter.
 
Bovendien bevatten al onze artikels nuttige linken met meer informatie, bijvoorbeeld naar de database. Voor het artikel van Cannes Lions 2015 hebben we steeds een link gelegd naar de specifieke cases van de winnaars, zodat u vanop de eerste rij kan genieten van het creatieve werk.
 
In deze newsletter vindt u alvast een overzicht van de belangrijkste nieuwsfeiten uit de afgelopen maand juni.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock
 
Roularta Local Media

Nieuws over MediaSpecs

Zoals u weet is er voor elk medium één redactieadres en contactpersoon vermeld in de database. Afgelopen maand hebben we voor titels met een grotere redactie ook de volledige redactielijst toegevoegd. Dit document geeft telkens de naam, e-mailadres, telefoonnummer en functie van de journalist.
 
Op donderdag 2 juli telt de MediaSpecs database 5.339 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.077), vakpers (637), dagbladen (276), huis-aan-huisbladen (661), out-of-home (847), radio/TV (412) en digitaal (1.770).
 
Nieuwe abonnees: BNP Paribas Fortis (adverteerder), JCDecaux (out-of-home), Fantastic (reclamebureau gespecialiseerd in employer branding en corporate communication), Square Egg (PR-bureau) en Jan Poté (PR-freelancer).
 
Ook onze collega's van MediaSpecs.fr verzenden vandaag hun maandelijkse newsletter. Contacteer ons voor een proefabonnement op de meest complete Franse mediadatabase.
 
Sanoma

Nieuws van de maand juni

Cannes 2015 - De Belgen halen 1 Gold, 6 Silver en 7 Bronze
De Belgen hebben in totaal 14 Leeuwen gewonnen. De bureaus die het best scoren zijn BBDO met vier en LDV met drie stuks. Het schema met de Belgische winnaars vindt u hier. Een chronologisch overzicht van alle prijsuitreikingen is beschikbaar via deze link. In de marge kan u ook nog een interview met PR-jurylid Melwin Koopmans en de aankondiging van een wereldwijde cinema-campagne door SAWA terugvinden.
 
Medialaan schaft de agentschapscommissie af
Medialaan heeft haar klanten geïnformeerd over haar initiatief om vanaf 1 januari 2016 tarieven te hanteren met aftrek van de 15% agentschapscommissie. Klik op de titel voor meer uitleg en de reactie van GroupM.
 
P-Magazine, Ché en Menzo in de etalage
Think Media Magazines heeft van de rechtbank van koophandel van Antwerpen bescherming tegen zijn schuldeisers gekregen. Er wordt momenteel een overnemer gezocht voor de tijdschriften en websites van de groep.
 
De toekomst van FM Brussel
Begin juni raakte bekend dat Vlaams-Brusselse Media FM Brussel wou stopzetten (Hot News 9/6). Ondertussen zijn deze plannen al on hold gezet tot 15 oktober en is Michel Tubbax niet langer CEO van de vzw (Hot News 17/6). Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuwe strategiebepaling en is de radiozender nog steeds actief.
 
MediaSpecs.fr
 
Behavioural targeting op Knack.be/LeVif.be
Roularta Media biedt voortaan een nieuw gamma van ‘data driven’ mogelijkheden aan, waarbij adverteerders de mogelijkheid krijgen campagnes te boeken op specifieke ‘behavioural’ doelgroepen. Knack.be/LeVif.be biedt zowel onsite-targeting als network-targeting. Ontdek er alles over op Hot News!
 
Federauto Magazine wordt Traxio Magazine
De Belgische confederatie van de autohandel, -reparatie en aanverwante sectoren heeft gekozen voor een nieuwe naam en huisstijl. De keuze viel op Traxio en in die zin werd ook de naam van het magazine vervangen tot Traxio Magazine. Meer info vindt u hier.
 
Newsmonkey test deze zomer Franstalige artikels
Newsmonkey begint deze zomer met een nieuwe testfase: de eerste artikels in het Frans. Bedoeling is om tijdens de zomerperiode de temperatuur van het water eens te testen in Franstalig België. Klik op de titel voor meer uitleg van managing director Patrick Van Waeyenberge.
 
Al het nieuws van De Standaard in één app
De Standaard heeft een volledig vernieuwde nieuwsapp gelanceerd. Vanuit die app kan de gebruiker alles lezen wat De Standaard digitaal publiceert. De app dS Nieuws bevat drie kanalen die nauw aansluiten met de informatiebehoeften op verschillende momenten van de dag.
 
Rossel Advertising
 
Nieuw ziekenhuismagazine voor ViVio
Centres Hospitaliers de Jolimont heeft de opmaak van hun nieuw magazine toevertrouwd aan ViVio. Het magazine verschijnt vier keer per jaar op 12.000 exemplaren en is in eerste instantie bestemd voor patiënten, bezoekers en personeel van de ziekenhuizen in Jolimont, Lobbes, Nijvel en Tubeke. Reclametarieven en contactgegevens vindt u in de MediaSpecs Database. 
 
