Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie.

Twitter Facebook Youtube
NIEUWS 3 februari 2019

Beste lezer,

Een filosofisch café voor leden van de Vrijwilligersacademie.Club, lees alles over gelijkwaardigheid en oplossingsgericht denken. Tot gauw!

Geen relatie zonder gelijkwaardigheid

Gelijkwaardig contact houden leer je bij de Vrijwilligersacademie, maar wat is dat nu eigenlijk? Tijdens het Vrijwilligerscafé op vrijdag 8 januari zijn we met huisfilosoof Dick de Korte op zoek gegaan naar de diepere betekenis van gelijkwaardigheid. Zonder gelijkwaardigheid is er geen relatie mogelijk, concluderen we. Lees hier een verslag.

Ook meedoen aan het Vrijwilligersacademie Café? Meld je nu (via Facebook) aan bij de Vrijwilligersacademie Club; voor en door iedereen die voor een ander zorgt.

Ga jij dáár maar zitten

Trainer Jaap Vriend ontwikkelt een nieuw theatercollege over oplossingsgericht werken. In de aanloop daar naartoe schrijft hij regelmatig columns over dit onderwerp.
Nu blijkt dat zijn oma al een van de fundamenten van oplossinggericht denken toepaste op zijn onhandigheid! Lees hier meer.

Gelijkwaardigheid is het gevoel dat jij er mag zijn.

Niet vergeten: masterclass zwart-wit denken

Een vriendelijk geheugensteuntje voor de masterclass op donderdag 14 februari. Aan de hand van zijn levensverhaal leren we van Babah Tarawally hoe we niet gevangen blijven in zwart-wit denken. Praat met ons mee en schrijf je nu in

Voor in uw agenda

LAST MINUTE: Ken uw talent
Voor zelfvertrouwen en het benutten van je sterke kanten is het belangrijk om je eigen kwaliteiten te kennen. In deze training leer je ze kennen.
Woensdag 6 en 13 februari 19:00 - 22:00 uur | aanmelden

Omgaan met weerstand voor coachende vrijwilligers
Weerstand herkennen is een kunst en daar goed mee omgaan een must. Leer in deze training ism De Regenboog Groep wat kan helpen.
Woensdag 13 februari 19.00 - 22.00 uur | aanmelden

Voor beroepskrachten

Voor iedereen die vrijwilligers begeleidt heeft de Vrijwilligersacademie ook een mooi pakket. Versterk je eigen trainersvaardigheden met een van deze trainingen. Of doe ze allemaal!

  • Een workshop leiden: leer de basisregels voor het zelf opzetten en uitvoeren van een workshop op vrijdag 8 februari 19.00-22.00 uur | aanmelden
  • Binden en boeien van vrijwilligers op donderdag 14 februari 13.00-17.00 uur | aanmelden
  • Intervisie geven: vergroot het leefeffect als intervisiebegeleider op woensdag 6 maart 9:00-13:00 uur | aanmelden
  • Begeleiden van werkvormen: op verschillende manieren mensen in een ideale 'leerstand' krijgen op vrijdag 15 maart 9:00-13:00 uur | aanmelden

Bij u in de buurt

Neem een kijkje op de kennismarkten: mooie gratis trainingen en bijeenkomsten voor buurtbewoners die voor een ander zorgen.

Kennismarkten Amsterdam

Video interview

Jongeren Media Lab en Vrijwilligersacademie gaan samenwerken. Daarvoor gaan we elkaar eerst beter leren kennen. Directeur Karin Hanekroot kwam 2 februari langs om kennis te maken met de reporters van het Media Lab. Kijk de video gemaakt door jongerenmedialab.nl.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingescheven bij de Vrijwilligersacademie Amsterdam.

Contact  |  Gegevens updaten  |  Uitschrijven