Näet kirjeen selainversion tästä
Facebook icon Forward icon

Hyvää alkavaa syyskautta 2020

Lämmin kiitos kaikille, jotka jäivät Hipkon jäseniksi koronan sulkiessa salimme keväällä! Ilman teitä tammikuussa 20-vuotta täyttävä Hipko olisi ollut lähellä loppua. Tarina jatkuu ja tavoitteena on juhlistaa pyöreitä vuosia. Huomioiden kuitenkin, että tässä maailman tilanteessa eteenpäin on mentävä kuukausi kerrallaan olemalla optimistinen ja varautumalla pahimpaan kunnes normaali tilanne palautuu. Mikäli koronan toinen aalto iskee voimakkaasti, olen varautunut avaamaan oman tilan online lähetyksille, jolloin on mahdollisuus harjoitella halutessaan niin salilla kuin Hipko Onlinen ja livelähetysten avulla.  Hipko on saanut heinäkuussa Business Finlandilta liiketoiminnan kehitysrahoitusta häiriötilanteeseen, mikä on myönnetty Hipko Onlinen kehittämiseen. Tahtotila on kehittää myös onlinesta yhteisöllinen treenipaikka Hipkon tapaan.

Tarina Hipkon takana

Viimeisten vuosien aikana Hipkoon on tullut mukaan paljon uusia oppilaita. Tässä kohtaa haluaisin kertoa palan Hipkon historiaa. Palaan artikkeliin jonka olen kirjoittanut vuonna 2016 ja nyt uudelleen päivittänyt.

Hipko täyttää ensi vuonna 20-vuotta. Alkuajoista lähtien olemme jakaneet harjoituskaudet syyskauteen ja kevätkauteen. Nyt alkava kausi on järjestyksessään jo 43:s. Vuonna 1998 aloitimme toimintamme Ilkka Koivun, Juhani Kurosen ja minun toimesta Maunulassa Taekwondo Tigers ry nimellä. Samaan aikaan minulla oli Oriental Art toiminimi jonka kautta tein valmennuspalveluita ja myin itse maalaamia tauluja. Vuonna 2001 perustettiin Helsingin Itsepuolustuskoulu Oy, Hipko. Lopetin maalaamisen ja keskityin pelkästään Hipkoon. Vieläkin on mukana oppilaita alkuvuosistamme asti niin opettajina kuin oppilainakin ja se on oikeasti iso asia.

”Hipkon alkuperäinen tarkoitus oli nimenomaan luoda harjoituspaikka jossa ihmiset viihtyvät”

Näiden vuosien aikana tuhannet oppilaat ovat luoneet monia hienoja muistoja, niin harjoituksissa, vyökokeissa kuin kilpailuissakin. Vuosien aikana olen saanut tutustua lukemattomiin hienoihin ihmisiin ja melkein poikkeuksetta ”kylillä” liikkuessani törmään entisiin tai nykyisiin oppilaisiin. Aina on mukava nähdä ja vaihtaa kuulumiset.

Saleilla on syntynyt myös hyviä ystävyyssuhteita. On myös oppilaita, jotka ovat löytäneet toisensa salilla. Myös jälkikasvua on mukana tunneilla.

Hipkosta on treenin lisäksi muodostunut myös yhteisö, jossa samanhenkiset ihmiset kohtaavat toisensa saleilla ja jakavat kiinnostuksen harjoittelemaansa lajia tai liikuntaa kohtaan. Jos harjoituksissa on aina läsnä huomioiminen, kunnioitus ja hyvä käytös, antaa se hyvän pohjan tekemiselle myös harjoitusten ulkopuolella. Hipkon alkuperäinen tarkoitus oli nimenomaan luoda harjoituspaikka jossa ihmiset viihtyvät.

Mistä motivaatio Hipkon kehittämiseen?

Poikkeuksetta mieleeni nousevat kokemukset siitä, kuinka taekwondon harjoittelu aikoinaan muutti elämääni askel kerrallaan kohti parempaa. 

Aloitin taekwondon harjoittelemisen yläasteella. Keskiarvoni koulussa oli tuolloin 5,6 ja itseluottamus nolla. Osasin häiriköidä ja olin hyvä liikunnassa. Olin jo pitkään haaveillut taekwondon aloittamisesta. Ajattelin, että kamppailusalilla minut laitettaisiin kuriin ja järjestykseen. Ystäväni rohkaisemana aloitimme yhdessä taekwondon harrastamisen. Huomasin, että harjoittelun kautta opin asioita ja vieläpä hyvin. Eräänä kertana opettajamme sanoi, että ei riitä, että on hyvä taekwondossa, pitää olla myös hyvä koulussa! Uskoin opettajaani ja luin yläasteen 8-luokalla ensimmäistä kertaa kokeeseen. Sain kokeesta seiskan ja ajattelin, ettei minusta ole sittenkään mihinkään. Luin paljon, mutta sain silti vain seiskan, mikä jälkikäteen ajateltuna oli hyvä numero lähtökohtaan suhteutettuna. Mietin kuitenkin, että jos olen oppinut taekwondoa, miksi en voisi oppia koulussakin.

”Uskon ja tiedän, että Hipko voi antaa ihmisille kipinän, jolla on myönteinen vaikutus  elämään”

Myöhemmin olen huomannut, että ihminen oppii melkein mitä vaan, minkä kokee itselleen tärkeäksi. Jatkoin taekwondon harjoittelua ja myönteisten oppimiskokemusten kautta itseluottamukseni ja keskittymiskykyni kehittyi hiljalleen parempaan suuntaan. Kymppiluokan kautta pääsin lukioon ja myöhemmin yliopistoon, minkä tosin jätin kesken. Veto kamppailulajien pariin oli ja on minun tieni. Uskalsin pikkuhiljaa tarttua elämässä niihin asioihin, jotka minua kiinnostavat. Nyt koen, että saan tehdä unelmieni työtä yhdessä mahtavan porukan kanssa ja olen onnellinen sekä kiitollinen monista asioista.

Olen kiitollinen, kuinka paljon harjoittelu on tuonut hyvää minun elämääni ja että olen voinut jakaa jotain siitä hyvästä eteenpäin mitä olen itse saanut kokea. Uskon ja olen nähnyt, että harjoittelu voi tuoda paljon hyvää myös toisten elämään.

