Bekijk de nieuwsbrief op onze website.

KansPlus
 

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Mail naar een vriend

Content Image

Vrijwilligers van KansPlus ontwikkelen handige tools

Twee vrijwilligers van KansPlus die lokaal zeer actief zijn voor hun ledengroep hebben (mee)gewerkt aan handige tools.
Annemie van den Heuvel, bestuurslid van de ledengroep Bossche Ommelanden heeft meegewerkt aan een protocol waarin uitgangspunten, tips en adviezen beschreven zijn voor zorgverleners. Dit om te bereiken dat de zorg voor iemand met een verstandelijke beperking bij een ziekenhuisopname zoveel mogelijk hetzelfde is als thuis.
Jan van Croonenburg, penningmeester van de ledengroep Zeeland, heeft een programma ontworpen waarmee een bewindvoerende ouder of verwant de administratie van inkomsten en uitgaven kan verwerken.

https://goo.gl/MzYPG3

 

KansPlus studiedag 'Familiebeleid in de VG-sector'

Op vrijdag 6 oktober organiseert KansPlus/VraagRaak een studiedag over familiebeleid in Nieuw Salem in Driebergen-Rrijsenburg. Met praktische workshops laten we zien hoe je de rol van familie in de zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking beter kunt organiseren.

De studiedag is bedoeld voor cliënten, cliëntenraden, familieverenigingen en voor familie of vertegenwoordigers van mensen met een verstandelijke beperking. Ook zorgprofessionals zijn van harte welkom.

Meer informatie over de workshops en aanmelden:
https://www.kansplus.nl/2017/08/29/studiedag-familiebeleid-in-de-vg-sector/

Aandacht voor ouders: familiebeleid

KansPlus ontwikkelde dit jaar samen met ’s Heeren Loo Bouwstenen voor Familiebeleid. Een handreiking over de samenwerking tussen ouders en zorgaanbieders.

In de augustus uitgave van het tijdschrift Markant zegt Dickie van de Kaa, directeur van KansPlus:  ‘De aandacht voor ouders gaat met golfbewegingen. In de beginjaren van de gehandicaptensector hadden ouders helemaal geen rol. Ze leverden hun kind af bij de poort en moesten dan eerst zes weken afstand nemen, omdat dat beter zou zijn. Dat vonden we later inhumaan, toen mochten ouders wel komen. Er is óók een hele periode in de gehandicaptenzorg geweest dat eigen regie het belangrijkste woord was. Een tijd lang luisterden zorgaanbieders alleen naar de cliënt zelf en leek familie minder belangrijk gevonden te worden. Ouders en familie eigenen zich nu veel meer hun eigen positie toe. Gelukkig zien we ook bij instellingen erkenning voor hun rol.’

https://www.kansplus.nl/2017/08/01/aandacht-voor-ouders-familiebeleid/

Publieksversie inkoopkader Wet langdurige zorg beschikbaar

Naast het inkoopkader Wlz 2018-2020 wat gebruikt wordt door o.a. zorgaanbieders en zorgkantoren is nu een publieksversie verschenen.

https://www.kansplus.nl/2017/08/02/publieksversie-inkoopkader-wet-langdurige-zorg-beschikbaar/

 
 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich ingeschreven heeft via onze website.

bewerk uw inschrijving  |  Meld u direct af