RealDania Byg
 

Gamle håndværksfag tages i brug, når fynsk bondegård skal restaureres

Mange af de klassiske håndværksfag skal ud at arbejde, når restaureringen af den fredede og prisbelønnede Bent Madsens Gård på Sydvestfyn nu går i gang. Målet er at bevare og genskabe den klassiske bondegård, som den så ud, da den blev bygget for 225 år siden.

Læs hele nyheden her

Facebook Like Button Tweet Button
 

Gensyn med Bakkekammen 40

Opført i 1917. Næsten uberørt af tiden. I dag nænsomt restaureret.

Oplev den velbevarede Bedre Byggeskik-ejendom i Holbæk, og hør anekdoter fra begyndelsen af 1900-tallet, da byens grosserer flyttede ind på de 600 kvadratmeter med herskab og tjenestefolk.

2. maj: Rundvisning i Bedre Byggeskik-villaen

Facebook Like Button Tweet Button
 

Smugkig på Sejerø: Nyt stråtag til sjælden bindingsværksgård

Højgården på Sejerø var nær forfaldet til en ruin. Nu bliver den firelængede gård, som repræsenterer en næsten forsvundet byggeskik, restaureret af Realdania By & Byg. Inden længe har Højgården et nyt stråtag - en tagtype, som gården oprindelig var bygget med omkring 1873, men ikke har haft i mange år.

Læs mere om restaureringsarbejdet på Sejerø

Facebook Like Button Tweet Button
 

NY PUBLIKATION: Kunst i byudvikling

Et mobilt kunstnerisk udekøkken. Et seksetagers gavlmaleri på et boligbyggeri. En bænk designet af en lokal keramiker. Kunst spiller i disse år en stigende rolle, når nye byrum skal anlægges eller bygninger bygges.

Realdania By & Byg har gennem sit arbejde med byudviklingsprojekterne Køge Kyst og Kanalbyen i Fredericia opbygget erfaring med kunst i byudvikling og sætter fokus på emnet i en ny publikation.

Køb eller download publikationen gratis her

Facebook Like Button Tweet Button
 

Hvornår åbner Lille Langebro?

Spørgsmålet har været på manges læber, siden de fire brofag til Københavns nye cykel- og gangbro blev monteret planmæssigt i sidste uge på deres plads i havneløbet mellem Vester Voldgade ved BLOX og Langebrogade.

Der går dog endnu nogle måneder med justering og test af broen, inden den kan åbne for cyklister og fodgængere.

Læs mere om, hvornår Lille Langebro forventes at åbne

Facebook Like Button Tweet Button
 

Åbent hus i Faaborg - Utilpassede Bygninger i Købstæderne

I hjertet af den sydfynske købstad Faaborg har Realdania By & Byg forvandlet en tidligere kinagrill til et klassicistisk byhus. Nu bidrager facaden og huset igen positivt til kulturmiljøet i den brostensbelagte Strandgade, der siden middelalderen har fungeret som bindeled mellem havn og by.

Kom til åbent hus den 16. maj 

Arrangementet er GRATIS, kræver ingen tilmelding og alle interesserede er velkomne.

Facebook Like Button Tweet Button