No Images? Click here

Hej

Efteråret står for døren, og vi har en masse spændende arrangementer i ærmet, som skal styrke dialog og samarbejde mellem forskning og praksis.

Vi inviterer dig til inspiration og debat om sundhedshysteri og overvægt, hvor aktuel forskningsbaseret viden bringes i spil. Du kan også møde os til Folkesundhedsdage og få mere viden om samarbejdsmuligheder - eller til Week of Health and Innovation (WHINN) til en diskussion om fremtidens sundhedsdata.

Læs med og sæt kryds i kalenderen.

 

Mød os til Folkesundhedsdage 2016

Den 26-27. september inviterer Dansk Selskab for Sundhed, traditionen tro, til konferencen folkesundhedsdage. Kom og mød Center for Sundhedssamarbejde på vores stand og få en snak om muligheder for samarbejde. Vi arrangerer samtidigt en workshop om Børns mentale sundhed i et livstidsperspektiv, der sætter fokus på kommunernes arbejde med mental sundhed, og hvordan vi kan styrke interaktion mellem forskning og praksis.

Fokus på fremtidens sundhedsdata ved WHINN

Den 4. oktober starter Week of Health and Innovation (WHINN) i Odense og byder på en hel uge fyldt med inspiration og indsigt i den nyeste viden inden for sundhedsområdet.  Direktør og Professor Carsten Obel deltager med oplæg i konferencen Data & Genomics: Realizing the Nordic “Data Goldmine, der bl.a. sætter fokus på fremtidens sundhedsdata. Hovedarrangør af konferencen er Instituttet for Fremtidsforskning.

Gå-hjem-møde om sundhedshysteri

Den 27. oktober inviterer vi til gå-hjem-møde om sundhedshysteri. Debatten om sundhed er ofte præget af myter og udokumenterede påstande, og forskere og fagfolk har svært ved at få deres viden ud til offentligheden. I nogle tilfælde kan det få konsekvenser for den kostpolitik der føres i kommunerne, de virksomheder der producerer de ”forbudte fødevarer” og i sidste ende kan det være skadende for vores sundhed og helbred. Slå computeren sammen og nyd et par timer med faglig debat sammen med os.

Program og tilmelding kommer senere.

Arrangement: Hvorfor udvikler vi overvægt og diabetes?

Den 8. november markerer vi Center for Sundhedssamarbejdes satsning på metabolisk sundhed i et livsperspektiv. Hvorfor udvikler et stigende antal danskere overvægt og diabetes? Forskning viser, at det ikke kun handler om kalorieindtag og motion, men at også psykiske og sociale faktorer spiller ind. Derfor er der behov for en tværfaglig tilgang til området, og forskere med forskellig faglig baggrund vil byde ind med viden til diskussionen.

Om eftermiddagen holder den internationalt anerkendte fedmeforsker Thorkild I. A. Sørensen oplæg i forbindelse med sin tiltrædelse som adjungeret professor ved Aarhus Universitet. Arrangementet foregår i bygning 1632, AIAS auditoriet på AU. 

Program og tilmelding kommer senere.

Sundhedsstyrelsen:
Indsatser for fremme af mental sundhed

Den 23. november præsenterer Professor Carsten Obel resultaterne af et nyt litteraturstudie af indsatser til at fremme børns/unges og ældres mentale sundhed. Studiet har særligt fokus på relevante indsatser i dansk sammenhæng og som kan gennemføres i kommunerne. Undersøgelsen er gennemført af Center for Sundhedssamarbejde for Sundhedsstyrelsen.