Hipkosta on muodostunut minulle itseäni suurempi tarina, jotain en osannut etukäteen kuvitella. Sama tarina on antanut tämän hetkiseen elämääni tarkoituksen ja suunnan. Haluan uskoa, että Hipko voi antaa ihmisille kipinän, jolla on myönteinen vaikutus elämään ja antaa samalla voimia tehdä muutoksia omassa elämässä, jos se on tarpeellista.

Erityisesti mielessäni ovat nuoret, miksei myös aikuiset. Toivon, että me voimme antaa omalla olemassaolollamme suuntaa elämälle niin, että jokainen oppii luottamaan itseensä, oppii keskitymään, elää arvojensa mukaisesti ja lähtee toteuttamaan omia unelmiaan ja pitää niistä rohkeasti kiinni myös silloin, kun ne vielä tuntuvat hyvinkin kaukaisilta tai uhatuilta.

20-vuodessa oma roolini Hipkossa on muuttunut. En enään opeta niin paljon kuin aikasemmin ja uusia opettajia on noussut johtavaan asemaan ja he vievät eteenpäin kamppailu- ja kuntolajien oppeja. Vaikka olenkin nykyään enemmän taustalla, toivon, että jokainen opettaja ja oppilas varjelee sitä toiminta kulttuuria, mitä olemme toteuttaneet Hipkossa alusta alkaen; toisen ihmisen kunnioitus, huomioiminen ja hyvät käytöstavat. Vaikka maailma muttuu ja lajit kehittyvä, arvot ovat kuitenkin jotain pysyvämpää, ne ovat jotain, joiden kautta olemme yhteydessä toisiimme.

Hipkossa on mielestäni myös ainutlaatuista se, että tatamilla näkee kaikenikäisiä ihmisiä, kirjaimellisesti vauvasta vaariin. Voisi kysyä, onko Hipko kaikenikäisten harjoituspaikka? Ehkä näin on, mutta uskon, että hipkolaisia yhdistävät enemmänkin arvot, jolloin harjoittelu on turvallista ja antoisaa. Annettakoon arvojen yhdistää meitä, ei niinkään sen, minkä ikäisiä olemme tai mistä tulemme.

Suuri kiitos kaikille Hipkon nykyisille ja entisille oppilaille sekä mahtavalle opettajaporukalle, on kunnia saada olla teidän kanssa!

Päätän tämän kirjoituksen valmentaja Ilkka Rajalan ajatukseen valmentamisesta kutsumustyönä.

“Valmentajan työ on kutsumus. Se on enemmän kuin työ. Se on työtä, joka ei tunnu työltä. Kutsumus on sitä, että tekee työtä jota rakastaa ja jolle haluaa omistautua. Kutsumus on sitä, että haluaa saavuttaa henkilökohtaisen mestaruuden, haluaa olla hyvä jossakin, haluaa toteuttaa itseään ja auttaa muita.”


Haluan toivottaa kaikille uusille ja vanhoille oppilaille hyvää syyskautta 2020!

Ystävällisesti,

Timo Räkköläinen
Pääopettaja
Hipko

Harjoittelu ja maksut kevään koronasulun aikana

Hipko joutui sulkemaan salit 13.3-31.5 väliseksi ajaksi johtuen Suomen hallituksen ohjeistuksesta rajoittaa vapaa-ajan harrastustoimintaa koronan takia. Korona sulun aiheuttamasta poikkeustilasta johtuen emme pystyneet järjestämään normaaleja salilla tarjottavia harjoituksia, joten tälle ajalle oli kehitettävä uusi harjoitukset korvaava palvelu. Se oli hetki, jolloin olimme uuden edessä ja oli vaikea hahmottaa miten tästä mennään eteenpäin? Nopealla tahdilla saimme rakennettua Hipko Onlinen, josta muodostui harjoitukset korvaavaa palvelu. Pystyimme tätä kautta tarjoamaan etäohjelmat, opetusvideot, livelähetykset ja erillisen osion, jossa pystyi kysymään kysymyksiä opettajilta. 

Noin viikko sulkemisen jälkeen saimme käynnistettyä live-treenit Facebookissa ja Zoomissa. Pian harjoituslukujärjestys sisälsi 21 eri tuntia viikossa. Huhtikuun puolessa välissä saimme avattua Hipko Online-verkkovalmennuksen, jossa on yhteensä noin viisisataa opetusvideota Hipkon eri lajeista.

Vaikka saimme rakennettua valmennuksen nettiin, koin tilanteen kuitenkin kiusalliseksi, koska perimmäinen tarkoituksemme on pitää harjoituksia salilla. Poikkeustila huomioiden, lähiopetuksen järjestäminen ei vain ollut mahdollista ja se oli hyväksyttävä. Nyt salit ovat auki, harjoitukset rullaavat ja voimme jatkaa sitä työtä, mitä olemme tehneet 20-vuoden ajan ja mitä haluamme tehdä nyt ja tulevaisuudessakin!
Tilanne korona viruksen kanssa ei kuitenkaan ole vielä täysin ohi, joten se tulee ottaa huomioon toimiessamme salilla.

Tarkalleenottaen on vaikea ennustaa miten tilanne koronan kanssa etenee syksyllä, mutta pystymme syksyllä jatkamaan Onlinen kehittämistä, koska Hipko on saanut heinäkuussa Business Finlandilta liiketoiminnan kehitysrahoitusta häiriötilanteeseen. Kehitysrahoitus on myönnetty Hipko Onlinen kehittämiseen. Haluan, että onlinestä tulee paras mahdollinen harjoittelua täydentävä palvelu myös normaalioloissa ja mikäli koronan toinen aalto iskee voimakkaasti, olen varautunut avaamaan oman tilan live lähetyksille, jolloin on mahdollisuus harjoitella halutessaan niin salilla kuin Hipko Onlinen ja livelähetysten avulla.

Korona sulun aikana jäsenmäärämme koki  muutoksen. Aktiivisten jäsenten määrämme tippui 1800 jäsenestä 1300 jäseneen. Niin monen kuitenkin jäädessä jäseniksi mahdollisti sen, että pystyimme avaamaan kesäkuun alussa kaikki Hipkon viisi salia ja saimme jatkettua toimintaamme, mikä ei ole itsestäänselvyys. Siitä iso kiitos kuuluu kaikille treenaajille jotka ovat tilanne huomioiden pystyneet pysymään mukana, kiitos!

