RealDania Byg
 

Digital rundtur: Kom indenfor i Stines Hus på Lolland

Stines Hus på Lolland - et af landets ældst bevarede husmandssteder - er netop restaureret.

I denne video tager arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Anders Brüel, seeren med rundt i og omkring Stines Hus. Hør om den særlige egnsbyggeskik, se de smukke farvesatte rum og hør om arbejdet med at restaurere huset fra 1780.

Se videoen her

Facebook Like Button Tweet Button
 

Læs bogen om Stines Hus

Bogen om Stines Hus er fortællingen om landboreformernes store ambitioner og fattigfolks små kår, men også om egnsbyggeskik, 1700-tals-farver, et gammelt jernkomfur og skæve eksistenser.

68 sider, rigt illustreret.

Køb eller download bogen gratis

Facebook Like Button Tweet Button
 

Realdania By & Byg køber tidstypisk bondegård fra andelstiden

I landsbyen Korup nær Odense findes et sjældent helstøbt eksempel på den type bondegård, som voksede frem over hele landet ved indgangen til 1900-tallet - bygget på velstand skabt af andelsbevægelsen. Nu restaurerer Realdania By & Byg den firelængede og fredede gård.

Læs hele nyheden

Vil du med indenfor?
Bliv medlem af Realdania By & Byg Klubben, og kom med på rundvisning den 1. september, før restaureringen går i gang.

Tilmeld dig her

Facebook Like Button Tweet Button
 

Erhvervsarrangement: Beboerdrevet boligbyggeri i byudvikling

I de fire byudviklingsprojekter, som Realdania By & Byg ejer i partnerskab med danske kommuner, arbejder man med at skabe levende og mangfoldige bydele gennem variation i arkitektur og funktioner - og ikke mindst ved at blande mennesker fra forskellige aldersgrupper og samfundslag.

Et af byudviklingsprojekterne er Køge Kyst, hvor pionerprojektet Fællesbyg Køge Kyst er i fuld gang med at blive til virkelighed. Det er første gang i Danmark, at en gruppe kommende beboere bygger en hel boligkarré i fællesskab. At gennemføre beboerdrevne boligprojekter stiller krav til organisering, finansieringsmodeller og byggeproces.

Kom med til erhvervsarrangement den 23. september i Køge og hør projektdirektøren, arkitekten, formanden for et byggefællesskab og bankmanden fortælle om deres erfaringer. Vi slutter af med en rundvisning i Køge Kyst.

Facebook Like Button Tweet Button
 

Seniorbofællesskab midt i naturen

Kom med til Naturbydelen i Ringkøbing, når Realdania By & Byg Klubben besøger en ny bydel og et bud på fremtidens seniorbofællesskab, hvor muligheden for at være aktiv i naturen er omdrejningspunktet for fællesskabet i hverdagen.

7. september: Rundvisning i Naturbydelen og seniorbofællesskabet 

 

Facebook Like Button Tweet Button
 

VIDEO: De historiske gårdrum på Højgården på Sejerø

Da restaureringen af Højgården gik i gang, viste det sig, at gården gemte på flere sjældenheder end man først umiddelbart havde troet. Gemt under træer og buske dukkede nemlig gårdens oprindelige gårdsrum op: abildgården, fægården og ladegården.

Nu er disse gårdsrum bevaret tillige med den firlængede gård, som er restaureret efter samme “forhåndenværende søms princip”, som da den blev bygget for 140 år siden: med traditionelle materialer, historiske byggemetoder og med stor vægt på genbrug og reparation fremfor udskiftning.

Se videoen her

Facebook Like Button Tweet Button