Facebook icon Forward icon

Skolestart med rå løg, rystesammentur og vindruer på vinderpodiet

~Nyhedsbrev fra Hvidovre Gymnasium & HF, september 2018~

Så har vores elever været i gang en måned – og hvilken måned! Den startede med to introdage for de nye elever, bød så på et helt døgns rystesammentur på skolen, skoleårets første fest og rundede af med den traditionelle Idrætsdag, hvor den mest prestigefyldte disciplin intet har med idræt at gøre…

”To introdage med rå løg, tak”

Den 16. og 17. august var de allerførste skoledage nogensinde på Hvidovre Gymnasium & HF for de helt nye 1.g’ere og 1.hf’ere.

På de to dage guidede skolens introvenner (nuværende elever, der sørger for, at de nye får en god start) de nye elever igennem et tætpakket, men underholdende program: De blev introduceret til en lang række nye ansigter, IT-systemet, skolens lokaler og alle elevudvalgene.

De mere praktiske aktiviteter blev afløst af nogle mere underholdende af slagsen: De nye klasser dystede mod hinanden i ’Den Store HvG-dyst’, hvis poster blandt andet bestod af kluddermor på idrætspladsen, krabbegang med bøger på maven i bogkælderen og filmquiz i gymnasiets egen biograf.

Og så sluttede de to introdage af med et hypnoseshow, der kulminerede i ni elever, der lystigt spiste rå løg. Nysgerrig efter flere detaljer…? Læs mere om introdagene her.
 

Introvennerne guidede hver klasse rundt

Kluddermor til 'Den Store Hvg-dyst'

Hypnoseshow med hypnotisør Mikkel Karlsen

Et helt døgns rystesammentur

”Vi lærte hinanden bedre at kende og fandt en måde at hygge os sammen på uden brug af en tidsplan eller sociale medier.”

Sådan fortæller 1.g-elev Isabella Rinaldo, efter hun har tilbragt et døgn sammen med sine nye klassekammerater til arrangementet ’HvG By Night’. Her tilbringer de nye elever 24 timer i selskab med hinanden – der er aktiviteter om dagen og herefter middag og overnatning på gymnasiet.

”Formålet med ’HvG By Night’ er at ryste eleverne sammen og give dem en mulighed for på et tidligt tidspunkt at føle sig hjemme på skolen,” fortæller rektor Kirsten Jensen.

Gøgleri og gyserfilm

Programmet for dagen er planlagt af klassernes lærere. Nogle elever var på kanalrundfart, andre var på museum, og fælles for dem alle var en tur forbi Cirkusmuseet, der ligger tæt på gymnasiet. Her stod der gøgleri på skemaet.

Efter den fælles aftensmad, hvor rektor Kirsten Jensen spiste med og sludrede med de nye elever, var der fri leg.

”Vi lavede lidt af hvert. Vi så gyserfilm, spillede brætspil, hyggede med musik og snakkede en del,” fortæller Isabella. Hun synes, at man lærer hinanden at kende på en ny måde i løbet af de 24 timer, fordi man i skolen kan have tendens til at sætte en facade op.

Læs mere fra arrangementet og se billeder her.
 

Vindruerne sejrede til Idrætsdag

Solen skinnede ned over julemændene, englene, ninjaerne, landsholdet, Hawaii-pigerne og andre udklædte elever, mens de drønede rundt på gymnasiets idrætsplads. Her dystede de klassevis mod hinanden i fodbold, ultimate og tovtrækning. Men det var en klase grønne og lilla vindruer, der vandt trofæet for dagens vigtigste disciplin – udklædningskonkurrencen.

Dagen blev afsluttet med den traditionelle stafet på plænen, hvor det var alle klasser mod hinanden.

”Vi er røde, vi er hvi…grønne”

Den største og mest prestigefyldte konkurrence af dem alle var naturligvis udklædningskonkurrencen. Der var mange gode bud: 3.y, der var klædt ud som legetøj, 3.b, der havde smurt camouflagefarver i ansigtet til deres militærtema, 3.a, der kørte juletemaet fuldt ud med julemusik, julemænd og gaveindpakkede elever, og 2.y, der havde valgt landsholdstema i rød-hvide farver.

Men det var altså lilla og grøn, der dominerede vinderpodiet, da rektor Kirsten Jensen tilsidst afslørede 3.x’s vindrue-tema som det mest originale.

Læs mere og se fotos her.

Fællesstafet

Dart

Juletema

Årets elevmagasin til dig, der overvejer HvG

Elevmagasinet er til dig eller den, der overvejer at gå på Hvidovre Gymnasium & HF. Heri finder du beskrivelser af vores studieretninger og fagpakker på STX og HF, udtalelser fra nuværende og tidligere elever, muligheder for efter-skole-aktiviteter og elevudvalg og masser af billeder!

Læs det online her

Eller læs som PDF her

Det sker i den næste tid

26/9:
Forældreaften for 1.g’ere og 1.hf’ere + deres forældre kl. 17-19

27/9:
Brætspilseftermiddag kl. 16-18 arrangeret af Elevrådet

28/9:
Naturvidenskabsfestival, hvor vi afholder workshops for folkeskoleklasser
 

 

1/10:
Sprogeftermiddag i vandrehallen, hvor elever sætter fokus på sprog og kulturer

8/10-12/10:
Sprogrejser for elever med sprog på A-niveau

15/10-19/10:
Efterårsferie. Skolen er lukket