Alles over Onderwijsbeleid in Antwerpen. 

Afbeelding 680 pixels breed
 
Nieuwsbrief december
Nieuws over Onderwijsbeleid

Lezing Hilaire Dolfeyn: Samen sterk in gezag - van onmacht naar kracht

Elke vorm van grensoverschrijdend gedrag waartegen leerkrachten en ouders zich niet uitdrukkelijk verzetten, is een gemiste kans om een veilig schoolklimaat te creëren. Deze lezing is onderdeel van het Lerend Netwerk: Omgaan met gedragsmoeilijkheden in de klas.

Meer info

Leerkrachten en leerlingen gezocht voor dialoogtafel leerlingenparticipatie

Leerlingenparticipatie is belangrijk, het betekent dat leerlingen samen de school maken, méér gemotiveerd zijn en zich beter voelen op school. Heel wat scholen zorgen dat jongeren betrokken worden. Ze doen dat op heel verschillende manieren en in verschillende vormen. Tijdens een dialoogtafel met leerlingen, leerkrachten, de jeugddienst en de Vlaamse scholierenkoepel zoeken we naar wat uw school nodig heeft om leerlingenparticipatie te versterken en waar Onderwijsbeleid Antwerpen uw school kan ondersteunen.

Meer info

Kandidaten gezocht voor netwerk UDL

Vanuit een inspirerend kader werken én tegemoetkomen aan de verschillende onderwijsbehoeften van individuele leerlingen. Hoe doet u dat? Verken het samen met anderen in het nieuwe lerend netwerk UDL. Ieder vertrekt vanuit zijn of haar eigen context.

Meer info | Inschrijven

Klas Op Stap op Facebook

Klas Op Stap op Facebook

Klas Op Stap inspireert u nu ook via Facebook. Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes en ontdek handige tips voor de organisatie van klasuitstappen. Like de KlasOpStap-pagina en bezorg uw leerlingen een onvergetelijke klasuitstap!

Bekijk onze Facebookpagina

Zes scholen aan het woord over de Dag van de Ouder

YouTube

In een interview met zes verschillende scholen luisteren we naar hun ervaringen met de Dag van de Ouder. We komen ook te weten hoe deze scholen naar ouderbetrokkenheid kijken.

Bekijk de video's op YouTube

Stel uw school kandidaat voor KAAP

Najib Chakouh

Wilt u anderstalige ouders van kinderen op uw school de kans geven Nederlands te leren? Wilt u hen nauwer betrekken? Dan is Kaap het project voor uw school.

Meer info

Een SamenLeessessie in uw school?

breed beeld

De Jeugdboekenweek wordt volgend jaar een jeugdboekenmaand.
De Antwerpse bibliotheken willen dit vieren door pop-up SamenLeessessies in secundaire scholen te organiseren voor jongeren van 12 tot 15 jaar.

Meer info

Leertraject ouderbetrokkenheid voor secundaire scholen buitengewoon onderwijs

Ouders die betrokken zijn bij de schoolloopbaan van hun kind, hebben een positief effect op  het welbevinden en op de leerresultaten van hun kind. Scholen bouwen steeds meer expertise op in het bereiken van ouders en ze slagen er steeds meer in ouders te betrekken bij het leertraject van hun kind.

Meer info

ruler

In de kijker

Op zoek naar een kleuterschool of lagere school?

breed beeld

In Antwerpen werken we met een online aanmeldingssysteem voor al wie op zoek is naar een kleuterschool of lagere school. Eerst aanmelden dus alvorens in te schrijven.  Aan de hand van bepaalde criteria worden de vrije plaatsen verdeeld. Op die manier krijgt iedereen evenveel kansen om zijn of haar kind in te schrijven in een school van voorkeur en vermijden we wachtrijen aan de schoolpoorten.

Meer info

ruler

Nieuws en activiteiten van partners

Opleiding Vredeseducatie 2017

breed beeld

Op 14 februari vindt de academische opening van de opleiding vredeseducatie 2017 plaats met spreker Christophe Busch. De opleiding vredeseducatie bestaat uit 10 woensdagnamiddag sessies en loopt tot eind november 2017.

Meer info

Kom meer te weten over superdiversiteit in Vlaanderen

Op zaterdag 10 december organiseert het Minderhedenforum, de koepelorganisatie voor het etnisch-culturele middenveld, samen met haar zelforganisaties haar jaarlijkse Open Forumdag. Via workshops, performances, interventies en panelgesprekken vol ‘good practices' uit superdiverse steden gaan ze samen met u reflecteren over kansen in onze samenleving.

Meer info

Aankopen afvalstickers voor containers met huishoudelijk afval

breed beeld

Scholen en verenigingen moeten een afvalsticker kopen voor containers die huishoudelijk afval of afval vergelijkbaar met huishoudelijk afval aanbieden aan de huisvuilophaling van de stad. Concreet gaat het om de afvalfracties rest en pmd. De kostprijs hiervan is afhankelijk van de grootte van de afvalcontainer die u buiten zet (240 liter, 770 liter of 1100 liter).

Meer info

 
 
sfs_icon_facebook Delen op facebook
sfs_icon_twitter Delen op Twitter
sfs_icon_linkedin Delen op LinkedIn
sfs_icon_forward Doorsturen naar een vriend
158x60