Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie.

Twitter Facebook Youtube
NIEUWS 13 oktober 2019

Beste lezer,

Bij de Vrijwiligersacademie gaan we uit van leren door reflecteren, op je eigen ervaring. Niet gek dus dat persoonijke verhalen ons de weg wijzen. Zoals die van Jaap Vriend in het Theater en Suzanna Jansen in de Masterclass 'Pauperparadijs'. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, kom ook!

Uit eigen ervaring

Leren van binnenuit, dat is wat we doen in de trainingen. Dat staat ook in onze visie op leren. Twee bijzondere vormen daarvan staan deze maand op het programma:

In het theater maak je kennis met de wondervraag. Aan de hand van de ervaringen van vrijwilliger Jaap en het verhaal van zijn maatje Johan wordt je geïntroduceerd in de handzame vuistregels van oplossingsgericht werken.

Suzanna Jansen schreef het boek Pauperparadijs over haar eigen familiegeschiedenis. Een masterclass over haar inspirerend verhaal over wat het betekent om arm te zijn, en hoe het is om mensen te helpen die arm zijn.

We hopen dat je met ons mee komt genieten van deze bijzondere bijeenkomsten.
Meld je vast aan voor:

  • Theatercollege Jaap in Wonderland op donderdag 17 oktober | aanmelden
  • Masterclass Pauperparadijs op dinsdag 12 november | aanmelden

Voor je agenda

Oplossingsgericht werken
Door de focus te leggen op waar iemand naar op weg is en wat iemand zelf al in huis heeft, kun je iemand ondersteunen om een stapje vooruit te zetten.
Dinsdag 29 oktober 19:00-22:00 uur | aanmelden

Een psychiatrische diagnose? Eenzaamheid in contact
Mensen met psychische klachten voelen zich vaak ook eenzaam. Is eenzaamheid een symptoom of oorzaak van een diagnose? En wat is dat dan, eenzaamheid?
Donderdag 31 oktober 19:00-22:00 uur | aanmelden  

 

In English please

NEW  Volunteer coaching 
In our basic trainings we discuss four elements – motivation and personal effectiveness, role and position, basic communicative skills and setting limits.
Monday 28 October 19:00-22:00 | ask your organization to sign up  

Supportive volunteering
You will learn about and develop your basic skills for your volunteering activities with one of our partner organisations.
Tuesday 29 October 19:00-22:00 | ask your organization to sign up

Kies voor last minute

Dinsdag nog niets te doen? Voor de spontane beslissers; er zijn nog een paar plaatsen in de volgende vakken:

Moeilijk verstaanbaar gedrag
In samenwerking met Markant leer je tijdens deze voorlichting alles over zogenaamd “moeilijk verstaanbaar gedrag”. Dat komt vaak voor in combinatie met autisme of bij kinderen met een beperking. Op dinsdag 15 oktober 13:00-16:00 uur | aanmelden

Holistische kijk op ziekte (nieuw)
Wanneer iemand geconfronteerd wordt met ernstige ziekte, heeft dit niet alleen lichamelijk gevolgen; er zijn veel kanten van de mens die niet los staan van elkaar. In samenwerking met Kuria op dinsdag 15 oktober 19:30-21:30 uur | aanmelden  

Ga naar de beurs

Blik op Talent & Samenwonen-Samenleven hebben het initiatief genomen voor een ‘Beursvloer’ onder het motto 'Samen maken we Amsterdam mooier!'

Bedrijven (menskracht, materialen, netwerk en expertise) verbinden aan vrijwilligersorganisaties die een hulpvraag hebben. Als dank voor de hulp verzorgt de vrijwilligersorganisatie een mooie, ludieke of creatieve tegenprestatie. Met gesloten beurzen dus.
Misschien wil jouw organisatie wel meedoen? Aanmelden voor volgend jaar kan nu via beursvloeramsterdam.nl.

Elsje durft wél te zeggen dat ze eenzaam was

In de Week van de eenzaamheid was Elsje van Dijk, onze ervaringsdeskundige co-trainer te zien op AT5: 'Eenzaamheid is een groot taboe'.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingescheven bij de Vrijwilligersacademie Amsterdam.

Contact  |  Gegevens updaten  |  Uitschrijven