Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie.

Twitter Facebook Youtube
Nieuwsbrief | 28 juni 2020

Beste lezer,

De Vrijwilligersacademie heeft de zomer in onze bol. De zomerschool is in voorbereiding; ook in de vakantieperiode kun je in ontwikkeling blijven. Lees meer over handvatten om samen met jouw maatje gezond op pad te gaan.

Masterclass: hulp bij financiële zorgen dichtbij

Vanaf 2021 wordt in Amsterdam ondersteuning gegeven vanuit buurtteams. Verschillende zorg- of welzijnsorganisaties gaan samen met ervaringsdeskundigen en vrijwilligers uit de buurt de bewoners ondersteunen.

Hoe dit eruit gaat zien en wat we kunnen verwachten van de ondersteuning op het gebied van armoede en/of schulden?

Op dinsdag 30 juni om 16.00 uur gaan we op zoek naar het antwoord op deze vraag in de vorm van een masterclass. Stel je vragen tijdens het gesprek met Roeland Geuns, lector Armoede Interventies. Meld je snel aan!

"Education is the most powerful weapon which you can use to change the world."
- Nelson Mandela

Gezond weer naar buiten

Het wordt alweer bijna normaal; op pad voor een stevige wandeling of lekker slenteren door een park in bloei. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er is een groep mensen waarvoor het moeilijk is om (weer) naar buiten te gaan. Denk hierbij aan ouderen of mensen die angstig zijn vanwege hun gezondheid of eenzaamheid.

In een masterclass gingen we in gesprek hoe je mensen kunt verleiden om weer naar buiten te gaan op een gezonde en veilige manier. Lees hier het hele artikel.

Online Zoomerlunch ANE

Binnenkort is het Amsterdams Netwerk Ervaringskennis alweer 1 jaar oud.
Op dinsdag 30 juni 12.00 uur organiseren zij een webinar, met Clemens Blaas en Astrid Philips als hosts van een Zoomer-lunchbijeenkomst van het netwerk. Zij kijken terug op wat er is geleerd. Doe mee en meld je aan per mail of kijk op de website.

Voor in je agenda

De trainingen bij de Vrijwilligersacademie zijn online én op locatie. Voor het gemak hieronder te vinden onder 'op locatie' (Keizersgracht) en 'VA Online' (trainingen die vanuit huis te volgen zijn). 

OP LOCATIE

Leren Presenteren
Gewoon een keer doen: leer voor een groep een goede presentatie te geven.
Dinsdag 7 + 14 juli 19:00-22:00 uur | aanmelden

ONLINE VIA ZOOM

Informatiebijeenkomst TOED
Overweeg je iets met je ervaringskennis te doen? In deze bijeenkomst kom je erachter of de TOED (Training Opleiding Ervaringsdeskundigheid) iets voor jou is.
Maandag 13 juli om 14:00-16:00 uur | aanmelden

Eenzaamheid
Wat voor impact heeft eenzaamheid? In deze training maak je kennis met de verschillende vormen van eenzaamheid en mogelijke oorzaken.
Maandag 20 + dinsdag 21 juli 15:00-17:00 uur | aanmelden

ZOMERSCHOOL

Deze zomer ook weer de zomerschool; houd de website en de nieuwsbrief n de gaten. Hieronder vast een voorproefje en de zomer bespiegeling van ambassadeur Franckx.

Wat is ervaringsdeskundigheid?

Het ANE en de VA hebben onlangs ook een college georganiseerd waarin men in discussie ging over de stelling 'Iedereen is ervaringsdeskundig' met Trudy Jansen. Terugkijken of lezen: verslag | powerpoint | video

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingescheven bij de Vrijwilligersacademie Amsterdam.

Contact  |  Gegevens updaten  |  Uitschrijven