RealDania Byg
 

Fredericias gamle rådhus i ly af historiens vingesus

I kølvandet på ophævelsen af enevælden, vedtagelsen af Grundloven og indførelsen af det kommunale selvstyre blev der i 1800-tallet bygget råd-, ting- og arresthuse i stor stil i de danske købstæder. Sidenhen, i takt med at det kommunale selvstyre blev udbygget, blev de gamle rådhuse mange steder erstattet af nye store, rummelige rådhuse, og efter kommunesammenlægningerne har mange kommuner valgt at sælge deres gamle rådhusbygninger.

I løbet af de sidste 15 år har Realdania By & Byg købt og restaureret seks af disse rådhuse for at bevare dem for eftertiden og sikre, at de kan være med til at levendegøre og formidle fortællingen om en vigtig del af dansk historie og dansk kulturarv.

Et af dem er Fredericia Råd-, Ting- og Arresthus opført i 1860 efter tegning af arkitekt Ferdinand Meldahl. Det 160 år gamle rådhus er en vigtig brik i fortællingen om fæstningsbyen ved Lillebælt. Oplev Mehldahls Rådhus og 5 historiske hotspots i Fredericia den 6. juni.

Den 19. juni kan du opleve endnu et rådhus - nemlig Kornerups Rådhus i Vordingborg, når vi i anledning af 800 året for Dannebrog besøger både Gåsetårnet, rådhuset og Danmarks Borgcenter.

Facebook Like Button Tweet Button
 

Første bygning forvandlet i projektet "Utilpassede bygninger i købstæderne"

Realdania By & Byg har netop afsluttet renoveringen af den første bygning i projektet "Utilpassede bygninger i købstæderne" - et historisk byhus i Faaborg. Nu er facaden indpasset i gadens forløb, og indvendigt er det tidligere cafeteria omdannet til en nutidig familiebolig.

I byer over hele landet er der mange fine og ofte historiske byrum. Mange er velbevarede og med til at stimulere detailhandel, turisme og bosætning.

Men nogle steder kan der være behov for et lille løft. En enkelt bygninger er måske gennem årene forsømt, eller en bygning har et udtryk, som kunne passe bedre ind i sammenhængen. Denne udfordring er grundlaget for Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur og Realdania By & Bygs projekt ”Utilpassede bygninger i købstæderne”.

I filmen ovenfor kan du blive klogere på projektet og følge forvandlingen af byhuset i Faaborg.

Læs mere om projektet, og hvordan du kan foreslå utilpassede bygninger til projektet.

Facebook Like Button Tweet Button
 

Originale farver genskabes i Arne Jacobsens rækkehus

Arkivarbejde og farvearkæologi har givet ny viden om den første køkkenindretning og de første farver i Arne Jacobsens eget hus på Strandvejen, nord for København. Dén viden er guld værd for Realdania By & Byg, som lige nu gennemfører en omfattende renovering af huset.

Læs artiklen om nyt køkken, bad og farver i Arne Jacobsens hus

Facebook Like Button Tweet Button

Vil du med indenfor i Arne Jacobsens eget hus?

For første gang i over 11 år åbner vi dørene til stjernearkitektens hjem for offentlighen.

Som afslutning på en omfattende renovering af huset, inviterer vi alle interesserede til åbent hus den 14. og 15. juni. Arrangementet er gratis.

14. og 15. juni: Åbent Hus i Arne Jacobsens ikoniske rækkehus

Facebook Like Button Tweet Button
 

Nyt stråtag til sjælden bindingsværksgård

Højgården på Sejerø var nær forfaldet til en ruin. Nu bliver den firelængede gård fra 1873, som repræsenterer en næsten forsvundet byggeskik, restaureret af Realdania By & Byg.

Se dronefilmen ovenfor, hvor du bl.a. kan se det færdige stråtag.

Tirsdag den 18. juni: Oplev et stykke Danmarkshistorie, når Realdania By & Byg Klubben tager på byggepladsbesøg på Højgården.

Facebook Like Button Tweet Button
 

Kunst giver værdi i byudviklingen

Få inspiration til, hvordan man kan bruge kunst i bydele, byrum og bygninger som et værdiskabende aktiv.

Indlæg af Statens Kunstfond, Holstebro Kommune, Køge Kyst og Realdania By & Byg og byvandring i den nye bydel Køge Kyst.

20. juni: Erhvervsarrangement i Køge

Facebook Like Button Tweet Button
 

Slangen på Bispebjerg Bakke fylder tretten år

Som en smuk slange bugter bebyggelsen Bispebjerg Bakke sig gennem det københavnske nordvestkvarter. Det prisvindende byggeri, der er skabt af lige dele kunst, arkitektur og sublimt håndværk, er nu blevet teenager – men en harmonisk og velafbalanceret en af slagsen.

Læs artiklen om Bispebjerg Bakke

Tirsdag den 28. maj kl. 15-16.30: EKSTRA rundvisning på Bispebjerg Bakke sammen med arkitekt Dorthe Bendtsen - oplev området og få et kig ind i en af de skævt udformede lejligheder.

Facebook Like Button Tweet Button
 

Byvandring, kunst og arkitektur i Skagen

Nyd en sensommerweekend på toppen af Danmark i selskab med Skagens store mestre;

  • Kom på byvandring i Skagen og dyk ned i arkitekten Ulrik Plesners univers.
  • Kom indenfor i Plesners absolutte hovedværk i byen - Havnemesterboligen fra 1905 - som ejes af Realdania By & Byg.
  • Besøg Skagen Museum og hør om de berømte og berygtede skagensmalere I selskab med en af museets guider.
  • Kom højt til vejrs i Skagen Grå Fyr, hvis historie vidner om Skagens barske historie. I dag rummer fyret Naturstyrelsens Fuglecenter.

Vi skal bo på Hotel Plesner, som blev tegnet i 1907 af Ulrik Plesner. Hotellet er en lille oase for alle med hang til klassiske badehotelsdyder i en moderne fortolkning.

13.-14. september: Skagen ophold

Facebook Like Button Tweet Button