NYTT & NYTTIGT OM VARUMÄRKE, FEB 2016

Här samlar vi nytt & nyttigt om varumärke och marknadsföring. En skön blandning av viktigt & trivialt, nytt & gammalt, blogg & gästbloggare, eget & lånat, högt & lågt och sanning & skvaller.

 

DETTA ÄR BARA BÖRJAN

Jag är glad att du öppnat detta första brev och jag hoppas att du klickar dig in på min nya hemsida så att du får en bild av vad jag gör. Kanske vi kan samarbeta på något sätt i framtiden, tipsa om varandra i våra nätverk, ge och ta goda råd och kanske ta en fika någon gång. 
Det viktigaste är att hålla många dörrar öppna. Utvecklingen inom marknadsföringen, speciellt den digitala, kommer aldrig mer att gå så långsamt som nu. 

Håll utkik i din in-korg efter nästa Nytt & nyttigt om varumärke.

 
 
 

7 VIKTIGA SAKER JAG LÄRT MIG GENOM ÅREN

Att definiera, planera och driva marknadsförings- och kommunikationsprojekt har varit min vardag i snart 35 år. Hela tiden på köparsidan. Oftast i komplexa miljöer med dotterbolag, marknadsbolag, produktavdelningar, agenter och återförsäljare. För att inte tala om olika språk, kulturer och tidsskillnader. 
Här kommer min lista på 7 saker att tänka på varje dag. Jag kommer att utveckla varje punkt i kommande brev.

1. Varumärket

Börja alltid med att sätta varumärket. Ett varumärke är ett löfte. Lägg tid här och allt kommer att gå enklare. Du kommer att spara massor av tid och pengar i din kommunikation om du vet vad skall göra - och kanske viktigare - vad du inte skall göra.
För att inte tala om hur mycket bättre affärer du kommer att göra med ett starkt varumärke.

2. Kommunikationskoncept 

Se till att du har ett koncept som fungerar över tid och i alla medier. Gevalia har kört med oväntat besök sedan 1985 och det fungerar lika bra i TV-reklam som på hyllkanten i butiken.

3. Kommunikationsstrategi

Nästa steg är en kommunikationsstrategi - var och hur når du dina kunder bäst? Jobbar du långsiktigt, konsekvent och kontinuerligt så bygger du kommunikationskapital. Bestäm dig, dutta inte.
Det blir bara krångligare nu med alla nya kanaler som poppar upp och gamla som läggs ner. Det var enklare förr med TV, tidningar, DR och PR. Men också dyrare. Nu är många kanaler som din hemsida och ditt nyhetsbrev helt gratis.

 

FÖR DIG SOM VILL HÅLLA DIG LAGOM UPPDATERAD,SAMLAR JAG
VARJE GÅNG NÅGRA LÄNKAR TILL SPÄNNANDE ARTIKLAR OCH FILMER:

 

Volvo visar upp ny vision i nya globala reklamfilmen, som berättar hur ingen ska behöva vara med om trafikolyckor i företagets bilar.

 

En reklamsnutt under Super Bowl kostade 42 miljoner kronor. Det är pengar det också.

 

Varumärken bygger man inte bakom ett skrivbord. Du måste nätverka, resa och möta människor. Jag vet ju vad det blir för resväska nästa gång.