Alles over Onderwijsbeleid in Antwerpen. 

Nieuwsbrief oktober
 
Nieuwsbrief oktober
Nieuws over Onderwijsbeleid

Ook ongeduldig aan het wachten op de Dag van de Ouder?

Echt iedereen is klaar voor de Dag van de Ouder

Nog 15 dagen en dan laten meer dan 220 Antwerpse scholen zien waarom ze de ouders van hun leerlingen zo geweldig vinden op de Dag van de Ouder. 

We verzamelden nog enkele tips om het wachten wat draaglijker te maken.

Subsidie binnenschoolse opvang voor buitengewoon basisonderwijs
De stad ondersteunt Antwerpse scholen die voor- en naschoolse opvang organiseren met een subsidie. Deze subsidie komt in de plaats van de toelage sociale voordelen. Van 1 tot en met 31 oktober 2016 kan uw buitengewone basisschool de subsidies voor binnenschoolse opvang aanvragen via de Onderwijsdatabank.

Meer info

Speelpret en opvang tijdens de herfstvakantie

Speelpret herfstvakantie

Als school krijgt u ongetwijfeld vragen van ouders over vakantieopvang voor hun kind(eren). Heel wat partners bieden vakantiepret tijdens de herfstvakantie.

Meer info

Een groene speelplaats in de stad? Deze scholen tonen dat het kan!

Groene speelplaats

Kinderen spelen graag in de natuur. Maar in de stad is dat net iets moeilijker. Daarom is het geweldig als scholen (speel)natuur op hun speelplaats brengen. Want op de speelplaats, daar komt elk kind.

Meer info

Projectoproep 'Naschools openstellen van schoolinfrastructuur'
De Vlaamse regering wil scholen die hun schoolsportinfrastructuur na de schooluren willen open stellen een duwtje in de rug geven. Geselecteerde scholen krijgen zowel praktische als financiële ondersteuning. De financiële ondersteuning geldt zowel voor infrastructuurwerken als voor exploitatiekosten.

Meer info

Maak kennis met het Vrije-tijd spel
Vrije tijd is belangrijk voor de ontwikkeling van elk kind en elke jongere. Niet alle ouders zijn zich hiervan bewust. Daarom ontwikkelden Atlas en De Schoolbrug het Vrije-tijd-spel.

Meer info

ruler

In de kijker

Samen bedanken we de opvangbegeleiders

Dag van de Kinderbegeleider

Elke dag zetten de kinderbegeleiders in uw school zich in om, voor- en naschools, uw kleuters en lagereschoolkinderen liefdevol op te vangen. Hun werk is van onschatbare waarde. Stad Antwerpen wil samen met de kinderen en ouders, haar waardering voor het werk van de vele kinderbegeleiders uitdrukken. Doet u mee?

Meer info

ruler

Anderstalige nieuwkomers
Methodiekenmarkt

Donderdag 20 oktober 2016
Method(iek)enmarkt anderstalige nieuwkomers
Kom naar de method(iek)enmarkt in Atlas! De werkgroep anderstalige nieuwkomers van LOP Antwerpen basisonderwijs organiseert deze markt op donderdag 20 oktober 2016 van 13.00 uur tot 16.00 uur (doorlopend).

Meer info

ruler

Kalender

Woensdag 5 oktober 2016
Dag van de leerkracht in DocAtlas
Het Provinciaal Documentatiecentrum Atlas verwent op woensdag 5 oktober, tijdens de dag van de leerkracht, alle leerkrachten, leerkrachten in opleiding, vrijwillige lesgevers, … die langskomen met één jaar gratis lidmaatschap.

Meer info

Donderdag 13 oktober 2016
Leerstoel: lesgeven in een superdiverse klas
In 2007 introduceerde Steven Vertovec de nieuwe term “superdiversiteit”. Superdiversiteit is ontstaan door veranderende migratiestromen en verwijst naar de interactie tussen veel factoren: etnische achtergrond, sekse, leeftijd, opleidingsniveau, arbeidsmarktpositie et cetera die bepalen waar, hoe en met wie mensen leven. Dat er sprake is van superdiversiteit in grote steden betekent dat er ook sprake is van superdiversiteit op scholen in grote steden.

Meer info | Inschrijven

Donderdag 27 oktober 2016
Lezing Anton Horeweg Omgaan met moeilijk gedrag
Vaak melden leerkrachten en docenten een toename van ‘moeilijk gedrag.’ Maar: Over welke kinderen heb je het dan? En hoeveel? Deze lezing is onderdeel van het Lerend Netwerk: Omgaan met gedragsmoeilijkheden in de klas.

Inschrijven

Maandag 21 november 2016
9de welzijnsdag voor het onderwijs
Op maandag 21 november 2016 vindt de 9de Welzijnsdag voor het onderwijs plaats. De Welzijnsdag is een netoverschrijdende bijscholingsdag voor de lokale preventieadviseurs van de school. Op deze terugkomdag voor preventieadviseurs zijn ook schoolbesturen en directies welkom.

Meer info | Inschrijven

ruler

Nieuws en activiteiten van partners

F*ck! Een jongerenvoorstelling over seks en relaties
F*ck! toont de worsteling van twee jongeren met hun eigen verwachtingen en het oordeel van hun omgeving. Een voorstelling over genderstereotypen, groepsdruk en frustratie. Maar ook over stil verlangen, intimiteit en een ruggengraatstrelende huivering.

Meer info

One Mile A Day
Zorg samen met One Mile A Day voor meer bewegingstussendoortjes met je leerlingen en verhoog hun concentratievermogen, gezondheid en prestaties.
Slechts 15 minuten per dag zorgen voor een wereld van verschil.
Tia Hellebaut is de gedreven meter van het project. Beluister waarom zij meer bewegen op school zo belangrijk vindt via dit interview bij Radio 1.
Meer info en registreren via de website van One Mile A Day

Ongewenste graffiti op uw school?

Graffitimuur

Antwerpse scholen die graffiti, affiches en stickers op hun eigendom hebben, kunnen een aanvraag indienen bij de stad om deze tot op een hoogte van 2 meter gratis te verwijderen.

Meer info

 
 
sfs_icon_facebook Delen op facebook
sfs_icon_twitter Delen op Twitter
sfs_icon_linkedin Delen op LinkedIn
sfs_icon_forward Doorsturen naar een vriend
158x60