Kesäkuussa salien auettua kulurakenteemme palautui normaaliksi, mutta pienemmällä jäsenmäärällä. Toiminnan jatkaminen on kuitenkin mahdollista, kun kiinnitämme syksyn ja alkutalven aikana erityistä huomiota jäsenmäärän kehitykseen ja sitä kautta maksuvalmiuteen.

Kaikille, jotka pysyivät Hipkon jäseninä korona sulun aikana (13.3-30.5), pystyimme tarjoamaan korvaavana palveluna online-palvelun.

Syksyllä 2020 haluan tarjota lisäksi seuraavat palvelut hyvityksenä käyttöösi:


Hipko Online

 • Loppuelämän jäsenyys onlineen (arvo 99 euroa)

Seminaarit ja tapahtumat

 • Kaikki Hipkon syksyn 2020 seminaarit ja tapahtumat ilmaiseksi, niitä on tulossa enemmän kuin normaalisti (yhden seminaarin arvo on 25-35 euroa)

Hipko Performancen kuntotestiaseman palvelut

 • Health Performance - Terveyskunto analyysi (arvo 99 euroa)
 • Sport Performance - Suorituskyky analyysi (arvo 119 euroa)
 • Kehonikä testi (arvo 99 euroa)
 • Liikkuvuus analyysi (arvo 39 euroa)
 • Polkupyörä ergometri -testi (arvo 59 euroa)


Koska korona ja koronan aiheuttama poikkeustila oli/on uhka Hipkon toiminnan jatkumiselle, ehdotan että käyttäisit harjoitusmaksujen hyvitykset edellä esitettyinä palveluina. Mikäli kuitenkin haluat harjoitusmaksusta hyvityksen onlinen lisäksi korvaavana kuukautena, olethan yhteydessä Hipkon asiakaspalveluun 30.8.2020 mennessä info@hipko.fi

Kuinka otat palvelut käyttöön?

Jotta palveluiden käyttö olisi joustaa, pidä itse kirjaa palveluiden ja hyvityksen saldosta. Ilmoittaudu tapahtumaan tai varaa palvelu ja ota palveluiden hyödyt käyttöösi!

Huom: palveluita voivat käyttää myös lasten vanhemmat tai perheenjäsenet, koska pienille lapsille on haastavampi järjestää mielekkäitä tapahtumia, mutta niitäkin on tulossa syksyn aikana vaikka ne eivät vielä näyt tapahtumakalenterissa.

Hyvää alkavaa syyskautta kaikille!

Yhteistyöterveisin,
Timo Räkköläinen
Pääopettaja
Hipko

Syksyn 2020 harjoitusajat on nyt julkaistu

Hei,

Syksyn lukkarit on valmistuneet ja astuvat voimaan maaanantaina 17.8.

Huom! Lukkarit julkaistaessa joitain virheitä on saattanut tapahtua aikatauluissa, mutta ne korjaantaan mahdollisimman pian jos niitä ilmenee!

Tutustu syksyn tuntitarjontaan tästä:
https://www.hipko.fi/harjoitusajat/

Hyvää syyskautta kaikille!

Ohjeistuksia koskien ohjattuja harjoituksia saleilla syyskaudella 2020

Hei,

Hipkon syyskausi alkaa 17.8!

Kesäkuussa kokoontumisrajoitukset höllentyvät ja valtioneuvoston, sekä viranomaisten ohjeistamana pystyimme aloittamaan sisä- ja ulkoliikuntaharjoittelun 1.6. Syyskaudella tulemme noudattamaan samaa ohjeistusta kuin kesäkaudella 2020

Lukujärjestys

Salien sulun aikana jäsenmäärämme supistui 500 oppilaalla, joten senkin puolesta osallistujamäärät tulevat olemaan pienemmät, lukujärjestykset on suunniteltu isommalle jäsenmäärälle. Syksyn aikana otammee mukaan uusia oppilaita, jolloin ryhmnäkoko saataa kasvaa hetkellisesti, mutta pyrimme jakamaan ryhmiä tarpeen mukaan

Harjoituksiin saapuminen

Tule harjoituksiin vasta 5 minuuttia ennen harjoituksen alkua jotta edellinen ryhmä on kerennyt poistumaan sitä ennen. Vanhempien tulee odottaa lapsia salin ulkopuolella, jotta 50 henkilön raja ei ylity.

Hygienia

Hygienian osalta Hipkon saleilla tehdään päivittäinen siivous, jossa noudatetaan terveysviranomaisten ohjeistusta kuntosaleille. Harjotustiloja siivotaan myös harjoitusten välissä. Yhteisiä pukeutumis - ja suihkutiloja ei suositella käytettäväksi. Henkilökohtaisesta hygieniasta kerrotaan alempana.

Seuranta

Hipko on vaihtamassa parhaillaan toiminnanohjausjärjestelmää, jonka avulla jatkossa voit ilmoittautua tunnille ennakkoon ja sinun tulee leimata itsesi tunnille. Saat uuden kulkukortin käyttöösi, kun järjestelmän vaihto on tehty. Sitä ennen ohjaaja kirjaa ylös osallistujien nimet. Ilmoitamme kun uudet kulkukortit ovat valmiina.

Tällä varmistamme mahdollisen tartunnan sattuessa tartuntaketjun jäljittämisen mahdollisuuden.

Mahdollisten tartuntojen estämiseksi ja rajaamiseksi pyri harjoittelemaan kesäkuun aikana vain yhdellä Hipkon salilla.

Lähikontakti

Lähikontaktia pyritään välttämään ja kiinnitetään huomiota turvaväleihin. Lähikontaktiharjoitteita kuten painia tehdään ainostaan MMA- ja BJJ harjoituksissa, mutta kontaktien rajaamiseksi harjoitusparia ei vaihdeta harjoituksissa ja pyritään vakiopariin. Muissa kamppailulajeissa tehdään itsepuolustus ja välineharjoittelua pareittain paria vaihtamatta. Pariharjoittelu on aina vapaaehtoista ja ohjaaja näyttää yksintehtävät harjoitteet. Kuntotunneilla ei tehdä lähikontaktiharjoitteita ainostaan ajoittain välineharjoittelua paria vaihtamatta. Mikäli korona tilanne pahenee, kontakti määrää vähennetään.

Noudatettavat ohjeet harrastajille ja valmentajille 1.6 alkaen!

Noudatamme saleilla ja harjoituksissa kamppailulajien yhteisiä ohjeita seuraharjoitteluun.

