Facebook icon Forward icon

Ny rektor, musical, døde fisk og demokrati // Nyhedsbrev fra Hvidovre Gymnasium & HF

Der har været fuld fart på HvG de seneste måneder:

  • Vi har sagt farvel til en rektor og goddag til en ny
  • Lige om lidt holder vi vores årlige Informationsaften
  • Vores musical er blevet vist for Hvidovres folkeskoler og borgere
  • Vi har haft besøg af en flok amerikanske high school-elever
  • Vores elever har lært om demokrati på Ungdommens Folkemøde
  • Og så har kommunens folkeskoleelever lavet naturfaglige eksperimenter med vores elever til den årlige Naturvidenskabsfestival

Glædelig jul og godt nytår til alle - på gensyn i 2020!

Ny rektor: ”Vi skal være hele Hvidovre gymnasium”

”Det er enormt vigtigt for mig, at vi er og bliver hele Hvidovres lokale gymnasium,” siger Tania Sheikh Larsen, som fra 1. januar er ny rektor på Hvidovre Gymnasium & HF.

”Det er her, man går i klasse med sine folkeskolekammerater og samtidig møder nye venner. Og udover det sociale miljø – som både eksisterer i og uden for skolen – er her et stærkt fagligt miljø og lærere, der sætter en ære i at lære vores elever mest muligt og på den bedste måde. For mig er Hvidovre Gymnasium & HF simpelthen et sted, hvor det er en fornøjelse at arbejde,” siger hun.

Tania Sheikh Larsens forgænger er Kirsten Jensen, der siden 2009 har været rektor på gymnasiet, og som i efteråret 2019 gik på pension.

Her kan du læse mere om, hvad Tania ønsker at arbejde med i sit nye arbejde som rektor

Og her kan du læse om afskedsreceptionen for Kirsten Jensen

Informationsaften på HvG: ”Man kan kun aflæse miljøet ved at dukke op”

Tirsdag den 14. januar er der Informationsaften på Hvidovre Gymnasium & HF – en unik mulighed, man skal udnytte, siger to 1.g’ere, der var afsted sidste år.

”Hvis man kun sidder derhjemme og ikke tager ud på gymnasiet, er det svært at aflæse miljøet,” siger Anna Kannegaard, der går i 1.g på HvG.

”For mig var Informationsaftenen en god mulighed for at se, hvad gymnasiet kunne byde på både fagligt og socialt. Og Hvidovre Gymnasium virkede meget personligt for mig – folk kender hinanden og har et tæt bånd,” siger Anna Kannegaard.

Det er elevernes mening, man lytter til

Til gymnasiets Informationsaften 14. januar vil gæsterne blandt andet møde lærerne og eleverne. Og lige præcis eleverne er meget vigtige, mener Emma Jensen, der også går i 1.g på HvG og ligesom Anna Kannegaard også var til Informationsaften sidste år:

”Det bedste ved aftenen var, at man blev introduceret for fagene på en anderledes måde. Der var for eksempel åbnet op i biologilokalet, hvor en flok af gymnasiets elever stod og lavede forsøg. Og generelt var det super fedt, at eleverne var så meget inde over aftenen, da det jo er deres meninger, man lytter til,” slår Emma Jensen fast.

Her kan du læse meget mere om Informationsaftenen den 14. januar

Og her kan du læse den fulde artikel med Anna og Emma

Pssst: Husk at fortælle om Informationsaftenen til én, du kender, der måske kunne være interesseret i at komme 😉

Drama og dans på HvG

Det strømmede ind med Hvidovreborgere, forældre og venner, da der torsdag aften den 5. december var åben forestilling til Hvidovre Gymnasium & HFs musical ’Sweet Caroline ’ – et vaskeægte amerikansk high school-drama med kærlighed, kliker, forviklinger og masser af sang og dans.

Musicaleleverne var varmet godt op til forestillingen, for tirsdag, onsdag og torsdag i dagtimerne havde de spillet forestillingen for udskolingsklasser fra Hvidovres folkeskoler og alle gymnasiets egne elever.

Det er fjerde år i træk, at gymnasiet spiller musical.

