Facebook icon Twitter icon Forward icon

In deze themanieuwsbrief nieuw kwalificatiedossier leest u het laatste nieuws over de examens voor het nieuwe kwalificatiedossier Beveiliging.

Introductie

We zijn in de fase beland dat examens worden afgenomen. De afname zullen we monitoren en op basis van evaluaties en ervaringen zullen we daar waar nodig aanpassingen doorvoeren. Om alvast een beeld te krijgen van CBT examens kunt u de eerste modelopgaven op onze website bekijken.
We kijken terug op constructieve en goede bijeenkomsten met opleiders die afgelopen maand plaatsvonden. Heeft u dit gemist, lees dan het verslag dat op onze website.

Aan het einde van deze nieuwsbrief zijn weer enkele veel gestelde vragen opgenomen. Heeft u ook vragen, stel ze ons gerust. Uw vragen helpen ons om de juiste informatie te verstrekken en daarmee helpen we mogelijk anderen weer verder.

Jeroen Mulder, Manager SVPB

Eerste examens afgenomen

Op 8 oktober heeft Horizon College de primeur gehad, de eerste examens Wet- en regelgeving basis werden bij hen op locatie afgenomen. Totaal stonden 34 kandidaten gepland om deel te nemen.

Verslag informatiebijeenkomsten

Op 9, 14 en 15 september 2021 zijn er informatiebijeenkomsten voor opleiders geweest. Het verslag daarvan vindt u op https://www.svpb.nl/verslag-informatiebijeenkomsten-2021/

Diagnostisch toetsen

Sinds 1 oktober zijn de diagnostisch toetsen voor de examenonderdelen Veiligheid en beveiliging basis en Wet- en regelgeving basis beschikbaar. Inmiddels hebben al verschillende opleiders hiervan gebruik gemaakt.

De vaste contactpersonen voor de diagnostische toets kunnen, na inloggen in MijnSVPB, het aanvraagformulier openen, invullen en verzenden.
Als uw onderwijsinstelling gebruik wil maken van de diagnostische toetsen en/of een nieuwe contactpersoon wil doorgeven, neemt u dan contact met ons op via info@svpb.nl

Er wordt een bedrag van € 4,- (ex. btw.) per student per examenonderdeel in rekening  gebracht als tegemoetkoming in de kosten. Er geldt een minimum van 5 kandidaten en een maximum van 50 per toets.

Modelopgaven

Met modelopgaven kunnen onderwijsinstellingen en kandidaten zich voorbereiden op de SVPB examens. Voor Beveiliger N2 (crebo 25690) is een selectie modelopgaven gepubliceerd. Ze geven een goede indruk van de inhoud, de moeilijkheidsgraad en het taalgebruik van de opgaven die in het examen voorkomen.

De modelopgaven zijn gepubliceerd voor de vakkennisexamens Veiligheid en beveiliging basis, Wet- en regelgeving basis en Waarnemen basis. U vindt de modelopgaven bij Beveiliger N2 (crebo 25690).

Veelgestelde vragen