Nämä ohjeet koskevat harjoittelua seuroissa 1.6. alkaen. Harjoituksiin saa osallistua kerralla korkeintaan 50 henkeä turvaetäisyys huomioiden. Mitä pienempänä harjoitusryhmät pidetään, sitä parempi. Ohjeistus voi muuttua lyhyelläkin varoitusajalla. Seuraa liiton ja viranomaisten viestintää.

Toimitaan vastuullisesti ja pidetään tauti kurissa.

Tämä on liiton suositus. Vastuu harjoitustoiminnasta on seuralla.

 • Harjoituksiin tulo on ehdottomasti kielletty, jos itsellä tai lähipiirillä on pieniäkään sairastumisen oireita.
 • Suositaan ulkoharjoittelua.
 • Kädet on pestävä huolellisesti saippualla ja lämpimällä vedellä ennen ja jälkeen harjoituksen. Harjoituspaikassa on oltava saatavilla käsidesiä.
 • Aivastetaan ja yskitään omaan hihaan.
 • Sisäharjoittelutiloja on siivottava tehostetusti.
 • Jos harjoitellaan sisällä, lyhennetään salissa vietettyä yhteistä aikaa viemällä mahdollisuuksien mukaan alkulämmittelyt ja loppujäähdyttelyt ulos.
 • Pyritään pitämään vähintään kahden metrin välimatka harjoittelijoiden välillä tai noin kymmenen neliömetrin tila per harrastaja sekä ulko- että sisäharjoittelussa.
 • Mahdollisuuksien mukaan suositaan sellaisia harjoitteita, joissa ei tarvita lähikontaktia.
 • Jos harjoituksissa on lähikontaktiharjoitteita, tehdään ne mahdollisuuksien mukaan vakioparin kanssa.
 • Mahdollisuuksien mukaan järjestetään harjoitukset vakioryhmille.
 • Jos käytetään seuran yhteisiä harjoitusvälineitä, sama henkilö käyttää samaa välinettä koko harjoituksen ajan. Harjoituksen jälkeen harjoitusvälineet desinfioidaan.
 • Omia harjoitusvälineitä ja etenkään juomapulloa ei lainata muille.
 • Huutamisia (kiai, kihap) ja tuuletuksia (yläfemmat) vältetään.
 • Harjoituksiin (saliin) saavutaan juuri ennen harjoituksen alkua ja lähdetään välittömästi harjoituksen päätyttyä.
 • Vaatteet vaihdetaan kotona, jos mahdollista, eikä käytetä harjoituspaikan pukuhuoneita.
 • Jos harjoitusryhmän jäsenellä todetaan koronatartunta tai sitä on syytä epäillä, on noudatettava viranomaisten ohjeita ryhmän jäsenten karanteenin asettamisesta. Ohjeet löytyvät Olympiakomitean ohjeesta (ks. alla).

Ohjeistusta ovat olleet tekemässä Suomen Aikidoliitto, Suomen Judoliitto, Suomen Karateliitto, Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto, Suomen Nyrkkeilyliitto, Suomen Painonnostoliitto ja Suomen Taekwondoliitto.

Lähde: Suomen taekwondo liitto

Nämä ohjeet on laadittu täydentämään Suomen Olympiakomitean suosituksia: https://www.olympiakomitea.fi/2020/05/19/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/

Sivouksen ohjeistus:
https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/ohje-siivoukseen

Tervetuloa harjoituksiin!

Timo Räkköläinen
Pääopettaja
Hipko

Syyskauden 2020 tapahtumakalenteri on julkaistu

Syyskauden 2020 tapahtumakalenteri on julkaistu. Syyskaudelle on laaja kattaus workshoppeja, luentoja ja seminaareja. Yhteensä 29 tapahtumaa. Tatahtumia on niin kamppailijoille, kuin kuntoilijoille. Merkkaa ylös itseäsi kiinnostavat tapahtumat  Tapahtumakalenteri tulee päivittymään vielä lisää syksyn aikana.

*************************************************************************
Huom! Kaikille, jotka pysyivät Hipkon jäseninä korona sulun aikana (13.3-30.5), pystyimme tarjoamaan korvaavana palveluna online-palvelun.

Syksyllä 2020 Hipko tarjoaa lisäksi tapahtumakalenterin workshopit, testaukset, luennot ja seminaarit hyvityksenä käyttöösi:

 

Kuinka otat palvelut käyttöön?

Hipko Performane kuntotestiaseman palvelun voit varata täältä:https://hipkoperformance.fi/kuntotestiasema/


Jotta palveluiden käyttö olisi joustavaa, pidä itse kirjaa palveluiden ja hyvityksen saldosta 13.3.-31.5 väliseltä ajalta.. Ilmoittaudu tapahtumaan tai varaa palvelu ja ota palveluiden hyödyt käyttöösi!

Huom: palveluita voivat käyttää myös lasten vanhemmat tai perheenjäsenet, koska pienille lapsille on haastavampi järjestää mielekkäitä tapahtumia, mutta niitäkin on tulossa syksyn aikana vaikka ne eivät vielä näyt tapahtumakalenterissa.
********************************************************************

 

Syyskausi tapahtumakalenteri 2020

Elokuu

17.8
Syyskausi alkaa, kaikilla Hipkon saleilla.

27.8
Luento: Ravintovalmennus luentosarja - osat 1/4, kesto 1,5h per luento. Ruokavalio on hyvin henkilökohtainen aihealue ja jokainen meistä on oman syömisemme paras asiantuntija. Tällä neljän luennon luentosarjalla opit oleellisimmat seikat omatoimiseen terveyttä ja suorituskykyä edistävän ruokavalion toteuttamiseen.
Luentosarja etenee askel kerrallaan käsitellen kaikki ruokavalioon oleellisesti vaikuttavat tekijät ja miten näihin voi jokainen itse vaikuttaa. Näiltä luennoilta et saa mukaasi ohjeita näkkileipädieetteihin tai muihin kikkailuihin vaan ainoastaan pitkän tähtäimen pysyviin tuloksiin tähtääviä keinoja.

Ota perusteet haltuun tämän luennon kautta.

Ajankohta: 27.8 klo 20
Paikka: Hipko Kontula, (kontulantie 12)
Opettaja: Mikael Witick
Hinta: 10 euroa

Syyskuu

5.9
Taekwondon ylimääräiset vyökokeet (valkoinen-ruskea) Kontulan salilla lauantaina 5.9. klo 15.30 niille, jotka eivät päässeet päässeet matkan, sairastumisen, loman, koronan tms. vuoksi osallistumaan. Ilmoittautuminen paikan päällä.

