RealDania Byg
 

Restaureret og bevaret: Sejerøs sjældne egnsbyggeskik

Efter to års arbejde er den 140 år gamle Højgården på Sejerø færdigrestaureret. Dermed er en historisk egnsbyggeskik og gårdtype bevaret og sikret for eftertiden: En firlænget gård med et ”blindt” gårdrum, opført i en byggeskik, som i århundreder var fremherskende i især Nordvestsjælland, men som i dag stort set er forsvundet, nemlig det såkaldte sidebåndsbindingsværk.

Læs mere om det færdige projekt

Facebook Like Button Tweet Button
 

Læs bogen om Højgården på Sejerø

I bogen kan du bl.a. læse om de historiske byggemetoder, Nationalmuseets besøg på gården, sidebåndsbindingsværket, Realdania By & Bygs restaurering efter det forhåndenværende søms princip og om de smukke farver i stuehuset.

80 sider, rigt illustreret.

Køb eller download bogen gratis

Facebook Like Button Tweet Button
 

Realdania By & Byg tester digitale løsninger og værktøjer, som kan reducere fejl og mangler i byggeriet

Hvordan kan digitale løsninger og værktøjer være med til at skabe en mere effektiv byggeproces? Det skal et nyt projekt igangsat af Realdania By & Byg være med til at give svaret på. Målet er at bidrage med øget viden om, hvordan byggebranchen via digitalisering kan skabe et byggeri med færre fejl og mangler og en øget bæredygtighed i projekterne.

Læs hele nyheden

Facebook Like Button Tweet Button
 

Åbent hus på Bent Madsens Gård

Det går over stok og sten med Realdania By & Bygs bondegårds-restaureringer.

Ved Dreslette på Sydvestfyn er den fredede Bent Madsens Gård lige ved og næsten færdigrestaureret. I to år har murere, malere, tømrere og tækkemænd knoklet for at bringe nyt liv til den 200 år gamle gård med det særegne bindingsværk med ”suler".

Sæt X i kalenderen, og kom til åbent hus fredag den 21. august kl. 14-17. Det er gratis, og alle er velkomne.

Facebook Like Button Tweet Button