No Images? Click here

Hej

Er du lykkelig? Hvad er lykke egentlig? Er det muligt at skabe et lykkeligt plejehjem - og kan man blive lykkelig af at køre med bus?

I dette nyhedsbrev sætter Center for Sundhedssamarbejde fokus på lykke sammen med Aarhus Kommune og forskere fra bl.a. AU. Vi inviterer dig også med i Den lunefulde lykkebus, der kører til Folkemødet i samarbejde med Midttrafik. Og så bringer vi sidste nyt fra spændende samarbejdsprojekter med Assens Kommune og Sundhedsstyrelsen.

 

En lykkelig tænkepause

I april afholdte vi en workshop om det lykkelige plejehjem i samarbejde med Aarhus Kommune. Kommunen ville udfordres på blinde vinkler og inspireres af den nyeste forskning. Indholdet var inspirationsoplæg fra otte forskere om alt fra ældres muskelmasse til tandpleje, musikterapi og teknologiske velfærdløsninger. 

Kør med Den lunefulde lykkebus til Folkemødet

Midttrafik og Center for Sundhedssamarbejde inviterer dig på tur i Den lunefulde lykkebus - fra Smilets By til Solskinsøen Bornholm i forbindelse med Folkemødet. Bussen kører onsdag den 15. juni fra Aarhus Banegård til Aarhus Lufthavn.

Vi sætter fokus på hvad lykke er, og hvad der kendetegner lykke for dig som borger. Rullende oplægsholdere omfatter bl.a. Jens Erik Sørensen (Direktør for Midttrafik), Allan Flyvbjerg (Dekan for Health, AU) og Carsten Obel (Direktør for Center for Sundhedssamarbejde). Tag din kollega i hånden og stig på bussen.

Enestående måling i Assens Kommune giver nye perspektiver på børn og unges trivsel   

Som de eneste i Danmark har Assens Kommune gennemført en gennemgribende dataindsamling om børns mentale trivsel i alle kommunens institutioner og skoler. Center for Sundhedssamarbejde bidrog til behandling og fortolkning af data fra undersøgelsen, der gav nye perspektiver på børn og unges trivsel.

Nyt samarbejde med Sundhedsstyrelsen

Vi har netop indgået en aftale med Sundhedsstyrelsen om fremme af børn, unge og ældres mentale sundhed. Projektet skal afdække de bedste metoder til at fremme mental sundhed. Vi glæder os til samarbejdet!

 

Kommende arrangementer 

  • Onsdag d. 15. juni: Den lunefulde lykkebus - fra Smilets By til Solskinsøen
  • Torsdag d. 16. juni: Debat om den lykkelige alderdom i den kærlige kommune, Røgeriget, Folkemødet på Bornholm
  • Tirsdag d. 27 september: Workshop ved Folkesundhedsdagene