5.9
Seminaari: BJJ lopetukset osa 1 - Juji gatame ja Shime-Waza. Riippumatta siitä mikä tyylisi painia on tai mitä ominaaisuuksia omaat tulet päätymään lopetus tilanteisiin jotka pääsääntöisesti ovat kaikille samat. Näistä tilanteista pitää ottaa hyöty irti ja osata lopettaa kamppailu. Opi miten lopettaa vastustaja joka osaa puolustaa, miten lopetat valkovöisen sekä mustavöisen.

Juji gatame
Käsilukon yksityiskohdat, oikea kulma, ote variaatiot sekä lopetus. Lieveilmiöt eli tilanteet hyökkäyksen aikana, vastustajan puolustuksen nollaus sekä vastatekniikat.

Shime-Waza
Kuristus mountista, sekä kuristus selästä.Miten kuristaa  kun toinen osaa puolustaa oikein? Kuristusta edeltävä tilanne, position pitäminen, käsipaini sekä kuristuksen lopettaminen otevariaatioilla.

Ajankohta: 5.9 klo 14-17
Paikka: Hipko Metsälä, (tinasepäntie 36)
Opettaja: Jesse Malmberg
Hinta: 30 euroa

6.9
Workshop: Kahvakuula - tehokasta harjoittelua yksinkertaisesti. Kahvakuula on väline jolla voit rakentaa ja parantaa niin kestävyys- kuin lihaskuntoa. Monipuolisilla kahvakuulaharjoitteilla paranee samalla kuitenkin myös liikkuvuus, tasapaino ja koordinaatio. Tule oppimaan kaikki mitä tarvitsee tietää kahvakuulasta tehokkaaseen harjoitteluun. Workshop sopii niin vasta-alkajille kuin jo kahvakuulatunneilla käyneille.

Ajankohta: 6.9 klo 12-14
Paikka: Hipko Kontula, (kontulantie 12)
Opettaja: Mikael Witick
Hinta: 20 euroa

10.9
Luento: Ravintovalmennus luentosarja - osat 2/4, kesto 1,5h per luento. Ruokavalio on hyvin henkilökohtainen aihealue ja jokainen meistä on oman syömisemme paras asiantuntija. Tällä neljän luennon luentosarjalla opit oleellisimmat seikat omatoimiseen terveyttä ja suorituskykyä edistävän ruokavalion toteuttamiseen.

Luentosarja etenee askel kerrallaan käsitellen kaikki ruokavalioon oleellisesti vaikuttavat tekijät ja miten näihin voi jokainen itse vaikuttaa. Näiltä luennoilta et saa mukaasi ohjeita näkkileipädieetteihin tai muihin kikkailuihin vaan ainoastaan pitkän tähtäimen pysyviin tuloksiin tähtääviä keinoja.

Ota perusteet haltuun tämän luennon kautta.

Ajankohta: 10.9 klo 20
Paikka: Hipko Kontula, (kontulantie 12)
Opettaja: Mikael Witick
Hinta: 10 euroa

TERVETULOA!

13.9
Seminaari: Vahvojen lyöntien periaatteet uusille kamppailulajien harrastajille. Tiesitkö, että pienikokoinenkin ihminen voi tehdä todella vahvoja lyöntejä, kun oppii muutaman yksinkertaisen lyöntien periaatteen? Lihasvoiman lisäksi on paljon muitakin keinoja tuottaa voimaa lyönteihin.

Tällä kurssilla opit, kuinka voit helposti liikuttaa kehoasi siten, että kehonpainosi tuottaa paljon voimaa lyönteihin. Nämä periaatteet on helppo näyttää, nopeaa ja turvallista kokeilla ja saat ne heti käyttöösi. Kysymys on hyvin yksinkertaisista asioista. Kurssilla tehtävien konkreettisten harjoitteiden avulla huomaat, että vahvoissa lyönneissä ei ole mitään ihmeellistä ja että periaatteet on helppo oppia. Kurssilla periaatteita harjoitellaan ohjatusti ja turvallisilla välineillä.
Kurssin opettaja Ismo Hautala on yksi kokeneimmista taekwondon opettajista Suomessa, takana on yli 8000 tuntia opetusta lapsille, nuorille ja aikuisille. Hän on opettanut taekwondoa yli 30 vuotta, ja tutkinut ja opettanut näitä lyöntitekniikan periaatteita kamppailulajien opettajille ja harrastajille jo vuodesta 1998 lähtien.

Ajankohta: 13.9 klo 10-13
Paikka: Hipko Leppävaara, (kalkkipellontie 6)
Opettaja: Ismo Hautala
Hinta: 30 euroa

TERVETULOA!

13.9
Workshop: Taekwondon taequek liikesarjat 1-2. Hipko järjestää syksyn aikana neljä liikesarjojen workshoppia joissa pääset opettelemaan kaikki värivöiden 8 taequk liikesarjaa. Tässä workshopissa harjoitellaan liikesarjat 1-2.

Opettajana workshopissa toimii kokenut kilpailija ja Suomea maajoukkue edustaja Linda Räkköläinen.

Ajankohta: 13.9 klo 11-13.30
Paikka: Hipko Kontula, (kontulantie 12)
Opettaja: Linda Räkköläinen
Hinta: 20 euroa

TERVETULOA!

17.9
Luento: Lasten harjoittelun erityispiirteet (kesto 1,5h). Millaista on lasten ja nuorten hyvä harjoittelu. Mitä missäkin ikävaiheessa on hyvä painottaa? Häiritseekö painoharjoittelu pituuskasvua? Mihin keskittyä ennen murrosikää ja sen jälkeen? Onko tyttöjen ja poikien välillä eroja jotka tulee huomioida?

Ota perusteet haltuun tämän luennon kautta.

Ajankohta: 17.9 klo 20
Paikka: Hipko Kontula, (kontulantie 12)
Opettaja: Mikael Witick
Hinta: 10 euroa

19.9
Workshop: ”No Mercy -armbars”. Tässä käsilukko workshopissa opit tuunaamaan päältä suoritettavat käsilukot niin tiukoiksi, että niistä on miltein mahdotonta paeta. Opettajana BJJ:n ja judon musta vyö Jukka-Pekka Väisänen.

Ajankohta: 19.9 klo 14.30-16.30
Paikka: Hipko Kontula, (kontulantie 12)
Opettaja: Jukka-Pekka Väisänen
Hinta: 20 euroa

TERVETULOA!

