Forward icon

Nyhedsbrev september 2017

Denne gang kan du kan læse om:

  • Rygestopbasen er snart klar med opdaterede rådataark
  • Workshops i brug af rådata den 3. og 4. oktober 2017
  • Rygestopbasen arbejder på at få workshops i rådata i Jylland
  • Husk at afslutte indtastninger og opfølgninger for kurser i 2016 til brug for årsrapporten senest 1. oktober 2017
  • Husk at sætte kryds i kalenderen til Rygestopbasens temadag den 28. november 2017

____________________________________________________________________________________

 

Rygestopbasen er snart klar med opdaterede rådataark

Rygestopbasens har fokus på, at rygestopenhedernes egne data bliver brugt til at stille spørgsmål til og evaluere rygestopindsatsen i den enkelte enhed. En af redskaberne til dette er at lave analyser ud fra rådata. 

For at gøre rådata nemmere at bruge er Rygestopbasen ved at omrokere kolonnerne i rådataarkene. Der bliver lagt flere oplysninger ind på de enkelte ark, der betyder, at man ikke skal kombinere de forskellige rådatark for at analysere. Det betyder, at man i langt højre grad end tidligere, kan filtrere sig frem til svar.

Når rådataarkene er opdaterede i Rygestopbasens tastselv-miljø, sender RSB et nyhedsbrev.

____________________________________________________________________________________

Workshops i brug af rådata den 3. og 4. oktober 2017

I forbindelse med opdateringen af rådata afholder Rygestopbasen to workshops i brug af rådata ud fra to forskellige perspektiver:

Workshop 1 den 3. oktober 2017: 'Hvordan anvendes data fra RSB i praksis?' Her vil der være fokus på, hvordan den enkelte rygestopenhed kan bruge rådata til at stille spørgsmål til, evaluere og udvikle det daglige arbejde med rygestoprådgivning.

Workshop 2 den 4. oktober 2017: ´Hvordan produceres ledelsesinformation ved hjælp af data fra RSB?´ Her vil der være fokus på, hvordan rygestopenheden kan kommunikere resultater eller behov for ressourcer til ledelsen i fx kommunen eller virksomheden. 

De to workhops vil indledende introducere til rådata, hjælpeværktøjer, muligheder og obs-punkter i analyserne. Vi lægger samtidig stor vægt på, at deltagerne selv skal arbejde med egne rådata og dermed selv få en praktisk erfaring med brugen. Vi lægger derfor også vægt på at samle erfaringer og spørgsmål op. Alt efter interesseområder tager vi emner op i plenum eller i mindre grupper. Netop fordi vi lægger vægt på, at deltagerne får taget fat på relevante problemstillinger for deres enhed, skal de i tilmeldingen skrive de spørgmål, som de gerne vil arbejde med. Forudsætningen for at deltage i en workshop er kompetencer i Excel på almindeligt brugerniveau.

Tilmeldingsfrist på begge workshops er den 26. september 2017. For at deltagerne kan få vejledning til at analysere data, er der et begrænset antal deltagere på de to workshops. Hvis man har en analytiker eller talknuser ansat i rygestopenheden, er man velkommen til at tilmelde vedkommende - dog er det kun muligt at tilmelde to personer fra hver rygestopenhed.

Du kan læse mere om de to workshops og tilmelde dig på Rygestopbasens hjemmeside via dette link

____________________________________________________________________________________

Rygestopbasen arbejder på at få workshops i rådata i Jylland

Rygestopbasen har fået tilkendegivelser på, at flere kommuner ønsker workshops i rådata i Jylland frem for København. Rygestopbasen arbejder derfor på at udbyde workshops i Jylland til de kommuner, der viser interesse.

Hvis din rygestopenhed er interesseret i at deltage og/eller invitere Rygestopbasen indenfor og lægge faciliteter til en workshop, må du meget gerne sende en mail på info@rygestopbasen.dk. Alt efter hvad tilbagemeldingen bliver, vil vi se på, hvilke kommuner der vil deltage, og hvordan vi kan lægge til rette for en eller flere workshops. Vi vil så tage direkte kontakt til de interesserede.

____________________________________________________________________________________

Husk at afslutte kurser og indtaste opfølgninger for kurser i 2016

Rygestopbasen vil i efteråret 2017 trække data og udarbejde den kommende årsrapport. Vi gør derfor opmærksom på, at kurser og deltagere for året 2016 samt 6 månedersopfølgningen skal tastes senest den 1. oktober 2017 for, at data kan indgå i årsrapporten.

____________________________________________________________________________________

Rygestopbasens temadag

Rygestopbasens temadag 2017 bliver næste gang afholdt den 28. november 2017 i auditoriet på Bispebjerg Hospital. Sæt derfor allerede nu kryds i kalenderen. Når programmet er tilgængeligt og der er åbent for tilmelding, vil det fremgå af et nyhedsbrev.

____________________________________________________________________________________