Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie.

Twitter Facebook Youtube
Nieuwsbrief | 21 november 2021

Beste lezer,

Er bestaat veel onwetendheid over armoede. Als vrijwilliger krijg je er misschien mee te maken in je werk. Wij zorgen ervoor dat jij weet hoe je iemand het best kunt ondersteunen in deze situatie. 

Armoede krijg je gratis

Masterclass: armoede krijg je gratis

Het kan iedereen overkomen en toch is het nog steeds een taboe: armoede. In deze masterclass krijg je een bak aan kennis en inspiratie mee over het onderwerp. Gastspreker Stella de Swart is spreker en adviseur op het gebied van armoede, schulden en ernstige geldnood. Ze leert ons hoe zij aan schuldgevoelens en armoede is ontsnapt. Inschrijven

Interview met Jaap over 'Opgelost!'

Als je een paar trainingen bij de Vrijwilligersacademie hebt gevolgd dan ken je Jaap Vriend waarschijnlijk al. Hij is een gewaardeerde trainer en geeft ook theatercolleges met lekkere stand-up comedy. We stelden hem een paar vragen over het theatercollege ‘Opgelost!’.

Hoe vond je het om je eerste theatercollege te geven?
Het was in een volgepakte zaal op de Keizersgracht en dat ging heel erg leuk. Lees verder

Voor in je agenda

Socratische gesprekshouding
Velen zijn je al voorgegaan. In deze training leer je de Socratische gespreksmethode toepassen. Je krijgt handvatten om gelijkwaardig in gesprek te gaan en de juiste vragen te stellen.
Donderdag 25 november + 2 + 16 december | 19:00-22:00 uur | aanmelden

Ervaringsdeskundigheid in buurtteams, iets voor jou?
Kom erachter of de 'praktijkopleiding ervaringsdeskundigheid in buurtteams' iets voor jou is. In deze informatiebijeenkomst vertelt ervaringsdeskundige co-trainer Lidie je hier alles over.
Vrijdag 26 november | 09:30-11:00 uur | aanmelden

Eenzaamheid 
In deze training maak je kennis met verschillende vormen en oorzaken van eenzaamheid. Je leert hoe je iemand met deze gevoelens kunt ondersteunen en wat hierin belangrijk is. 
Dinsdag 7 + 14 december | 14:00-17:00 uur | aanmelden

Lees hier de column van onze ambassadeurs Franckx en Jürgen over oplossingsgericht werken en het theatercollege 'Opgelost!'.

"Armoede krijg je gratis.”
Stella de Swart, expert op het gebied van armoede, schulden en ernstige geldnood

De gastvrijheid podcast

Waarom zijn de mensen die het minst hebben, het meest gastvrij? Chris Keulemans schreef een boek over zijn ervaringen met gastvrijheid tijdens zijn reizen. In de eerste aflevering van zijn podcast over gastvrijheid in Amsterdam-Noord praat hij met Linda Carolus. Hoe zorgt zij voor meer inclusie? Kijken!

Dit is alvast een mooi voorproefje op de masterclass van 21 december over gastvrijheid. Chris en Linda gaan onder leiding van Jaap Vriend in gesprek over de betekenis van gastvrijheid en we gaan daarna aan de hand van stellingen in kleine groepjes in gesprek.

Linda Carolus in de gastvrijheid podcast

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingescheven bij de Vrijwilligersacademie Amsterdam.

Contact  |  Gegevens updaten  |  Uitschrijven