20.9
Workshop: Jooga - vahvistu ja notkistu. Tässä workshopissa pääset vahvistamaan ja notkistamaan kehoasia joogan keinoin. Workshopissa harjoitellaan mm. käsilläseisontaa ja siltaliikkeitä. Opettaja Miisa Salo.

Ajankohta: 20.9 klo 15.30-17.
Paikka: Hipko Kontula, (kontulantie 12)
Opettaja: Miisa Salo
Hinta: 20 euroa

TERVETULOA!

20.9
Workshop: Kuntoilijoille ja kamppailijoille osa 1: peruslyönnit, painon siirrot ja väistöt. Tässä workshopissa pääset oppimaan ja kertaamaan peruslyöntejä ja niihin liittyviä painonsiirtoja sekä väistöjä. Seminaari sopii hyvin uusille ja muutaman vuoden taustan omaaville kuntoilijoille ja kamppailijoille lajista riippumatta. 

Ajankohta: 20.9 klo 11-13.30
Paikka: Hipko Metsälä, (tinasepäntie 36)
Opettaja: Mika Kangas
Hinta: 20 euroa

TERVETULOA!

24.9
Luento: Ravintovalmennus luentosarja - osat 3/4, kesto 1,5h per luento. Ruokavalio on hyvin henkilökohtainen aihealue ja jokainen meistä on oman syömisemme paras asiantuntija. Tällä neljän luennon luentosarjalla opit oleellisimmat seikat omatoimiseen terveyttä ja suorituskykyä edistävän ruokavalion toteuttamiseen.

Luentosarja etenee askel kerrallaan käsitellen kaikki ruokavalioon oleellisesti vaikuttavat tekijät ja miten näihin voi jokainen itse vaikuttaa. Näiltä luennoilta et saa mukaasi ohjeita näkkileipädieetteihin tai muihin kikkailuihin vaan ainoastaan pitkän tähtäimen pysyviin tuloksiin tähtääviä keinoja.

Ota perusteet haltuun tämän luennon kautta.

Ajankohta: 24.9 klo 20
Paikka: Hipko Kontula, (kontulantie 12)
Opettaja: Mikael Witick
Hinta: 10 euroa

TERVETULOA!

27.9
Workshop: Lämmittely ja palautumien. Lämmittelyyn ja palautumiseen liittyvät seikat ovat ehdottomasti jokaisen harjoittelijan tärkeimmät osa-alueet joilla voidaan joka moninkertaistaa kehittyminen tai ottaa useampi askel taaksepäin. Workshopin kautta opit millainen on täydellinen lämmittely ja miten huolehdit että varmasti palaudut harjoituksista. 

Ajankohta: 27.9 klo 12-14
Paikka: Hipko Kontula, (kontulantie 12)
Opettaja: Mikael Witick
Hinta: 20 euroa

Lokakuu

4.10
Seminaari: Vahvojen lyöntien periaatteet uusille kamppailulajien harrastajille. Tiesitkö, että pienikokoinenkin ihminen voi tehdä todella vahvoja lyöntejä, kun oppii muutaman yksinkertaisen lyöntien periaatteen? Lihasvoiman lisäksi on paljon muitakin keinoja tuottaa voimaa lyönteihin.

Tällä kurssilla opit, kuinka voit helposti liikuttaa kehoasi siten, että kehonpainosi tuottaa paljon voimaa lyönteihin. Nämä periaatteet on helppo näyttää, nopeaa ja turvallista kokeilla ja saat ne heti käyttöösi. Kysymys on hyvin yksinkertaisista asioista. Kurssilla tehtävien konkreettisten harjoitteiden avulla huomaat, että vahvoissa lyönneissä ei ole mitään ihmeellistä ja että periaatteet on helppo oppia. Kurssilla periaatteita harjoitellaan ohjatusti ja turvallisilla välineillä.

Kurssin opettaja Ismo Hautala on yksi kokeneimmista taekwondon opettajista Suomessa, takana on yli 8000 tuntia opetusta lapsille, nuorille ja aikuisille. Hän on opettanut taekwondoa yli 30 vuotta, ja tutkinut ja opettanut näitä lyöntitekniikan periaatteita kamppailulajien opettajille ja harrastajille jo vuodesta 1998 lähtien.

Ajankohta: 4.10 klo 10-13

Paikka: Hipko Leppävaara, (kalkkipellontie 6)
Opettaja: Ismo Hautala
Hinta: 30 euroa

TERVETULOA!

8.10
Luento: Ravintovalmennus luentosarja - osat 4/4, kesto 1,5h per luento. Ruokavalio on hyvin henkilökohtainen aihealue ja jokainen meistä on oman syömisemme paras asiantuntija. Tällä neljän luennon luentosarjalla opit oleellisimmat seikat omatoimiseen terveyttä ja suorituskykyä edistävän ruokavalion toteuttamiseen.

Luentosarja etenee askel kerrallaan käsitellen kaikki ruokavalioon oleellisesti vaikuttavat tekijät ja miten näihin voi jokainen itse vaikuttaa. Näiltä luennoilta et saa mukaasi ohjeita näkkileipädieetteihin tai muihin kikkailuihin vaan ainoastaan pitkän tähtäimen pysyviin tuloksiin tähtääviä keinoja.

Ota perusteet haltuun tämän luennon kautta.

Ajankohta: 8.10 klo 20
Paikka: Hipko Kontula, (kontulantie 12)
Opettaja: Mikael Witick
Hinta: 10 euroa

TERVETULOA!

11.10
Workshop: Taekwondon taequek liikesarjat 3-4. Hipko järjestää syksyn aikana neljä liikesarjojen workshoppia joissa pääset opettelemaan kaikki värivöiden 8 taequk liikesarjaa. Tässä workshopissa harjoitellaan liikesarjat 3-4.

Opettajana workshopissa toimii kokenut kilpailija ja Suomea maajoukkue edustaja Linda Räkköläinen.

Ajankohta: 11.10 klo 11-13.30
Paikka: Hipko Kontula, (kontulantie 12)
Opettaja: Linda Räkköläinen
Hinta: 20 euroa

TERVETULOA!

12-16.10 Syysloma – salit suljettu!

