TDM Nyhedsbrev

Læs månedsbrevet på nettet

December 2016

Nyhedsbrev

Webressourcen Undervisermetro bliver til AU Educate

Undervisermetro blev skabt i 2011 som en del af Aarhus Universitets afsatte midler til forbedring af studiemiljøet. Det nye navn AU Educate markerer omlægningen af AU’s webressource for undervisere. Hensigten med omlægningen er at udbrede et større kendskab til didaktikbegrebet på Arts, men også at tilbyde almendidaktiske værktøjer, der kan afklare betingelserne for undervisning og læring på universitetet.

Læs mere om omlægningen af AU Educate

Pilotprojekt på Arts tester redskab til online møderum

Behovet og efterspørgslen efter at kunne mødes om fagligt indhold online bliver stadigt større på Aarhus Universitet. Med dette motiv tester Blackboard-gruppen på CUDiM gennem fire cases et nyt redskab til online undervisnings- og møderum, som skal øge uafhængighed af sted og fleksibiliteten hos både studerende og undervisere.

Læs om erfaringerne med Blackboard Collaborate

Lærere får et sprog til at tale om entreprenørskab

E3U giver et fælles sprog om, hvad det vil sige at være entreprenante i folkeskolen. Det oplever lærere på Hærvejsskolen i Rødekro, Camilla Nielsen og Adeline Muntenjon, der deltager i entreprenørskabsuddannelsen.

"Det er en fordel at være sammen om at lære at forstå det her sprog, fordi vi sammen bliver mere sikre på, hvordan det rent faktisk kan bruges, og hvilket sprog vi skal anvende, når vi snakker entreprenørskabsdidaktik.”

Læs hele indlægget om de to deltageres oplevelser på E3U

E3U afsluttes med besøg fra iværksættermiljøet

Dette efterårs hold af entreprenørielle undervisere har nu gennemført hele E3U-efteruddannelsen. Det sidste seminar bød på gæsteoplæg fra både iværksætter Cecilie Rask, som står bag Elevakademiet, og Rektor ved Kaospiloterne Christer Windeløv-Lidzélius.

Se billederne her

Kommende arrangementer

PhD-kursus: Introduction to Research Writing

Formålet med kurset er at skærpe deltagernes opmærksomhed på, hvad der kendetegner akademisk skrivning og forbedre deres evner i at skrive forskningstekster med fokus på bl.a. stil, kohærens, grammatik og sætningsstruktur.

Kurset foregår på engelsk.

Læs mere om kurset og tilmeld dig her

BLACKBOARDKURSER MED TEMA: Udvid din læringsplatform

Kurset er for dig, der som underviser gerne vil inspireres til at anvende eksterne online digitale tjenester i din undervisning, men samtidig levere overblik og klar struktur til de studerende via Blackboard. Kurset giver dig både idéer og kompetencer til at integrere eksterne tjenester i kursusstrukturen på Blackboard. 

Se kursusdatoer og tilmeld dig her

Nyhedsbrevet udgives af Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier på Aarhus Universitet. Vi forsker, udvikler og underviser i undervisning, læring og digitale medier. Læs mere om centret på tdm.au.dk

 

Klik her for at afmelde dig nyhedsbrevet