Stapdialoog - Samenwerken versterken

Nieuws over Samenwerken, maar dan anders!

Het echte 'waarom' brengt iedereen rond het kampvuur

Samenwerken, maar dan anders. Vijf perspectieven die helpen!

Een dag over het duiden van Samenwerken met het Agoramodel

De kracht van oprechte dialoog. Dialoog café met Joop Swieringa

Workshop Samenwerken met Blockchain Organiseren

Afdeling Gelderland van de KNHM zet de volgende STAP

Dit voorjaar op de agenda

Het echte 'waarom' brengt iedereen rond het kampvuur

Daarom is nog geen Waarom!

Zelforganisatie, cocreatie, participatie zijn niet het antwoord op de vraag waarom de dialoog noodzakelijk is, dit zijn slechts de aanleidingen. Wil je de ban van discussie, debat en overtuigen doorbreken met de dialoog, dan is het nodig je sterk bewust te zijn en te geloven in het WAAROM.

Waarom is het WAAROM zo belangrijk?

LEES VERDER

Samenwerken, maar dan anders. Vijf perspectieven die helpen!

Op afstand kijken naar wat dichtbij gebeurt. Dertig managers, professionals en bestuurders legden met de eerste Basisdag van de School voor Samenwerken het fundament voor de volgende Basisdag op 28 maart. In de ontmoeting met elkaar onderzocht ieder zijn persoonlijk beeld van optimaal samenwerken. Vijf perspectieven gaven handvatten om de eigen situatie bespreekbaar te maken en los te komen van je gebruikelijke manier van kijken.

LEES VERDER

Een dag over het duiden van Samenwerken met het Agoramodel

Samenwerken is net zo ingewikkeld als het leven zelf. Wij zijn weliswaar kuddedieren die van nature graag opgaan in groepsverbanden, maar we switchen continu van groep. Dat maakt het leven ingewikkeld. En omdat we van sfeer naar sfeer springen, hebben we de neiging grondregels van de sferen door elkaar te klutsen. Erno Eskens en John van Balen geven 9 februari een dag met het Agoramodel als leerlijn voor samenwerken. 

LEES VERDER

De kracht van oprechte dialoog

Een mooi concept, het dialoog café van STAP-dialoog. Met een groep mensen in dialoog, dit keer met Joop Swieringa over managementtaal versus samenwerktaal. Een boeiend onderwerp vind ik, omdat ik als adviseur interne communicatie continu bezig ben om managementtaal te vertalen naar ‘gewone’ taal; de taal die we dagelijks spreken als we niet op kantoor zijn. En ik realiseerde me tijdens het dialoog café dat mijn werk in de ideale wereld niet nodig zou zijn.

LEES VERDER

Workshop Samenwerken en Blockchain Organiseren met Paul Bessems

We willen risico’s zo veel mogelijk vermijden en onzekerheden reduceren. Hiervoor gebruiken we allerlei hulpmiddelen; contracten, geld, een boekhouding, ISO-normen en wetten. Al deze hulpmiddelen worden georganiseerd door instituten, zoals banken, overheden, auditors, accountants en advocaten. We gebruiken dus allerlei specialisten om elkaar te kunnen vertrouwen. Vervolgens worden deze specialisten niet goed op elkaar afgestemd. 

LEES VERDER

Afdeling Gelderland van de KNHM zet de volgende STAP

Met het beeld van snel toenemende burgerinitiatieven voor ogen werden door de afdeling Gelderland nieuwe leden / adviseurs geworven. Vrijwilligers die initiatieven voor de leefomgeving willen ondersteunen en anderen in hun kracht willen zetten. De leiding vroeg mij met de afdeling het gesprek over de directe aanpak van deze ontwikkeling te voeren met behulp van de STAP mantra.

LEES VERDER

Dit voorjaar op de agenda:

9 februari 2017
Samenwerken en het Agoramodel - Erno Eskens

15 februari 2017
Samenwerken en Blockchain organiseren - Paul Bessems

16 maart 2017
Trainingsdag Resultaatgerichte dialoog

24 maart 2017
Oriëntatiemiddag Samenwerken

28 maart 2017
Basisdag School voor Samenwerken

7 april 2017
Dialoog café met Erno Eskens over Het Agoramodel

20 april 2017
Trainingsdag Resultaatgerichte dialoog

9 mei 2017
Training Persoonlijke Effectiviteit in Samenwerken
(vervolgdagen op 23 mei en 6 juni 2017)

16 mei 2017
Trainingsdag Resultaatgerichte dialoog

LEES VERDER
Bel mij voor een afspraak

Inhouse teamdag

Wil je met je collega's ervaren hoe je samen snel meer verantwoordelijkheid ontwikkelt,tijdwinst boekt, betrokkenheid vergroot? Hoe je samen zachte en harde factoren verbindt? En snel vertrouwen ontwikkelt?

INFORMEER MIJ

Open aanbod

Wil je meer weten over de opbrengst gerichte dialoog? Wil je ervaren hoe je samenwerken versterkt? Er zelf mee aan de slag? Bekijk ons aanbod met open inschrijving.

DATA + AANMELDEN

Gratis uitproberen

Binnen 24 uur ontvang je een inlogcode en kun je direct gratis kennismaken met de STAP-dialoog. Je doet het zelfonderzoek in de IK-fase op basis van een eigen thema.

UITPROBEREN
Bel, mail of bezoek de website
0343 59 77 10  |  info@stapdialoog.nl  |  www.stapdialoog.nl 2013 © STAP-dialoog

Afmelden