17.10
Seminaari: Mooye Taekwondon ruskeiden- ja mustien vöiden leiri
Hipko järjestää kaikille mustille vöille suunnatun seminaarin, jossa harjoitellaan 1.-2. dan asteen ohjelmasta:

 • puolustautumien veistä vastaan

Aika: 17.10 klo 15-18
Paikka: Kontulan sali (Kontulantie 12)
Hinta: 25 euroa
Opettaja: Timo Räkköläinen
Ilmoittautumiset: 10.10 mennessä timo@hipko.fi

TERVETULOA!

17.10
Seminaari: ”The Headstart”. BJJ headstart sarjan finaali. Opettaja BJJ:n ja judon musta vyö Jukka-Pekka Väisänen. Lue lisää konseptista: https://www.bjjheadstart.com

Ajankohta: 17.10 klo 14.30-18.30
Paikka: Hipko Kontula, (kontulantie 12)
Opettaja: Jukka-Pekka Väisänen
Hinta: 30 euroa

TERVETULOA!

18.10
Workshop: Kuntoilijoille ja kamppailijoille osa 2:  peruslyönnit, liikkuminen ja lyöntiyhdistelmät liikkeestä. Tässä workshopissa pääset oppimaan ja kertaamaan peruslyöntejä, liikkumista ja tekemään suorituksia liikkeestä. Seminaari sopii hyvin uusille ja muutaman vuoden taustan omaaville kuntoilijoille ja kamppailijoille lajista riippumatta.

Ajankohta: 18.10 klo 11-13.30
Opettaja: Mika Kangas
Paikka: Hipko Metsälä, (tinasepäntie 36)
Hinta: 20 euroa

TERVETULOA!

18.10
Seminaari: BJJ suljettu guardi (J.P Pietiläinen). “Ensimmäisessä harjoituksessa keskitytään suljetun guardin käyttöön sekä teknisestä että taktisesta näkökulmasta. Tutkimme vastustajan asennon hajottamista, paneudumme usein laimilyötyihin yksityiskohtiin ja tutkimme tyypillisiä ongelmakohtia. Toisessa harjoituksessa paneudumme triangeli-kuristukseen. Löydämme tapoja helpottaa sekä kuristukseen pääsemistä että sen valmiiksi kiristämistä. Lisäksi tutkimme vastustajan tyypillisiä vastatekniikoita ja niiden estämistä.”

Seminaari:
Aika: 18.10 klo 11:00-15:00
Paikka: Kontulan Metsälä (Tinasepäntie 36)
Seminaarin hinta: 25€
Ilmoittautumiset: timo@hipko.fi

22.10
Luento: Naisten harjoittelun erityispirteet (kesto 1,5h). Tuleeko naisten harjoitella eri tavalla kuin miesten? Miksi ja miksi ei? Sukupuolten välillä on olemassa eroja jotka on hyödyllistä ymmärtää liikuntaharrastuksen yhteydessä. Näiden ymmärtämisen ja yksilötasolle soveltamisen myötä voidaan harjoittelua ohjelmoida entistä kehittävämpään suuntaan.

Tule kuuntelemaan tiivis luentopaketti aiheesta.

Ajankohta: 22.10 klo 20
Paikka: Hipko Kontula, (kontulantie 12)
Opettaja: Mikael Witick
Hinta: 10 euroa

TERVETULOA!

25.10
Workshop: Kaikki olkapäästä.Olkapää on kehomme liikkuvin nivel ja lähes jatkuvasti kuormituksen alla niin arjessa kuin urheillessa. Tästä johtuen se on myös yksi riskialtteimmista nivelistä loukkaantumisille. Tällä workshopilla käymme läpi olkapään rakenteet sekä monipuolisesti vahvan olkapään harjoittamisen muistisäännöt. 

Ajankohta: 25.10 klo 12-14
Paikka: Hipko Kontula, (kontulantie 12)
Opettaja: Mikael Witick
Hinta: 20 euroa

31.10 Pyhäinpäivä – salit suljettu!

Marraskuu

1.11
Seminaari: Vahvojen lyöntien periaatteet uusille kamppailulajien harrastajille. Tiesitkö, että pienikokoinenkin ihminen voi tehdä todella vahvoja lyöntejä, kun oppii muutaman yksinkertaisen lyöntien periaatteen? Lihasvoiman lisäksi on paljon muitakin keinoja tuottaa voimaa lyönteihin.

Tällä kurssilla opit, kuinka voit helposti liikuttaa kehoasi siten, että kehonpainosi tuottaa paljon voimaa lyönteihin. Nämä periaatteet on helppo näyttää, nopeaa ja turvallista kokeilla ja saat ne heti käyttöösi. Kysymys on hyvin yksinkertaisista asioista. Kurssilla tehtävien konkreettisten harjoitteiden avulla huomaat, että vahvoissa lyönneissä ei ole mitään ihmeellistä ja että periaatteet on helppo oppia. Kurssilla periaatteita harjoitellaan ohjatusti ja turvallisilla välineillä.
Kurssin opettaja Ismo Hautala on yksi kokeneimmista taekwondon opettajista Suomessa, takana on yli 8000 tuntia opetusta lapsille, nuorille ja aikuisille. Hän on opettanut taekwondoa yli 30 vuotta, ja tutkinut ja opettanut näitä lyöntitekniikan periaatteita kamppailulajien opettajille ja harrastajille jo vuodesta 1998 lähtien.

Ajankohta: su 1.11 klo 10-13

Paikka: Hipko Leppävaara, (kalkkipellontie 6)
Opettaja: Ismo Hautala
Hinta: 30 euroa

TERVETULOA!

1.11
Workshop: Taekwondon taequek liikesarjat 5-6. Hipko järjestää syksyn aikana neljä liikesarjojen workshoppia joissa pääset opettelemaan kaikki värivöiden 8 taequk liikesarjaa. Tässä workshopissa harjoitellaan liikesarjat 5-6.

Opettajana workshopissa toimii kokenut kilpailija ja Suomea maajoukkue edustaja Linda Räkköläinen.

Ajankohta: su 1.11 klo 11-13.30
Paikka: Hipko Kontula, (kontulantie 12)
Opettaja: Linda Räkköläinen
Hinta: 20 euroa

TERVETULOA!

7.11
Seminaari: BJJ pakenemiset osa 1 - positiot ja lopetukset. Tässä seminaarissa opit kuinka pakenet huonoista positioista (sivusidonta, north south, mount ja selkä) ja yleisimmistä lopetusyrityksistä. Opit yksityiskohtaisesti ymmärtämään pakenemisten periaatteet ja yleisimmät virheet joita tulis välttää. Tämän jälkeen myös pakeneminen ja selviytyminen painiessa on antoisaa, koska huomaat ymmärryksen koska huomaat asioiden toimivan . 

