Geen afbeeldingen? Webversie

 
Naar de website van SKG-IKOB

Interessant nieuws voor de na-isolatie en stapelbouw!

Deze maand presenteren wij weer ons laatste nieuws over
na-isolatie, metsel- en voegwerk en gevelrenovatie

 
 
 
 

Nieuwe KOMO-certificaten voor hydrofoberen 

Vorig jaar is de nieuwe BRL 1154 aanvaard. Op basis van deze richtlijn worden materialen voor het hydrofoberen van gevels KOMO-gecertificeerd. De richtlijn is zowel geschikt voor crèmes als voor vloeibare producten op basis van water of koolwaterstof. Vóór certificatie worden producten eerst onderzocht door TCKI te Velp. Het geschiktheidsonderzoek bestaat uit diverse testen. Getest wordt onder andere de veroudering van het materiaal onder invloed van warmte en vocht. Na deze testen moet de waterkerende werking nog steeds voldoen. Ook worden de producten getest op waterdampdoorlatendheid. Op basis van infraroodspectrometrie wordt een unieke fingerprint van elk product gemaakt.

Nadat de producten zijn gecertificeerd start SKG-IKOB met de certificatie van gevelrenovatiebedrijven voor de applicatie van hydrofobeermiddelen. De regeling maakt onderdeel uit van BRL 2826, het KOM-certificaat voor metsel-, voegwerk en renovatieankers. Bestaande certificaathouders breiden hun scope daardoor eenvoudig uit. Doordat de algemene eisen overlappen met die van BRL 2110 kunnen ook na-isolatiebedrijven eenvoudig het certificaat behalen.

Voor meer informatie over het testen van hydrofobeermiddelen kunt u contact opnemen met TCKI, via info@tcki.nl of bel  026 3845600.

BRL 1154 is  gratis  downloadbaar via onderstaande button.  
Voor meer informatie over het KOMO-procescertificaat voor het aanbrengen van hydrofobeermiddelen kunt u contact opnemen met Patrick Bart, via p.bart@skgikob.nl of bel  06 50544833.

 

 
 
 

Nieuwe Uitvoeringsrichtlijn isolatieplaten

SKG-IKOB stelt binnenkort een nieuwe Uitvoeringsrichtlijn op voor het aanbrengen van isolatieplaten in spouwmuren. Deze regeling maakt deel uit van BRL 2826. Voor de na-isolatie bestaat al langer een KOMO-certificatie. Nu wordt ook de applicatie van isolatiemateriaal in de nieuwbouw gecertificeerd.

Het belang van het juist aanbrengen van isolatiemateriaal wordt steeds groter. Door de toenemende isolatiewaarden van de gebouwschil neemt het ongunstige effect van eventuele lekken toe. Ook de controle op het juist functioneren van de isolerende schil is tegenwoordig beter uit te voeren. Dit wordt gedaan met blowerdoor- en thermografische apparatuur. Industrie en aannemers hebben een gezamenlijk belang om de kwaliteit hiervan goed te borgen. Ook is er vanwege de privatisering van de bouwplantoetsing behoefte aan instrumenten die de kwaliteit van de professioneel aannemers borgen en aantoonbaar maken. Een richtlijn die onderdeel uitmaakt van het stelsel van erkende kwaliteitsverklaringen geeft hier invulling aan.

Het initiatief is ontstaan vanuit de Aannemersfederatie (AfNL) en wordt mede mogelijk gemaakt door de AfNL, de Vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB), De Nederlandse Isolatie Industrie (NII), de Mineral Wool Association (MWA) en Gebroeders Bodegraven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arnold Hofland, via a.hofland@skgikob.nl of bel  06 43960515.

 
 
 

SKG-IKOB levert eerste vrouwelijke jurylid NK Metselen

Ook dit jaar ondersteunt SKG-IKOB Certificatie het Nederlands Kampioenschap Metselen. Mirjam Bart neemt dit jaar namens SKG-IKOB deel aan de jury tijdens de finales.

Mirjam werkt al ruim 15 jaar voor SKG-IKOB als inspecteur voor onder andere het KOMO-certificaat voor metsel- en voegwerk. Zij heeft een brede bouwkundige ervaring en voert ook inspecties uit voor andere KOMO-regelingen, bijvoorbeeld voor daken en buitengevelisolatie.

De Vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) organiseert dit jaar het 64e NK Metselen. De deelnemende vmbo-leerlingen dingen meer naar de Zilveren Troffel. Bezoekers zijn van harte welkom om tussen 12 en 15 april het kampioenschap te bezoeken en deelnemers aan te moedigen. Dat kan dagelijks tussen 9.00 en 16.30 uur op de wedstrijdlocatie: de Belevingstuin van Woonwijkcentrum Holdert aan de Hondsrugweg 101 in Emmen.

Voor meer informatie klikt u op onderstaande button.

 
 
 
 

Wist u dat SKG-IKOB Certificatie ook uw VCA*, ISO en MVO kan verzorgen?

  • VCA* / VCA**
  • ISO 9001
  • ISO 14001 (milieu)
  • Bouwen aan MVO

Klik hier voor meer informatie of stuur een email om direct contact op te nemen.

 
 
 

Wilt u meer weten over de KOMO-certificatie van uw bedrijf?  Neem dan contact op met Patrick Bart, projectleider voor gemetselde gevels en na-isolatie.