Facebook icon Forward icon

Nyt skoleår med hypnose, musical og cirkusartister

Der har været knald på lige fra starten for skolens nye 1.g’ere og 1.hf’ere:

Skoleåret blev skudt i gang med to festlige introdage, overnatning på skolen og Idrætsdagen med konkurrencer og udklædning – og så har rigtig mange af de nye elever meldt sig til skolens musical, hvis forberedelser er i fuld gang allerede.

Velkommen til(bage) til alle elever og forældre på HvG!

Rå løg på menuen til introdage

Gnaske gnaske. De 9 nye elever, der sidder på scenen i gymnasiets festsal, gumler lystigt på hver deres rå løg. Foran dem går den professionelle hypnotisør Mikkel Karlsen frem og tilbage. Han har et halvt minut forinden hypnotiseret eleverne til at tro, at de rå løg, de sætter tænderne i, er de lækreste æbler.

Resten af de nye 1.g’ere og 1.hf’ere sidder som publikum i salen og tror ikke deres egne øjne.

To dages introduktion til gymnasiet

Hypnoseshowet markerede afslutningen på introdagene den 15. og 16. august for alle skolens nye 1.g’ere og 1.hf’ere.

På de to dage guidede skolens introvenner (nuværende elever, der sørger for, at de nye får en god start) de nye elever igennem et tætpakket og underholdende program: De blev introduceret for nogle af skolens vigtige ansigter, lærte mere om elevudvalgene og skulle dyste mod hinanden i ’Den Store HvG-dyst’

Her kan du læse mere om, hvad de nye elever oplevede på de to introdage

HvG By Night – 24 timer på gymnasiet

Soveposer, liggeunderlag og toiletgrej. Tasken var pakket lidt anderledes end normalt, da alle 1.g’erne den 2. september og 1.hf’erne den 18. september troppede op på gymnasiet. Her var en almindelig skoledag erstattet med HvG By Night – et socialt arrangement, som skolen har holdt de seneste fire år, og som skal ryste de nye elever sammen.

Først skulle eleverne arbejde tværfagligt med to af deres lærere og derefter have teambuilding/idræt med tre idrætslærere.

Dagen blev afsluttet med en fælles middag med rektor Kirsten Jensen, en lærer og en håndfuld introvenner – det er ældre elever på skolen, som skal gøre den første tid for de nye elever mere tryg og hyggelig.

Efter middagen var der hygge, spil og lege på skolen, inden eleverne gik omkuld i deres soveposer. Næste dag var der til stor glæde (særligt for de, der kom sent i seng) ingen undervisning for de nye elever.

Klovne, mimere og tigere vandt på Idrætsdagen

Der var mange gode bud på vinderne af ’Bedst Udklædte Klasse’ – den absolut mest eftertragtede pris til gymnasiets årlige Idrætsdag, hvor elever og lærere dyster mod hinanden i forskellige sportsgrene. For eksempel var der sæbeboble-klassen, de græske guder eller klassen, der havde klædt sig ud som Mario Karts fra det legendariske Nintendospil.

Men det blev 3.c med deres gennemførte cirkustema, der hujende løb op på scenen i Festsalen og modtog førstepladsen fra rektor Kirsten Jensen, da hun udråbte dem som vindere.

Alle mod alle

Alle klasser – og lærerholdet - mødte hinanden i forskellige sportsgrene. Der var fx fodbold, ultimate og tovtrækning på den udendørs idrætsplads, mens der inden døre blev dystet i eksempelvis hockey, volley, cykling og pilekast.

Her kan du læse mere om dagen og se de mange sjove billeder

Årets musical: ”De nye elever er exceptionelt seje”

”De nye elever er exceptionelt seje i år”, fortæller Pernille Rejmers, der er produktionsleder og medinstruktør på Hvidovre Gymnasium & HFs musical i år. 
”De fleste har både meldt sig til skuespil, sang og dans – og de er ikke bange for at stå på en scene og kaste sig ud i det.”

Det er fjerde år i træk, at gymnasiet afholder en musical – og hvert år er nuværende og tidligere elever de bærende kræfter. I år har Pernille Rejmers, som blev student for to år siden, følgeskab af to andre tidligere elever, Malte Rokatis, der er instruktør, og Anna Bønløkke, der også er medinstruktør og koreograf. De har alle tre haft svært ved at slippe taget i gymnasiet, efter de blev studenter sidste og forrige år.

”Sjov og god måde at skabe nye venner”

Mikkel Schmidt har prøvet at være én af de helt nye 1.g’ere, der melder sig til musicalen – det var han sidste år, og i år har han som 2.g’er meldt sig igen.

”Jeg meldte mig, fordi det er en sjov oplevelse, og det er en god måde at skabe nye venner på tværs af årgangene,” fortæller han. Nogle af sine tætteste venner på gymnasiet har han fået ved at være med i musicalen.

Her kan du læse mere om øveweekender og premieredato.

Mere nysgerrig på vores hverdag?

Alle elever eller forældre skal underskrive samtykkeerklæring

Hvilke oplysninger vil jeg tillade, at gymnasiet har liggende om mig? Det skal alle elever svare på i en samtykkeerklæring om persondata, som de har modtaget i Lectio.

Hvis eleven er over 18, skal hun/han selv underskrive og sende til kontoret, og hvis eleven er under 18, skal forældrene underskrive.

I finder samtykkeerklæringen her.

Kalenderen

September

27/9 – Naturvidenskabsfestival
Vi inviterer folkeskoleklasser indenfor og viser forsøg og eksperimenter i anledning af den nationale Naturvidenskabsfestival

Oktober

14/10 – 18/10 – Efterårsferie
Skolen er lukket

24/10 – HvG-samling
Skoleårets anden morgensamling for hele skolen

November

1/11 – Skolefest
Skoleårets anden fest, Vennefesten, hvor vores egne elever må tage en ven med

 

6/11 – Operation Dagsværk-dag
De elever, der vil, arbejder for organisationen Operation Dagsværk – pengene går til et godt formål

21/11 – 22/11 – Personaleseminar
Disse to dage er næsten al personalet på seminar, og langt de fleste timer vil være aflyst

25/11 – 26/11 – HvG-dage for alle + cafe
Alle elever og lærere grupperes på kryds og tværs og arbejder sammen om et fælles emne. Den 26. sluttes af med en cafe.

December

3/12 – Premiere på årets musical
Alle interesserede er velkomne til premieren på årets musical