Nieuwsbrief

Nieuw Reijerwaard

9 januari 2015, nummer 48

 

 
Bloktitel
 

Bij de Raad van State zijn vier beroepschriften binnengekomen tegen het reparatiebesluit dat Provinciale Staten op 12 november 2014 heeft genomen.


Daarnaast is er een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen ingediend.

 

Omdat de Crisis- en herstelwet van toepassing is, wordt het beroep versneld behandeld. De Raad van State stelt kortere termijnen dan gebruikelijk. Dat betekent dat de beroepen ook sneller dan gebruikelijk worden behandeld. Als de Raad van State een zittingsdatum heeft bepaald wordt u daarover via deze nieuwsbrief geïnformeerd.

 
 

 

 

Bloktitel
 

Eigendom aan Voorweg overgedragen aan Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard

Op maandag 5 januari 2015 hebben Piet van Vugt van Van Vugt Kruiden B.V. en voorzitter  Volbregt Smit van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) de handtekening gezet onder de overeenkomst  voor de verkoop van het laatste deel van het teeltbedrijf en de verpakkingslocatie die nog in handen van Van Vugt Kruiden B.V. waren. Het overgrote deel van het bedrijf was in 2012 al verkocht aan de GRNR.
Van Vugt Kruiden B.V. blijft in Ridderkerk gevestigd, het bedrijf verhuist naar de Hoogzandweg in Ridderkerk, het gebied grenzend aan Nieuw Reijerwaard, naast Breugem Chrysanten.

Nieuwe vestiging Van Vugt Kruiden B.V.
Aan de Hoogzandweg komt een glastuinbouwbedrijf van circa 12000 m2 met een verwerkingsruimte en woning. Het teeltbedrijf wordt opgezet met de nieuwste technieken op het gebied van de teelt van kruiden en eetbare bloemen. In het bedrijf komt een proeftuin van circa 1000 m2 voor de ontwikkeling en teelt van nieuwe producten. Nieuwe ontwikkelingen worden eerst uitgezet in deze proeftuin waarna ze eventueel in productie worden genomen in de achtergelegen kas. In deze kas zal de teelt van specialisaties van zowel kruiden als eetbare bloemen plaatsvinden. Op het nieuwe bedrijf aan de Hoogzandweg zullen al deze producten, zoals ook nu aan de Voorweg gebeurt, gereed gemaakt worden voor de directe levering aan groothandelsbedrijven en de retail. Van Vugt Kruiden B.V. is daarmee een begrip op het gebied van jaarrond telen en leveren van verse kruiden en eetbare bloemen in binnen- en buitenland.

 

“Blij met verhuizing”
“Wij zijn al sinds 1994 actief in de teelt en het leveren van verse kruiden aan de groothandel en de retail.” Aldus Piet van Vugt van Van Vugt Kruiden B.V. “We begonnen als een kleine  tuinbouw onderneming in Ridderkerk en zijn inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende onderneming op het gebied van telen en het jaarrond leveren van een uitgebreid assortiment van verse kruiden en eetbare bloemen. Op circa 170 ha in binnen- en buitenland worden allerlei soorten kruiden geteeld, zoals basilicum, bieslook, selderij en kervel. Onder andere in Den Brielle door de Familie Van Vugt en bij andere door Van Vugt geselecteerde telers in binnen en buitenland die exclusief voor Van Vugt Kruiden telen. Dagelijks zijn er ruim honderd mensen bezig om de door ons geteelde kruiden en eetbare bloemen te verpakken in de door de afnemer gewenste verpakking. Deze teelt is klantgericht: wat de klant vraagt op het gebied van verse kruiden, verzorgt Van Vugt Kruiden. Sinds een aantal jaren zijn hier de eetbare bloemen bij gekomen. Dit product is een groeiende markt en deze bloemen worden hoofdzakelijk geteeld op de locatie in Ridderkerk. We zijn blij dat we aan deze toenemende vraag kunnen voldoen, door onze verhuizing naar de nieuwe locatie aan de Hoogzandweg. Hier kan de productie verder uitgebreid worden en is er ook weer ruimte voor nieuwe producten.” sluit Piet van Vugt af.

Voortgang Nieuw Reijerwaard
Volbregt Smit: “Voor de GR Nieuw Reijerwaard is dit weer een stap in de ontwikkeling van het gebied naar een bedrijventerrein van ruim 95 hectare voor de agro/vers/food-logistieke sector. De beroepstermijn met betrekking tot het herstelbesluit is eind vorige week gesloten. Deze week wordt duidelijk of het inpassingsplan onherroepelijk is. Het is goed dat we op minnelijke basis overeenstemming hebben bereikt over de aankoop van dit bedrijf. Onteigening is daardoor voor dit bedrijf niet meer nodig. Daarnaast is het prachtig dat het bedrijf met zijn werkgelegenheid een plaats heeft gevonden in Ridderkerk om de bedrijfsvoering voort te zetten.”

 
 
Foto
 

 

 

 
 

Nieuw Reijerwaard staat de komende jaren een grote verandering te wachten. Het gebied krijgt een bedrijfsbestemming. Het huidige gebruik (agrarisch en glastuinbouw) eindigt. Deze ontwikkeling heeft een grote impact op het gebied, de omgeving en de bewoners en gebruikers ervan.

 

Wij willen u daarom graag zo volledig mogelijk informeren over de ontwikkeling Nieuw Reijerwaard. In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de ontwikkeling en realisatie van Nieuw Reijerwaard. Als u vragen heeft, waar u in de nieuwsbrief geen antwoord op vindt, kunt u die stellen via info@nieuwreijerwaard.eu.

 
 

 

 

  Kavels voor vers logistiek Deze nieuwsbrief is een periodieke uitgave van de GR Nieuw Reijerwaard.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.
 

 

 

Telefoon: 0180 2000 30 | email: info@nieuwreijerwaard.eu