Ajankohta:  7.11 klo 14-17
Paikka: Hipko Metsälä, (tinasepäntie 36)
Opettaja: Jesse Malmberg
Hinta: 30 euroa

TERVETULOA!

15.11
Workshop: Kuntoilijoille ja kamppailijoille osa 3. Peruspotkut ja yhdistelmät lyöntien kanssa. Tässä workshopissa pääset oppimaan ja kertaamaan peruspotkuja, yhdistämään potkut ja lyönnit sarjoiksi. Seminaari sopii hyvin uusille ja muutaman vuoden taustan omaaville kuntoilijoille ja kamppailijoille lajista riippumatta.

Ajankohta: su 15.11 klo 11-13.30
Paikka: Hipko Metsälä, (tinasepäntie 36)
Hinta: 20 euroa

TERVETULOA!

15.11
Workshop: Kaikki keskivartalosta. Keskivartalo on kaiken liikkeemme keskus. Sen tehtävänä on toimia niin voimantuoton välittäjänä, liikkeen aikaansaajana kuin liikkeen kontrolloijana. Vahvan keskivartalon rakentaminen on yksi tärkeimmistä seikoista johon kenen tahansa kannattaa panostaa. Sen toiminnalla on vaikutusta niin ala- kuin yläraajojen toimintaan sekä yleiseen toimintakykyyn niin arkisissa toimissa kuin liikuntaharrastuksissa.

Kaikki keskivartalosta workshop on käytännönläheinen tiivis tietopaketti keskivartalon harjoittamiseen.

Ajankohta: 15.11 klo 12-14
Paikka: Hipko Kontula, (kontulantie 12)
Opettaja: Mikael Witick
Hinta: 20 euroa

22.11
Workshop: Taekwondon taequek liikesarjat 7-8. Hipko järjestää syksyn aikana neljä liikesarjojen workshoppia joissa pääset opettelemaan kaikki värivöiden 8 taequk liikesarjaa. Tässä workshopissa harjoitellaan liikesarjat 7-8.

Opettajana workshopissa toimii kokenut kilpailija ja Suomea maajoukkue edustaja Linda Räkköläinen.

Ajankohta: su 22.11 klo 10-12.30
Paikka: Hipko Kontula, (kontulantie 12)
Opettaja: Linda Räkköläinen
Hinta: 20 euroa

TERVETULOA!

28.11
Taekwondon vyökoevalmennus valkoiset-ruskeat vyöt. Tervetuloa vyökoevalmennuspäivään jossa käydään läpi Mooye Taekwondon oman vyöasteesi tekniikat (perustekniikat, potku, lyönnit, itsepuolustukset ja liikesarjat. Valmennus toimii erinomaisena preppauksena vyökokeita varten. Tekniikoiden lisäksi käymme läpi myös laadulliset vaatimukset eri vyöasteille ja valmistautumisen kokeeseen.

Aika: 28.1 klo 15-19
Paikka: Hipko Kontula, (kontulantie 12)
Hinta: 30 euro

TERVETULOA!

Joulukuu

6.12 Itsenäisyyspäivä – salit suljettu!

12.12
Taapero- ja Tiikeri taekwondon natsakokeet

Leppävaaran salilla LAUANTAINA 12.12

10-11 Leppävaaran salin Taapero Taekwondo

11-12 Leppävaaran salin Tiikeri Taekwondo

Kontulan salilla LAUANTAINA 12.12.

13-14 Kontulan ja Vuosaaren salin Taapero Taekwondo ja Tiikeri Taekwondo

Metsälän salilla LAUANTAINA 12.12.

10-10:45 Metsälän salin Taapero Taekwondo ja Tiikeri Taekwondo

Olarin salilla LAUANTAINA 12.12.

10:30-11:30 Olarin salin Taapero Taekwondo ja Tiikeri Taekwondo

17.-20.12.


Taekwondon vyökokeet

OLARINLUOMAN salilla TORSTAINA 17.12.2020

Olarinluoman salin Lapset ja Nuoret

Olarinluoman salin Perhe Taekwondo

Olarinluoman salin Aikuiset

17.00-18.00 Lapset +7-10v ja nuoret +11-15v,  valkoiset – siniset vyöt

18.00-19.00 Perhe taekwondo ja Aikuiset (vain Olarinluomassa käyvät),  valkoiset – siniset vyöt

METSÄLÄN salilla LAUANTAINA 19.12.2020

Kaikkien salien Aikuiset ja Perhe Taekwondo

Metsälän salin lapset ja nuoret

klo 12.00-13.00 Lapset +7-10v, kaikki vyöasteet

klo 12.00-13.30 Nuoret +11-15v, kaikki vyöasteet

klo 13.30-15.00 Aikuiset +15v, kaikki vyöasteet

klo 15.30-16.30 Perhe Taekwondo +7v, alemmat vyöt (valkoinen – vihreä+1)

klo 16.30-17.45 Perhe Taekwondo +7v, ylemmät vyöt (sininen – musta)

LEPPÄVAARAN salilla SUNNUNTAINA 20.12.2020

Leppävaaran salin Lapset ja Nuoret

10.00-11.00 Lapset +7-10v, kaikki vyöasteet

11.15-12.15 Nuoret +11-15v, kaikki vyöasteet

KONTULAN salilla SUNNUNTAINA 20.12.2020

Kontulan salin Lapset ja Nuoret

Vuosaaren salin Lapset ja Nuoret

14:00-15:00 Lapset +7-10v, kaikki vyöasteet

15:15-16:45 Nuoret +11-15v, kaikki vyöasteet

HINNAT:

Vyökokeiden hinnat:

-Keltainen koe-vihreä+1 koe      39 eur (sis. uuden vyön tai -natsan)

-Sininen – Ruskeamusta koe    45 eur (sis. uuden vyön tai -natsan)

 

20.12.

Sinmoo Hapkidon vyökokeet ja leiri Metsälän salilla 10.00 alkaen.

 

22.12.

Syystkauden harjoitusajat päättyvät, viimeinen harjoituspäivä 22.12

28.12.

Joulun välipäivien harjoitukset alkavat Hipkon kaikilla saleilla!

Tammikuu

7.1.

Kevätkausi 2021 alkaa Hipkon kaikilla saleilla!


http://www.hipko.fi/tapahtumakalenteri/Harjoitteluhn iloa!