Facebook icon Forward icon

Elevdemokrati, gode relationer og altafgørende undervisning // Nyhedsbrev fra Hvidovre Gymnasium & HF

Skoleåret er snart slut, og vores afgangselever er begyndt at tælle ned til sidste skoledag. Vi går en tid i møde, der for eleverne i høj grad er præget af eksamensnervøsitet og lange dage og nætter med læsning. Inden vi går den tid i møde, vil vi gerne tage et kig på, hvad der gør HvG til et særligt sted for vores lærere og elever.

FOKUS PÅ FAGLIGHED: Gode relationer sikrer god undervisning

Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at vores elever kommer ud med et højere gennemsnit, end hvad andre elever med samme socioøkonomiske baggrund kommer ud med.

Kun 7% af alle STX-afdelinger og 2% af landets HF-afdelinger løfter deres elever i forhold til deres socioøkonomiske baggrund - og vi er én af dem. Disse tal er blot en bekræftelse for mange lærere og elever af, hvad de i forvejen oplever. Derfor har vi taget en snak med en række lærere og elever om det faglige rum på HvG. Herunder kan du læse nogle af citaterne, og her kan du læse hele historien.

”Den gode relation er vigtig for, at man kan komme i gang med en læreproces, så man kan hoppe ud, hvor man ikke kan bunde,” fortæller Cæcilie Lassen, som er spansklærer.

”Det handler om gensidig respekt. Som lærer vil man også gerne tages alvorligt, blive set og ikke bare være et nummer eller være uden personlighed – så det går begge veje, kan man sige,” fortæller Anne Stadager, som underviser i dansk og historie.

”Det gør undervisningen mere spændende og sjov, hvis man kan grine sammen. For jeg tror, at hvis man griner sammen, lærer man bedre,” siger Malthe Rokatis, der får huen på til sommer.

Læs mere her.

Elevrådet bliver omdannet

En håndfuld 3.g-elever og en 2.g elev har de sidste mange måneder arbejdet på at omdanne skolens Elevråd.

De sidste måneder har elevrådets fem medlemmer arbejdet på at ændre hele Elevrådets konstellation. I stedet for at udvalg som Fest-, Café og Trivselsudvalg er separate grupper med elever, skal Elevrådet være et samlingspunkt for alle udvalg.

Det skal for eksempel, løse problemet med den manglende interesse for Elevrådet kontra den store interesse for Festudvalget. Til sidste HvG-samling skulle eleverne derfor vælge to repræsentanter fra hver klasse, som derefter skulle mødes med resten af det nye Elevråd. Her skulle eleverne lære hinanden bedre at kende, snakke om hvad der skal og hvad der kan forbedres, og i fællesskab komme tættere på, hvordan Elevrådet skal se ud i fremtiden.

Hvis du vil læse mere om kampen for Elevrådet, kan du her læse et interview med to af de elever der har stået i front for bevarelsen.

"Mediefag på HvG har været altafgørende"

Sidste år kunne vi fortælle, at vi som de eneste i hele landet kan tilbyde STX-elever en studieretning med mediefag og samfundsdag på A-niveau. Derfor har vi snakket med studenter fra HvG om faget.

Daniel Schram og Johannes Stilhoff blev begge studenter i 2018 fra mediefagsklassen. Siden de er blevet studenter, har de blandt andet lavet en kortfilm og startet deres eget produktionsselskab

”Mediefag med Mimi Olsen på HvG har været altafgørende. Listen over ressourcerne, det har givet, kan ikke udtømmes. Det stærke teoretiske grundlag inden for bl.a. dramaturgi og æstetik, det filmhistoriske overblik, hvordan en god filmisk analyse opbygges og udfærdiges rent skriftligt, samt hvordan man skaber en film lige fra præproduktion til premiere, er blot udsnit af, hvad mediefag på HvG giver,” fortæller Johannes der desuden læser Jura på Københavns Universitet.


Dette er blot et udklip af de store ord fra eleverne. Du kan læse hele historien her.

4 lærere indstillet til Politikens Undervisningspris 2019

 

Hvert år afholder dagbladet Politiken en landsdækkende konkurrence om hvem der er landet bedste lærer. I år var fire HvG-lærere indstillet til prisen.

Indtil torsdag den 4. april kunne man indstille en lærer, man mener er Danmarks bedste, til Politikens Undervisningspris. Herunder kan du læse et udpluk af indstillingerne. Hvis du ønsker at læse dem i deres fulde længde, kan du finde os på Politikens kort her.

Om Anne Y.: ”Hun er en fantastisk lærer. Hun er god til at inddrage os elever og har ofte valgmuligheder med til os, så vi kan være medbestemmende til, hvordan tingene fungerer. Det hjælper rigtig meget, at hun er opmærksom og gerne vil hjælpe med at eleverne bliver mere aktive.”

Om Camilla: ”Camilla er en lærer der, til trods for det pres vores lærere er under, giver sig tid til den enkelte elev. Camillas overskud fortjener et stort skulderklap!”

Om Karen B.: ”Karen har en evne til at få stof af fagligt højt niveau til at virke overkommeligt, fordi hun formidler det på en super hensigtsmæssig måde.”

Om Rasmus H.: ”Vi er unge og ikke nemme at arbejde med. Vi er midt i vores udvikling fra teenagere til anstændige mennesker. Vi bliver behandlet som de unge ”voksne” vi er. Derudover er undervisningen aldrig halvhjertet.”

Kalenderen

15/4 – 22/3:
Påskeferie. Skolen er lukket fra og med 15/4 til og med 22/3

25/4:
HvG-samling for alle skolens elever og lærere

3/5:
Gallafest

15/5:
Filmfestival

16/5:
Sidste eksamensfrigørelse og sidste skoledag fejres med ”Fredags”-café

 

 

17/5:
Store Bededag. Skolen er lukket fredag den 17. maj

20/5:
Første mulige eksamensdag

10/6:
2. Pinsedag. Skolen er lukket mandag den 10. juni

26/6:
Sidste mulige eksamensdag og Dimissionsfest

28/6:
Translokation. Alle STX og HF-afgangselever sendes afsted på vogntur.