Social shoppingsite Fashionchick gelanceerd in België
Belgische modeliefhebbers kunnen voortaan terecht op Fashionchick.be. Sanoma lanceerde onlangs de Belgische versie van de van oorsprong Nederlandse website. Op Fashionchick.be worden consumenten geïnspireerd met het laatste modenieuws en kunnen ze terecht bij ruim 50 webshops.
 
Radio X binnenkort ook bereikbaar via DAB+
Radio X, de Engelstalige internetradio die voornamelijk mikt op expats en de internationale gemeenschap in Brussel, is vanaf midden augustus ook te beluisteren via digitale radio DAB+. Klik hier voor de advertentiemogelijkheden.
 
ANPI lanceert Fire & Security Alert Magazine
ANPI lanceert een nieuw tweemaandelijks vaktijdschrift voor de sector brand- en inbraakpreventie. Fire & Security Alert Magazine wordt gedrukt op 10.000 exemplaren, waarvan 80% Nederlandstalig en 20% Franstalig. De eerste editie verschijnt op 3 juli. De regie wordt verzorgd door Proverba.
 
RetailDetail Magazine
 
Autovlan.be neemt Autotrack.be over
Autovlan.be neemt Autotrack.be over en zet hierdoor een nieuwe stap in zijn groei als platform voor het aanbieden van tweedehandswagens op de Belgische markt. Sinds 1 juli worden surfers op Autotrack afgeleid naar Autovlan. Het team van Autotrack is sinds mei reeds actief bij Autovlan.
 
BeASM, het nieuwe initiatief van Roularta Healthcare
BeASM (Belgian Academy for Specialized Medicine) is een nieuw vakblad dat een analyse geeft van de grote, internationale congressen voor specialisten. Het wordt op een selectie van specialisten meegeblisterd met de Artsenkrant.
 
PUB keert terug
Eind vorig jaar besliste Wolters Kluwer een punt te zetten achter alle publicaties van PUB. Zes maanden later keert het vakblad voor professionals in marketing, reclame, communicatie en media terug. Klik op de titel voor alle details.
 
Puissance Magazine, een nieuw magazine voor paardensport
Puissance Magazine is een nieuw magazine voor de Belgische en Nederlandse paardensport. Het richt zich inhoudelijk op alle disciplines van de paardensport (met voorop jumping en dressuur), verschijnt twee keer per jaar en heeft een oplage van 30.000 exemplaren. Het eerste nummer verschijnt in oktober.
 
B-information
 
Studio 100 TV en njam! versterken de reclameregie van SBS
Studio 100 TV, de digitale familiezender die zich vooral richt op 4-14 jarigen, is sinds 1 juli in regie bij SBS. Het digitaal kookkanaal njam! versterkt de regie vanaf 1 september.
 
Vogue krijgt een mannelijk broertje
In september zal voor het eerst in Vlaanderen en Nederland ‘Vogue Man’ verschijnen. Dit is de mannelijke versie van Vogue, het bekende modemagazine voor vrouwen. De regie is in handen van G+J International Media Sales. Alle details vindt u in MediaSpecs.
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
Proximus start een mediapitch
 
Roularta rondt verkoop af van Franse activiteiten
 
Billboards in Brussels Airport Connector aanwezig in MediaSpecs
 
IAB werkt de standaardformaten bij voor display en online video
 
Effie Awards: De Lijn en Radio Nostalgie het meest gelauwerd
 
Business to Business Awards: MM verruimt de draagwijdte
 

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, redactionele kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers januari 2015: 4.814.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 5.500 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

MediaSpecs Facebook: nieuws en trends op Facebook voor iedereen die meer wil weten over de media- en reclamewereld.

MediaSpecs Google+: de belangrijkste nieuwtjes uit de sector op Google+.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

Recente reacties


 

NP Summer Promo

 

 

 

Recente agenda


 

 

 

 

Vino Magazine

 

 

 

 

 

 

 

 

MediaSpecs Database

 

 

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
Een halfjaar Netflix in Vlaanderen: de hype voorbij? (iMinds)
CIM Internet: men kan niet naast mobiel internet kijken (Space)
MDB Pige 2015: stand van zaken na vier maanden (Nielsen)
Analyse kijkcijfers mei 2015 (OMD)
Analyse reclame-investeringen april 2015 (OMD)
Analyse CIM Radio Wave 2015-1 (OMD)
Global entertainment & media outlook 2014-2019 (PwC)
Internet will be the biggest medium in third of global ad market by 2017 (ZenithOptimedia)
Media consumption forecasts 2015 (ZenithOptimedia)

 

 

 

 

B2B Awards

 

 

 

 

 

 

 

 

Maison Moderne

 

 

 

 

 

 

 

 

Retriever Media Informatie