Her kan du læse mere og se mange flere billeder fra musicalen

Årets elevmagasin til dén, der overvejer at søge ind på HvG

Elevmagasinet er til dem, der overvejer at gå på Hvidovre Gymnasium & HF.

Heri finder du beskrivelser af vores studieretninger og fagpakker på STX og HF, udtalelser fra nuværende og tidligere elever, muligheder for efter-skole-aktiviteter og elevudvalg og masser af billeder!

Læs det online her

Læs det som PDF

”Forholdene mellem jeres elever og lærere skaber tryghed”

Anna Chandler er én af de 12 amerikanske high school-elever, der i november var på udvekslingsrejse til Danmark, boede med udvalgte elever fra Hvidovre Gymnasium & HF og fulgte undervisningen på gymnasiet. Hun ser betydelige forskelle på high school-livet i den lille by Hayesville i North Carolina, hvor eleverne er fra, og livet som elev på Hvidovre Gymnasium & HF:

”I USA siger vi hr og fru til vores lærere. Men her kalder elever og lærere hinanden ved fornavn. Jeg tror, det skaber tryghed og gør, at man ikke føler sig mindre værd end læreren. Og når man som elev har det sådan, så tror jeg, man engagerer sig mere i undervisningen og har lyst til at lære mere,” siger Anna Chandler.

De amerikanske high school-elever skal både følge undervisning på gymnasiet og bo hjemme hos de 13 udvalgte elever fra Hvidovre Gymnasium, som har søgt om lov til at deltage i udvekslingsprogrammet.

Læs hele artiklen om de amerikanske high school-elevers besøg her – og om deres syn på de danske skikke

Og her kan du læse mere om gymnasiets udvekslingsprogram med Hayesville

“Vi er allesammen lige vigtige”

Elever fra Elevrådet på Hvidovre Gymnasium & HF samt skolens 3.g’ere og samfundsfagselever gik rundt på Valbyparkens græs den 5.-6. september, da de var til Ungdommens Folkemøde. Her havde 80 forskellige foreninger og organisationer sat boder op.

Ét af stederne var Demokratiteltet, Børne- og Undervisningsministeriets telt, hvor HvG’s Elevråd stod for en del af oplæggene:

“Vi har allesammen hver vores holdning, og det er vigtigt, at man kommer ud med den, og at man ikke bliver overset, for vi er allesammen lige vigtige,” sagde Laust Sauerland-Paulsen fra 3.c på HvG, der i et oplæg var med til at sætte fokus på, at alle unge får en stemme på deres uddannelse.

Her kan du læse mere om Ungdommens Folkemøde og se en superfin video, produceret af Børne- og Undervisningsministeriet, hvori vores elever medvirker

Sjask, pjask og strint i videnskabens navn

”Ad ad ad”, siger drengen, da han rører ved det lille, bløde hjerte, der for to minutter siden sad inde i en død fisk.

Det er biologi-workshoppen, der til årets Naturvidenskabsfestival den 27. september diskede op med døde fisk, rejer og hummere.

Elever fra 6 lokale folkeskoler var inviteret til en række naturvidenskabelige forsøg og eksperimenter med vand på HvG, og de måtte røre og undersøge alle havdyrene. Imens fortalte og forklarede gymnasiets egne elever.

”Folkeskoleeleverne synes helt sikkert, at vores workshops er mere spændende, når det ikke kun er ”de voksne”, der underviser dem, men også vores elever, som de relaterer mere til,” forklarede daværende rektor Kirsten Jensen.

Her kan du læse mere om, hvad folkeskoleeleverne fik fingrene i ved de resterende workshops – og se de sjove billeder

Kalenderen

December

20/12: Juleafslutning
Efter en hyggelig afslutning for alle elever og lærere, går alle på juleferie

Januar

23/12 – 3/1: Juleferie (første skoledag efter ferien er mandag den 6. januar)

9/1 -10/1: Engelsk A-eleverne rejser til London
 

 

14/1: Informationsaften for interesserede 9. og 10. klasseelever og deres forældre

20/1: HvG-samling for alle elever og lærere

31/1: Temafest for skolens elever

Februar

7/2: Cafe for tidligere elever

10/2 – 14/2: Vinterferie