Stapdialoog - Samenwerken versterken

Nieuws over Samenwerken

Preek van een Leek: Vertrouwen is een werkwoord

NIEUW!! School voor Samenwerken, maar dan anders ...

Directeur ZiNkraamzorg focust op integraal samenwerken

Scan je samenwerking!

Discipline in de samenwerking

Duurzame inzetbaarheid, vitale medewerkers

Leer de kunst van het lostlaten-jan Bommerez

Preek van een Leek: Vertrouwen is een werkwoord

Wanneer je één keer de gelegenheid krijgt om een boodschap vanaf de preekstoel te verkondigen, waar gaat deze dan over? Wanneer je dan ook een verbinding met een verhaal uit de bijbel moet maken, welk verhaal is dat dan? Ik koos voor een boodschap over Vertrouwen en De bouw van de Toren van Babel.

Waarom?
Gebrek aan vertrouwen zien we al jaren boven aan de shitlist, de lijst van factoren die belemmeren om plezierig en productief samen te werken. We zien steeds dezelfde inefficiënte patronen. Deze doen mij sterk denken aan de Babylonische spraakverwarring die God bracht tijdens de bouw van de toren van Babel, die met de spits tot in de hemel moest reiken. Spraakverwarring die vervolgens zorgt dat gebrek aan vertrouwen verder toeneemt en we het er dan maar helemaal niet meer over hebben. Nu het werk complexer en dynamischer wordt en we permanent onder tijdsdruk staan is vertrouwen meer dan een succesfactor geworden. Gebrek aan vertrouwen maakt samenwerken niet alleen minder productief en minder prettig, het maakt ook ziek. Stress, overspannenheid en burn outs. Bewust vertrouwen kan spraakverwarring oplossen of voorkomen met als gevolg een basis voor beter samenwerken.

LEES VERDER

Nieuw!! School voor Samenwerken, maar dan anders ...

Echte vernieuwing kunnen we nu samen vorm geven. We willen samen een brug bouwen terwijl we erover lopen. Dat werkt het beste als we bij elkaar komen voor reflectie op vragen als: Wat is stuurbaar? Waar wil je op sturen? Wat laat je los? 

De school voor samenwerken doet recht aan de klassieke betekenis van school, de omgeving waar het goede gesprek plaatsvindt. Vormgegeven mét en dóór degenen die deelnemen. 

LEES VERDER

Directeur ZiNkraamzorg focust op integraal samenwerken

Integrale zorg is veel meer dan integrale bekostiging!
Bianca Visser koos ervoor om na haar MT ook de regionale teams te ondersteunen met de STAP-dialoog:
“Als de focus verschuift van integrale kraamzorg naar integrale bekostiging, dreigen we te vergeten waarvan we zijn. Voor dat je het weet, zijn we alleen bezig met structuren en procedures om de integrale bekostiging te regelen zoals de regering dit vraagt. 

LEES VERDER

Scan je Samenwerking!

Hoe bewust ben je je van de participatie in je team? De nieuwe Quickscan Samenwerken geeft je in slechts twee minuten een goed beeld. Probeer hem nu uit! 

Bij de groepsscan ontvangt je team / samenwerkingsverband per mail een uitgebreid rapport met uitleg over de verschillende onderdelen en de gemiddelde scores van de invullers.

LEES VERDER

Discipline in de samenwerking

Tijdens ons eerste Dialoog café over discipline werd de ambivalente houding t.o.v. discipline expliciet. Mijn reflectie op de gesprekken van die middag en een uitnodiging voor ons volgende dialoog café over "Samenwerken, maar dan anders" op 16 september 2016.

LEES VERDER

Duurzame inzetbaarheid, vitale medewerkers

Velen kwamen bij mij als ze zich al een tijd lang niet meer zo vitaal voelden. Regelmatig was dat  aan de late kant en hadden mensen al lichamelijke klachten ontwikkeld of zaten tegen een burnout aan. Ik zocht naar een manier om al eerder in het proces van afnemende vitaliteit actie te kunnen ondernemen. Op een zeker moment kwam ik in aanraking met de vitaliteitscan

LEES VERDER

Leer de kunst van het loslaten

Jan Bommerez over zijn workshop. Loslaten is iets wat mensen van nature kunnen, maar vaak verleerd zijn door alle ervaringen in het leven. Je kunt de kunst van het loslaten weer terug krijgen met een beproefde methode, die je leert te werken met je bewustzijn en je gevoelslichaam, in plaats van te werken met je drukke geest. De methode die we tijdens deze workshop aanleren helpt om deze blokkades op te heffen, zodat de geest weer tot rust kan komen.

LEES VERDER
Bel mij voor een afspraak

Inhouse teamdag

Wil je met je collega's ervaren hoe je samen snel meer verantwoordelijkheid ontwikkelt,tijdwinst boekt, betrokkenheid vergroot? Hoe je samen zachte en harde factoren verbindt? En snel vertrouwen ontwikkelt?

INFORMEER MIJ

Open aanbod

Wil je meer weten over de opbrengst gerichte dialoog? Wil je ervaren hoe je samenwerken versterkt? Er zelf mee aan de slag? Bekijk ons aanbod met open inschrijving.

DATA + AANMELDEN

Gratis uitproberen

Binnen 24 uur ontvang je een inlogcode en kun je direct gratis kennismaken met de STAP-dialoog. Je doet het zelfonderzoek in de IK-fase op basis van een eigen thema.

UITPROBEREN
Bel, mail of bezoek de website
0343 59 77 10  |  info@stapdialoog.nl  |  www.stapdialoog.nl 2013 © STAP-dialoog

Afmelden