Læs nyhedsbrevet på nettet

center for undervisning & læring

READ IN ENGLISH

August 2016

Deltag i inspirationsdagen for undervisere og studieledere d. 22 september 2016.

Aarhus BSS sætter fokus på studieintensitet. Kom og bliv inspireret af dine kollegaers gode eksempler og erfaringer.

Arrangementet byder på oplæg fra undervisere på institutterne, fælles diskussion af centrale temaer og dilemmaer, korte oplæg på baggrund af viden om BSS-studerendes studieadfærd samt erfaringsudveksling. Der vil således blive rig lejlighed til at diskutere problemer og mulige løsninger relateret til studieintensitet, lige som der også vil blive lejlighed til at lære af andre underviseres initiativer.

Læs mere om arrangementet her

Tilmeld dig direkte her

Forbind din undervisning med teknologi

Hvordan kommer jeg i dialog med 300 studerende i mine forelæsninger? Hvordan kan jeg bruge video i min undervisning? Og hvad har andre gjort?

Besøg TREAT og få inspiration til din undervisning og styrk din viden om og dine færdigheder i brugen af digitale værktøjer.

Læs mere her

Effektiv vejledning i en fremdriftsreform

Fremdriftsreformen har skabt strammere tidsmæssige rammer for opgave- og specialevejledning. Vi ved endnu ikke, om det kommer til at forringe kvaliteten af de studerendes opgaver. Det er til gengæld sikkert, at det sætter en ny dagsorden for vejledningen.

Flere studerende skal vejledes, samtidig med at specialerne skal skrives på kortere tid. Det stiller krav om effektivisering af vejledningen. Men hvordan udnytter man skriveprocessen og vejledningstiden bedst muligt til gavn for studerende såvel som for vejledere?

Det giver denne korte artikel nogle konkrete bud på. Det er en kort opsummering af råd og ideer fra forskningslitteraturen på området.

Inspirationsdag om specialevejledning

Emnet er stort og tages op på Aarhus BSS inspirationsdag om specialevejledning og fremdriftsreformen d. 29. november 2016.

Kom godt fra start: Afstem forventninger tidligt

Et godt vejledningsforløb starter med en klar forventningsafstemning mellem den studerende og vejlederen. Det er et af de mest solide fund i den internationale forskningslitteratur om vejledning. Litteraturen indeholder derfor også en række konkrete redskaber, der har vist sig velegnet til forventningsafstemning med studerende. Et af dem er et såkaldt "vejlederbrev". Et "vejlederbrev" er din beskrivelse af, hvad du som vejleder typisk tilbyder i forbindelse med opgave- og specialevejledning, og hvad du forventer dig af den studerende. Det fylder ca. 1–2 A4 sider.

Læs hele artiklen her

CUL deltager i 3-årigt Eurostars projekt vedr. optimering af digitale eksamensformer

Den 8-10 august blev det nye Eurostars projekt OMAP som står for Online Massive Assessment Platform for secure, learning efficient large-scale assessments officielt sat i søen med et kick-off møde i Aarhus, hvor deltagere fra Center for Undervisning og Læring (CUL), sammen med det danske firma UniWise og det koreanske firma WeDu Communications deltog.

Læs mere om projektet her

INSPIRATION TIL DIN UNDERVISNING

Bliv en haj til Mentimeter - Sådan laver du multiple choice med Mentimeter.

Denne guide tager 3 min. at komme igennem — derefter kan du bruge Mentimeter til at lave multiple choice test

Læs mere her

Kom i gang med Google Forms

Lige akkurat det, du behøver at vide, før du kan anvende Google Forms. Se instruktionsvideoerne her

Kom i gang med Google Docs

Google Docs er et online alternativ til Word, som du tilgår og redigerer direkte i din browser. Da det ligger online har du mulighed for at samarbejde og dele, da flere kan skrive i det samme dokument på samme tid. Se instruktionsvideoerne her

FORSKNINGSNYT

Kurser, workshops og webinarer på CUL

Følg os

Dette nyhedsbrev er udgivet af:

Klik her for at afmelde dig nyhedsbrevet