Stapdialoog - Samenwerken versterken

Nieuws over Samenwerken, maar dan anders!

Wat als je een 21e eeuwse vaardigheid ziet zo oud als onze jaartelling?

NIDV Hoe volg je samen de dynamiek in de Defensie en Veiligheid industrie?

School voor samenwerken organiseert op 5 oktober 2017 weer een Basisdag!

Grote groepen aan de slag met de resultaatgerichte dialoog

Action learning en de STAP-dialoog in commercie werkt fantastisch

Optimistisch de toekomst in – Ben Kuiken

Dit najaar op de agenda

Wat als je een 21e eeuwse vaardigheid ziet zo oud als onze jaartelling?

“Als we weten waar we moeten kijken, zien we het nieuwe verschijnen”, zei Martin Luther King. Ik dacht daaraan toen ik recent las dat wetenschappelijk onderzoek uitwijst, dat lager opgeleiden gemiddeld 2 jaar later hun pensioen activeren dan hoger opgeleiden. Zij kunnen het zich namelijk niet eerder veroorloven, terwijl juist zij het fysiek zo hard nodig hebben. Hoeveel zin heeft dergelijk wetenschappelijk onderzoek? Zeg je als verantwoordelijke; “Ik had het niet kunnen zien, maar nu weet ik het wel?” Ga je er nu binnen jouw verantwoordelijkheid wel (samen) betekenis aan geven? Vervolgens bedacht ik hoe zinvol een wetenschappelijk rapport over 21 eeuwse vaardigheden is.

LEES VERDER

NIDV Hoe volg je samen de dynamiek in de Defensie en Veiligheid industrie?

De stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid fungeert voor industrie en overheden als partner en intermediair op het gebied van defensie en veiligheid. De medewerkers van de stichting oriënteerden zich onlangs op de dynamiek in hun branche en op hun rol. Dit deden ze met behulp van de STAP-dialoog. Ron Nulkes, directeur NIDV, maakte even tijd voor twee vragen.

LEES VERDER

School voor samenwerken organiseert op 5 oktober 2017 weer een Basisdag!

Wanneer we werk blijven organiseren met onze bestaande organisatie als uitgangspunt, nemen complexiteit, dynamiek en tijdsdruk nog verder toe. De SvS nodigt bestuurders, managers en professionals weer van harte uit om met collega’s uit andere organisaties persoonlijk te reflecteren op hun eigen praktijk. De ervaringen van eerdere deelnemers gekoppeld aan de recente ervaringen van Paul Bessems, Erno Eskens, Wim Oolbekkink en John van Balen garanderen een inspirende dag.

LEES VERDER

Grote groepen aan de slag met de resultaatgerichte dialoog

Alles wat verstandig is, is reeds gedacht. Men moet slechts proberen het nog een keer (samen) door te denken.’  (Goethe)
Samen doordenken is een belangrijk uitgangspunt waar je je maar beter consequent aan kan houden. Dat werd me pijnlijk duidelijk toen ik zelf besloot, dat het voor 80 communicatie professionals van de gemeente Utrecht toch ook wel interessant was om op een rij te zetten waarom het in de samenleving maar slecht lukt om de dialoog te omarmen.

LEES VERDER

Action learning en de STAP-dialoog in commercie werkt fantastisch

Arend de Heus, opgeleid STAP-dialoog begeleider, is commercieel manager bij Abena, een Deense onderneming met internationaal 2000 medewerkers dat slimme gezondheidsproducten aanbiedt.Hij geeft leiding aan de commerciële medewerkers voor de Nederlandse markt. Hij vertelde me hoe hij de kracht van de STAP-dialoog inzet in zijn gesprekken met zijn team en zijn (toekomstige) klanten.

LEES VERDER

Optimistisch de toekomst in – Ben Kuiken

Hoe kunnen we omgaan met de complexiteit en snelle veranderingen?

Dit vraagt filosoof / schrijver Ben Kuiken zich af. De auteur van onder meer ‘Fuck de regels‘ en ‘De Laatste manager‘ startte een zoektocht.

Wow, in wat een gave tijd leven we toch eigenlijk. Verwarrend, maar ook gaaf. Mede dankzij internet staat de wereld op zijn kop. Soms letterlijk.

LEES VERDER

Dit najaar op de agenda:

Training Resultaatgerichte dialoog begeleider

Training Persoonlijke Effectiviteit in Samenwerken

Oriëntatiemiddag Samenwerken

5 oktober 2017
Basisdag School voor Samenwerken

10 november 2017
Dialoog café met Paul Bessems over Blockchain organiseren

14 november 2017
Workshop Samenwerken en het Agoramodel - Erno Eskens

Bel mij voor een afspraak

Inhouse teamdag

Wil je met je collega's ervaren hoe je samen snel meer verantwoordelijkheid ontwikkelt,tijdwinst boekt, betrokkenheid vergroot? Hoe je samen zachte en harde factoren verbindt? En snel vertrouwen ontwikkelt?

INFORMEER MIJ

Open aanbod

Wil je meer weten over de opbrengst gerichte dialoog? Wil je ervaren hoe je samenwerken versterkt? Er zelf mee aan de slag? Bekijk ons aanbod met open inschrijving.

DATA + AANMELDEN

Gratis uitproberen

Binnen 24 uur ontvang je een inlogcode en kun je direct gratis kennismaken met de STAP-dialoog. Je doet het zelfonderzoek in de IK-fase op basis van een eigen thema.

UITPROBEREN
Bel, mail of bezoek de website
0343 59 77 10  |  info@stapdialoog.nl  |  www.stapdialoog.nl 2013 © STAP-dialoog

Afmelden