Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie.

Twitter Facebook Youtube
Nieuwsbrief | 9 februari 2020

Beste lezer,

Leerlijnen van de Vrijwilligersacademie zijn een begrip voor vrijwilligers in zorg en welzijn, en sinds kort ook voor ervaringdeskundige buurtteammedewerkers en vertrouwenspersonen. Wat vond de koning daar 5 jaar geleden ook alweer van? 

Vijf jaar na het bezoek van de koning

Vijf jaar geleden waren we supertrots op ons koninklijk bezoek! We kijken even terug naar wat er toen gezegd werd. We deelden het ruilprincipe van de Vrijwilligersacademie en vernieuwend vrijwilligerswerk zoals de Burenbond. De Koning toonde zich erg geïnteresseerd in deze nieuwe en toekomstbestendige vorm van vrijwilligerswerk. Lees hier de ervaring van onze vrijwilliger Maria, Burenbonder van het eerste uur.

Inmiddels ontwikkelt de Vrijwilligersacademie hiervoor leerlijnen, bijvoorbeeld voor (ervaringsdeskundige) buurtteammedewerkers en vertrouwenspersonen in de buurt zoals bij de Meevaart in Oost. 

Dit prachtige vrijwilligerswerk ondersteunen is een van de mooie dingen die de Vrijwilligersacademie doet. En dat hebben we vijf jaar geleden aan de koning uit mogen leggen. Daar zijn we trots op.

Masterclass over dementie

De werkgroep Zuid Dementievriendelijk en de Kennismarkt Zuid organiseren een geweldige masterclass: prof.dr. Rose-Marie Droes en prof.dr. Anne-Mei The interviewen elkaar over hun werk. 

Beide professoren hebben in hun onderzoek de afgelopen decennia belangrijke inzichten opgedaan op het gebied van langdurige zorg en dementie. Zorg dat je erbij bent op woensdag 12 februari 16.30 uur | aanmelden.

Voor in je agenda

Voor de snelle beslisser, tips om jouw kennis en kunde te vergroten. 

Binden en boeien van vrijwilligers
Een workshop waarin je leert jouw vrijwilligers beter te inspireren door hun competenties te versterken en daarmee een betere kwaliteit te leveren met jouw vrijwilligersdiensten.
Dinsdag 18 februari 13:00-17:00 uur | aanmelden

Praktische filosofie: presentie en stilte (nieuw)
Vaak hebben we de neiging om stiltes op te vullen en 'gaten te dichten'. Leer het belang om geduld, traagheid en stilte een kans te geven.
Donderdag 20 februari 15:00-17:00 uur | aanmelden

Nee leren zeggen
Door nee te leren zeggen, leer je ook ja te zeggen, tegen jezelf bijvoorbeeld.
Dinsdag 25 februari + 3 maart 19:00-22:00 uur | aanmelden

Jong & Ongedocumenteerd

Tot hun 18e heeft niemand iets door. Ze gaan naar school, spelen op straat. Het zijn vrienden en buren - getogen, soms zelfs geboren Amsterdammers. Maar hun ouders hebben niet de juiste papieren om in Nederland te verblijven, en zij daarmee ook niet. Hoe kunnen zij weer onderdeel worden van hun stad?

Op maandag 2 maart om 19.00 uur praten we hierover in Pakhuis de Zwijger met wethouder Groot Wassink en De Goede Zaak. Kom mee praten en reserveer nu!

Kunst

Wij werden blij van deze 'Great Big Story': Giving Artists With Disabilities a Space to Thrive. Misschien jij ook?

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingescheven bij de Vrijwilligersacademie Amsterdam.

Contact  |  Gegevens updaten  |  Uitschrijven