Forward icon

Nyhedsbrev marts 2017

____________________________________________________________________________________

Nye videnskabelige artikler fra Rygestopbasen

I foråret er der publiceret to nye videnskabelige artikler baseret på data fra Rygestopbasen.

Mette Rasmussen, Esteve Fernández og Hanne Tønnesen har fået udgivet artiklen "Effectiveness of the Gold Standard Programme compared with other smoking cessation interventions in Denmark: a cohort study" i tidsskriftet BMJ Open. Artiklen undersøger effektiviteten af standardprogrammet sammenlignet med andre typer rygestopkurser, der er registreret i Rygestopbasen i perioden 2001-2013. Du kan finde artiklen her og danske resuméer af artiklen her.

Artiklen "The Danish Smoking Cessation Database" beskriver Rygestopbasen samt de mest almindelige rygestopkurser, der er registreret i databasen. Rygestopbasen er i international sammenhæng unik, og artiklen er skrevet af Mette Rasmussen og Hanne Tønnesen for at give en udførlig beskrivelse af Rygestopbasen, som man fx kan henvise til i andre videnskabelige artikler. Du kan finde artiklen her og danske resuméer af artiklen her.

Du kan finde en oversigt over de artkler, der er udgivet baseret på Rygestobasens data her.

____________________________________________________________________________________

Det går bedre med indikator 4 end først antaget!

Der er 6 rygestopenheder, der nu har opnået et certifikat på indikator 4. Her skal mindst 50 % af deltagerne, der har gennemført rygestopkurset være røgfrie efter 6 måneder. Det drejer sig om: Kalundborg Kommune, Sundhedscenter Struer, Ikast-Brande Kommune, Storrygerindsats Vestegnen og Sydamager, Sundhedscenter Hjørring og Herning Kommune.

Derudover har Rygestopkonsulenterne og Guldborgsund Kommune opnået bedre resultater på deres allerede opnåede certifikat, mens Halsnæs Kommune fortsat ligger med den højeste og samme placering i indikator 4. Certifikaterne er derfor på vej ud til de 8 rygestopenheder, der har nye resultater.

Certifikaterne er opnået på baggrund af kursusaktiviteter i 2015 med opfølgning i 2016. De nye cerfitikater udskrives, fordi der i årsrapporten er der sket en fejl i beregningen af grafen for "indikator 4: rygestopenhederne" på side 44.

Du kan derfor hente en ny version af årsrapporten her. For god ordens skyld skal det påpeges, at der ikke er fejl på indikator-rapporterne i tastselv-miljøet.

____________________________________________________________________________________

Udfordringer med Google Chrome browseren i tastselv-miljøet

Nogle brugere oplever i øjeblikket udfordringer, når Google Chrome bruges til at køre Rygestopbasens tastselv-miljø.

Vi arbejder på at få den seneste opdatering fra Google Chrome til at spille sammen med Rygestopbasen. Mens vi arbejder på sagen, anbefaler vi, at Firefox eller Internet Explorer benyttes til at køre Rygestopbasens tastselv-miljø.

____________________________________________________________________________________