Facebook icon Forward icon

Musical, melorme, minister og mediefagselever // Nyhedsbrev fra Hvidovre Gymnasium & HF, november 2018

Musical om den svære ungdom

Siden slutningen af august har en flok af gymnasiets elever arbejdet hårdt på at være klar til i alt 4 forestillinger i uge 48. På produktionsholdet er også et par lærere og fire tidligere elever, der ikke helt kan slippe Hvidovre Gymnasium.

Én af dem er Anna Bønløkke, der fik huen på i sommer, og som er koreograf på forestillingen:
”Vi prøver at lægge rigtig meget vægt på, at eleverne skal have det sjovt – også selvom forestillingens emne egentlig er meget alvorligt,” fortæller hun og henviser til musicalens fortælling om gruppepres, venskab, kærlighed og om at stå på kanten af livet.

Du kan læse mere om handlingen, hvordan eleverne har arbejdet med forestillingen og se billeder her.

Sådan kommer du med
Der spilles en åben forestilling den 29/11 om aftenen. Billetter kan købes her til 30 kroner + gebyr.

Derudover er der forestillinger for gymnasiets egne elever + udskolingselever fra kommunens folkeskoler den 28/11 + 29/11 + 30/11 kl. 10.00.

Husk vores Informationsaften 9. januar 2019 for 9. og 10. klasses elever og deres forældre – klik her for at læse mere

Stegte melorme på menuen til Bæredygtighedsdage

”Mums,” siger skolens biologilærer Anders Kruse, mens han gumler på et par stegte melorme. Ved siden af tallerkenen med ormene står der kage og knækbrød lavet på insektmel, som en flok elever selv har bagt – en måde at spare på korn og udnytte nye ressourcer.

Boden var blot én blandt mange, der fyldte skolen 15/11 og 16/11, hvor skolen holdt Bæredygtighedsdage. Alle skolens elever og lærere blev sat sammen i grupper på tværs af fag, klasser og årgange. Opgaven lød på sammen at skabe et bæredygtigt projekt eller ide.

Og som ordsproget siger, tænker flere hoveder bedre end ét, hvilket man tydeligt så i de sjove, anderledes, ambitiøse og spændende forslag til, hvordan vi kan leve mere bæredygtigt – både lokalt på gymnasiet og i al almindelighed.

Læs mere og se billeder fra dagen her
 

Mediefagselevers programmer på TV2 Lorry

”Hej vi hedder Fie og Jasmin, vi kommer fra Hvidovre Gymnasium, og vi er taget på Strøget i dag for at spørge ind til unges brug af sociale medier.”

Sådan starter det 7,5 minutter lange indslag, som blev vist på TV2 Lorry mandag den 22/10. Bag indslaget står fire elever fra 2.a på gymnasiets Mediefag A-studieretning.

Indslaget kan ses her.

Indslaget er blot ét af mange, som mediefagseleverne har lavet til TV2 Lorry, og som bliver vist i løbet af efteråret og vinteren. Et andet er dette indslag om unge og alkohol.

Følg med på TV2 Lorry – særligt i programserien ’Splash’ – hvor resten af programmerne bliver vist.

Elever i debat med kulturministeren

“Flere arrangementer, besøg af forfattere, aftenskoler.”

Det var nogle af de forslag, som vores elever Asta, Lisa og Malte fra 3.a kom med i DR-radioprogrammet Kulturen på P1 8/11. Her debatterede de med kulturminister Mette Bock om, hvordan bibliotekerne skal se ud i fremtiden, hvis unge (og andre) skal have lyst til at bruge dem.

Inden debatten i radioen havde de tre elever og andre elever fra gymnasiet deltaget i et møde om fremtidens biblioteker med kulturministeren, KL-repræsentanter, Hvidovres borgmester Helle Adelborg og andre borgere fra kommunen. 

Du kan læse mere om arrangementet her.

Og her kan du høre indslaget i radioen.

Radiovært Niels Frid snakker med eleverne og lærer Sanne Thrane

Asta fra 3.a bliver interviewet til DR P1 Kultur

Debat med kulturminister Mette Bock

Robotkapløb, griselunger og grimme lugte

”Wooow” lyder det fra de omkringstående elever, da en pige puster et sæt griselunger op som en ballon ved hjælp af et plasticrør. Det er biologi-workshoppen, der til årets Naturvidenskabsfestival disker op med lunger, lever, nyrer og hjerte fra en gris. Eleverne fra de 6 lokale folkeskoleklasser må røre og undersøge, mens elever fra gymnasiet fortæller og forklarer.

En tilbagevendende succes
Hvidovre Gymnasium & HF har de seneste mange år deltaget i den landsdækkende Naturvidenskabsfestival, og hvert år er der rift om de begrænsede antal pladser til skolens workshops. I år var det klasser fra Frydenhøjskolen, Præstemoseskolen og Risbjergskolen, der var på besøg.

Læs mere her og se billeder fra folkeskoleelevernes besøg i fagene astronomi, kemi, fysik, psykologi og idræt og informatik.

Det sker i den næste tid

28/11 + 29/11 + 30/11
Vi viser vores musical ’Livets kant’.

4/12
Elevrådet arrangerer hyggelig juleklip om eftermiddagen

5/12
HvG-samling på skolen for alle elever

7/12
Fredagscafe med juletema21/12
Juleafslutning for alle

24/12 – 4/1
Juleferie (første skoledag efter ferien er mandag den 7/1 2019)

9/1
Informationsaften for interesserede 9. og 10. klasses elever + deres forældre

Vil du stadig modtage nyhedsbrevet?

Den 25. maj trådte EU’s Persondataforordning i kraft. I den forbindelse vil vi gerne fortælle dig, hvilke personoplysninger, vi registrerer om dig, så længe du modtager nyhedsbrevet:

• Vi registrer din mailadresse, som du giver os, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.
• Vi registrerer også det tidspunkt, hvor du tilmelder dig. 
• Derudover registrerer vi statistiske oplysninger om, hvordan vores nyhedsbrev bliver brugt (fx hvor mange, der åbner det, når vi sender ud og lign.).
• Desuden opsamler den udbyder, som vi bruger til at sende nyhedsbrev ud med, geolokation – det er en teknologi, som sporer computerens/mobilens placering i den fysiske verden. Vi bruger ikke denne funktion til noget overhovedet, men vi kan desværre ikke vælge den fra. 
• Du bekræfter samtidig med din tilmelding, at du er fyldt 13 år.

Hvis du vil afmelde nyhedsbrevet
Du kan altid afmelde nyhedsbrevet. Det kan du gøre ved at klikke på linket nederst i et af de nyhedsbreve, som du har modtaget fra os, hvor der står ’Afmeld nyhedsbrev’.

Fra det øjeblik, du afmelder nyhedsbrevet, vil du ikke længere modtage nyhedsbreve fra os. Herefter går der maks en måned, før din mailadresse helt bliver slettet fra vores system.