Beste,

 

Jean-Paul Gaultier kleedt Manneken-Pis tijdens MiniPride

Tijdens de 20ste editie van de Pride.be, van 1 tot 17 mei 2015, verschijnt Manneken-Pis op zijn best. Voor de MiniPride, proloog van het PrideFestival, op 30 april in Brussel, wordt Manneken-Pis gekleed door de grote modelegende, de tijdloze Jean-Paul Gaultier.

Het feest voor de 20ste verjaardag van de Pride.be, van 1 tot 17 mei 2015, heeft heel wat verrassingen in petto, waaronder niet een van de minste: Jean-Paul Gaultier, een van de grootste namen in de modewereld en activist van de HoLeBiTrans-gemeenschap, bedacht en creëerde voor Manneken-Pis een nieuw haute-couturekostuum ter gelegenheid van de verjaardag van de Pride.be.
Kers op de taart: het enfant terrible van de mode zal het verjaardagscadeau van de Pride.be persoonlijk aanbieden, vermits hij zelfs de MiniPride op D Day zal vereren met zijn aanwezigheid!

MiniPride
Op 30 april huldigt de MiniPride zoals gewoonlijk het PrideFestival in. Dan wordt het nieuwe kostuum van Manneken-Pis aan de wereld getoond.
Na de receptie in het Stadhuis, die begint om 19u30, trekt de stoet op het ritme van de Meyboom-fanfare rond in het centrum van Brussel, via een speciaal voor dit jaar uitgestippeld parcours. De parade houdt eerst halt voor Manneken-Pis om 20u, waarbij het publiek het beroemde ketje voor het eerst kan bewonderen in de meesterlijke kostuumcreatie van de beroemde couturier.
Na de stadstour wordt de parade afgesloten met een grote party in Smouss Café, opgeluisterd door DJ C-Snow.

Ter herinnering, in 2015 omvat de Pride.be :
• De MiniPride (30 april)
• Het PrideFestival (van 1 tot 17 mei), twee weken gedurende dewelke de LGBTQI gemeenschap in het hele land een waaier aan activiteiten zal voorstellen
• Drie dagen van feestelijkheden (van 14 tot 16 mei) die de periode van het PrideFestival af zullen sluiten:
o donderdag 14 mei,  « Gender@Pride »
o vrijdag 15 mei, « Pride@TheCity »
o zaterdag 16 mei, « Parade@Pride »

Meer informatie op http://pride.be/