RealDania Byg
 

1.400 gæster til åbent hus i Højer

Genskabte historiske farver. Murværk med fortidens farvespil. Vinduer med genbrug af gammelt glas og en lade fra 1700-tallet med helt nye funktioner. Der var meget at opleve for de ca. 1.400 gæster, som 1. november var taget til Højer, hvor Realdania By & Byg holdt åbent hus i den restaurerede Højergård: Tre historiske bygninger med hver sin fortælling om sønderjysk bygningskultur.

Læs mere om begivenheden

Facebook Like Button Tweet Button
 

Åbent hus i Virum søndag den 17. november

Et logisk og velindrettet køkken, godt lysindfald og en fælles stue for hele familien. I dag er disse boligindretninger helt almindelige; for 100 år siden var de meget aparte.

I 1924 tegnede den danske arkitekt Edvard Heiberg sin private villa i denne stil, og dermed skabte han den første funkisvilla i Norden. Villaen er i dag ejet af Realdania By & Byg, og den 17. november kl. 13-16 inviteres alle indenfor.

Læs mere om åbent hus

Facebook Like Button Tweet Button
 

International bæredygtighedspris til Det Moderne Tanghus

Et byggeri, hvor der er brugt lokale og bæredygtige naturressourcer som materiale i en moderne fortolkning af en historisk byggeskik - udført med højt æstetisk niveau.

Det var nogle af de elementer juryen fremhævede, da Det Moderne Tanghus vandt prisen for bedste plantebaserede byggeri i kategorien ”tagbeklædning” ved FIBRA Awards i Paris i den forgangne uge.

Læs hele nyheden

Facebook Like Button Tweet Button
 

Alhambra på Frederiksberg

Velfriseret. Nydeligt og roligt. Sådan kender de fleste Frederiksberg i dag. Men sådan har det ikke altid været. Fra midten af 1800-tallet var Frederiksberg med sin store forlystelseshave Alhambra en sikker havn for forlystelsessyge indbyggere i hovedstaden. Sidste år genopstod et nyt Alhambra i Realdania By & Bygs ejendom på Allégade. Tag med til det festlige Frederiksberg, når vi besøger Museet for humor og satire.

Rundvisning den 6. december

Facebook Like Button Tweet Button
 

Nu begynder udlejningen af fremtidens seniorbofællesskab

Landets aktive seniorer over 50 år med lyst til mere fællesskab, mere natur og mindre havearbejde kan godt begynde at spidse pennen. I slutningen af november åbner Realdania By & Byg for ansøgninger til 14 lejeboliger i et anderledes seniorbofællesskab, som opføres i Ringkøbings nye naturbydel helt ud til fjorden.

Læs mere om udlejningsprocessen

Facebook Like Button Tweet Button
 

Hack Kampmanns Amtmandsbolig

Med værker som Aarhus Teater, Marselisborg Slot og tilbygningen til Glyptoteket har arkitekt og kgl. bygningsinspektør Hack Kampmann sat et markant præg på dansk arkitektur fra begyndelsen af 1900-tallet.

Amtmandsboligen i Hjørring er et af Kampmanns fineste bygningsanlæg. Det er opført i 1910 som embedsbolig for amtmanden, en lille konge i lokalsamfundet, og minder både i funktion, disponering og arkitektur om et herregårdsanlæg.

Meld dig ind i Realdania By & Byg Klubben, og få 2 gratis billetter til rundvisningen i Amtmandsboligen den 27. november.

Facebook Like Button Tweet Button