Facebook icon Forward icon

Smil over hele linjen til informationsaften, elevrådsmøde og indsættelse af ny rektor // Nyhedsbrev fra Hvidovre Gymnasium & HF, marts 2020

Året 2020 er blevet skudt i gang med den officielle indsættelse af vores nye rektor, årets informationsaften og, som traditionen foreskriver, fredagscafé for tidligere elever. Allerede nu er året kendetegnet ved stort engagement, højt fremmøde og brede smil til skolens arrangementer.

Hvidovre Gymnasium & HF’s nye rektor blev lykønsket til indsættelsesreception

Tania Sheikh Larsen er nu officielt blevet indsat som rektor på Hvidovre Gymnasium & HF.

Fredag den 24. januar mødte gymnasiets ansatte, bestyrelsesmedlemmer, rektorkolleger, skoleledere, og andre der har at gøre med unge i Hvidovre Kommune, Tanias familie og repræsentanter fra elevrådsbestyrelsen talstærkt op, for at lykønske Tania.

For Tania, der tidligere har været gymnasiets vicerektor, er det vigtigt, at Hvidovre Gymnasium & HF er hele Hvidovres gymnasium. Med Tanias egne ord er det er en fornøjelse at arbejde på Hvidovre Gymnasium & HF, og hun har den fulde opbakning fra såvel bestyrelse som undervisere og elever.

Tania Sheikh Larsen er klar på at tage tyren ved hornene, fortsætte den gode historie og skabe højdepunkter for Hvidovre Gymnasium & HF og skolens elever. "Vi skal fokusere på det vi er gode til, og det vi er sat i verden for: vores elever," sagde Tania, og fortsatte: "Der er ikke noget sted jeg hellere vil være rektor."

Læs mere om indsættelsesreceptionen her og om Tanias visioner for gymnasiets fremtid her.

Informationsaften 2020

"Noget af det der sker, når man starter på gymnasiet, er at man skal udvikle sig fra at være elev til at være studerende, og det hjælper vi jer med."

Sådan sagde rektor Tania Sheikh Larsen da årets informationsaften løb af stablen, den 14. januar. Der var højt humør og mange fremmødte, der viste interesse for skolens faglige profil, såvel som den sociale.

Aftenen fløj afsted med tale fra skolens rektor, danse- og musiknumre fra årets musical, interviews med elever, rundvisninger på skolen, bolsjekogning i kemi, interaktive spil ved informationsteknologi og live-musik på gangene.

Lærere, ledere og studievejledere stod i Vandrehallen, klar til at svare på spørgsmål om studieretninger, valgfag og fraværsregler. Imens var vores gode elever på pletten for at fortælle om alle de udvalg man kan melde sig til, talentudviklingsprogrammer og studieture.

Du kan se en lille film fra aftenen her og læse mere om aftenen her.

Elever fra HvG rejser ud i verden

Vores elever rejser i disse måneder til nær og fjern. I januar drog elever med engelsk eller biologi på A-niveau til London, hvor de besøgte seværdigheder, monumenter og fodrede papegøjer. Se billeder fra deres tur til London her og læs en af de rejsende fortælle lidt om hvad de har oplevet her.

I uge 9 var 2.G- og 1.HF-klasserne på de obligatoriske studieture. I år gik studieturene til hhv. Athen, Berlin og Lissabon. Se billeder fra deres ture her.

Ugen efter, den 3. marts, vendte en gruppe talentfulde 3.G og 2.HF-elever næsen mod Hayesville i North Carolina. Talentturen er en del af vores udvekslingsprojekt med skoleelever fra Hayesville High School.

Læs om elevernes forventninger til studieturene og talentturen til Hayesville her.

Den 20. april drager endnu et hold elever på talenttur til Færøerne, med særligt fokus på fagene naturgeografi og historie.

”Det er så vigtigt, at I er her”

Sådan indledte lærer Rasmus Hyllested stormøde for de nyvalgte klasserepræsentanter til elevrådet. Efter de afholdte klassemøder havde hver klasse stemt sig frem til de to elever, de ønskede skulle repræsentere deres klasse i skolens store elevråd.

Til stormøde med alle elevrådsrepræsentanterne blev der diskuteret, hvad der kan gøres for at gøre Hvidovre Gymnasium og HF til et endnu bedre sted at have sin daglige gang.

Nogle af klasserepræsentanterne er helt nye og har aldrig prøvet at sidde i elevråd før, andre er garvede 3.G’ere, der har været med siden de startede i gymnasiet, men formålet med at melde sig ind i elevrådet er stort set det samme, uanset hvem man spørger: at få indflydelse og at få noget at skulle have sagt på klassens vegne.

Læs mere om stormødet med det nye elevråd her.

Gamle elevers café var sprængfyldt med kram, grin og gensynsglæde

Den første fredag i februar fandt den årlige fredagscafé for tidligere elever sted.

Festlighederne startede klokken 16 for tidligere og nuværende GIF-elever, og hele eftermiddagen igennem blev der krammet, grinet og delt anekdoter fra tiden som elev på Hvidovre Gymnasium & HF. Da klokken slog 19, og det blev tidligere STX- og HF-elevers tid til at genforenes, fortsatte latteren og gensynsglæden.

Læs mere om Gamle elevers café den første fredag i februar her.

Vi vil gerne sige et stort tak til alle fremmødte, og vi glæder os til at gentage herligheden den første fredag i februar 2021.

Mudder på bukserne og blå himmel i Skåne

Skolens naturgeografi-elever tog i torsdags med deres lærere til Skåne, for at lave feltarbejde til en rapport de skal skrive i naturgeografi. Vejret var dejligt og humøret højt, da eleverne skulle undersøge Skånes geologi.

Læs om deres tur her og se de flotte billeder, taget af lærere og elever, her.

Begivenheder i den kommende tid:

11/03-12/03 Skolefotografering

13/03 Fredagscafé

17/03 Informationsmøde for GIF-uddannelsen

02/04 SSO- og SRP-aflevering

                                                                                             

06/04-13/04 Påskeferie

20/04 – 25/04 Talenttur til Færøerne

22/04 Skoleårets sidste HvG-samling

01/05 Gallafest