Facebook icon Forward icon

Ekspertgruppe, politikerbesøg og hjerteskærende historier // Nyhedsbrev fra Hvidovre Gymnasium & HF

År 2019 sættes i gang med politisk arbejde, uddannelsespolitik, integration- og udlændingepolitik og rørende historier fra GIF-elevernes udstilling ”Mit Sted”.

Rektor Kirsten Jensen udvalgt til regeringens ekspertgruppe

Den danske regering har nedsat en ekspertgruppe for at løse problemer med elevfordeling på danske gymnasier. I gruppen er Rektor Kirsten udvalgt som én ud af to rektorer.

”Jeg synes, det er enormt interessant at være med. Da jeg blev spurgt, tøvede jeg slet ikke. Jeg sagde ja med det samme,” fortæller Kirsten med et smil på læben.

Gruppen er nedsat af regeringen, for at lave en grundig analyse af hvordan elevfordelingen er. På baggrund af analysen, skal de komme med bud på, hvordan aktuelle problemer kan løses.

Udover at være rektor på Hvidovre Gymnasium & HF, har Kirsten gennem årene udtalt sig flere gange til medierne, om de problemer der er i henhold til elevfordelingen på gymnasier. ”Der er en tiltagende social og etnisk segregering. Og dét er et problem af flere grunde. For eksempel er det et problem for samfundets sammenhængskraft,” udtaler hun.

Ekspertgruppen skal aflevere deres rapport med modeller for elevfordeling inden udgangen af første halvår af 2019.

”Når jeg vågner, står der altid to flotte mænd foran min dør”

Den 21. januar 2019 fik vi besøg af Folketingets formand, Pia Kjærsgaard. Her snakkede hun om sit arbejde som formand, og hvad Folketingets arbejde går ud på.

”Det er dejligt at mærke Hvidovre Gymnasium & HF’s elevers interesse for politik”. Sådan skrev Pia Kjærsgaard på sin Facebook-side efter sit besøg på Hvidovre Gymnasium & HF.

Stolene i skolens store lokale 182 var fyldt op med 140 afgangselever og hænderne blev ivrigt rakt op i håb om at kunne stille spørgsmål. Der var stor interesse for hendes arbejde som formand, og hvordan hun skal være i stand til at forholde sig objektivt i sin stilling i forhold til hendes ideologi.

”Når jeg vågner, står der altid to flotte mænd foran min dør,” hele lokalet brød ud i grin. Folketingets formand Pia Kjærsgaard besvarede blandt andet spørgsmål om, hvordan det er at have livvagter.

Læs mere om besøget her.

”Fra Afrika til Europa for at få et nyt liv og frihed”

Både rørende og voldsomme historier blev fortalt af GIF-eleverne på den årlige udstilling ”Mit Sted” fredag den 8. februar.

”Havet er altid mit erindringssted, for det minder mig om, at jeg engang har rejst over havet fra Afrika til Europa for at få et nyt liv og frihed, og at jeg engang har mistet en rejsekammerat i havet. Selv om min traumatisering og angst er væk nu, kan jeg stadig mærke eller fornemme rejsen, når jeg bader i havet”. Sådan skriver en af skolens GIF-elever om sit erindringssted, nemlig havet.

Det var én af de mange rørende historier man kunne læse om, da GIF-eleverne åbnede op for deres personlige og barske historier på udstillingen den 8. februar. Gennem tekster og billeder skulle eleverne fortælle om deres erindringssted i Danmark, og hvorfor netop dette sted tog dem tilbage til deres hjemland. For nogle var det parker, skove og gamle monumenter i København. Men for én var det Hvidovre Gymnasium & HF. ”Et sted jeg vil huske i alle dens detaljer,” skrev eleven om skolen.

Du kan læse mere om udstillingen og se flere billeder her.

Spørgelystne og interesseret elever til paneldebat

Fredag den 1. februar var der stillet op til paneldebat med Sofie Cartsen Nielsen (R), Rasmus Jarlov (C), Joakim B. Olsen (LA) og Maria Durhuus (S). Med dem skulle skolens samfundsfagselever debattere om uddannelsespolitik samt integration- og udlændingepolitik.

”I må holde op med at klappe, for I har så mange spørgsmål,” lød det fra Karen Bjerregaard med et smil på læben. Karen, som er samfundsfagslærer på skolen, agerede i dagens anledning ordstyrer, og måtte holde tungen lige i munden, for at kunne registrere alle elevernes hænder som symbol på, at de gerne ville på talerlisten. Og klapsalverne skulle der skæres ned på for at kunne nå hele vejen rundt.

Det var tydeligt at mærke, at emnerne var vigtige for eleverne. Det var også tydeligt for politikerne. ”Tak for debatten. Tak for gode spørgsmål og kæmpe engagement. I er seje,” skrev Sofie Carsten Nielsen på Instagram efter sit besøg.

Du kan læse mere om paneldebatten her.

Kalenderen

24/2 – 4/3:
Engelsk-A elever rejser til Hayesville, USA

5/3:
HvG-samling for alle skolens elever og lærere

8/3:
Temafest

 

11/3-15/3:
Alle 2.g’ere og 1. HF’ere på studietur

3/4:
Informationsmøde for GIF-uddannelsen

15/4 – 22/4:
Påskeferie. Skolen er lukket til og med 22/4