Forward icon

Nyhedsbrev februar 2020

Her kan du læse om:

  • Registrering af kommunalt tilskud til rygestopmedicin givet fra 01.01.20 er nu implementeret i Rygestopbasens tastselv-miljø
  • Sådan gør du, hvis du har tastet tilskuddet til rygestopmedicin for 2020 inden opdateringen
  • Sæt allerede kryds i kalenderen til Rygestopbasens Temadag 2020!
  • Rygestopbasens sekretariat holder lukket enkelte dage i foråret
  • Får dine kolleger nyhedsbrevet?

________________________________________________________________________________

Kommunalt tilskud til rygestopmedicin givet fra 01.01.2020 kan nu registreres i Rygestopbasens tastselv-miljø

Nu kan du registrere kommunalt tilskud til rygestopmedicin, som er givet fra 01.01.2020 og frem i Rygestopbasens tastselv-miljø. Alle kurser fra 01.01.2020 har automatisk fået den nye rubrik med tilskud fra 2020. Rubrikken er oprettet, som beskrevet i det sidste nyhedsbrev, for at de kommuner, der selv finansierer rygestopmedicin pr. 01.01.2020, kan monitorere ordningen. 

Vi har i forbindelse med opdateringen, opdateret rubrikken til udfyldelse af tilskuddet på spørgeskemaet "Basisskema - udfyldes af rådgiveren". Årstallet er ændret - ellers ser alt ud og skal udfyldes, som det plejer. Du kan finde det nye skema her. Du kan finde alle Rygestopbasens spørgeskemaer her.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du udfylder rubrikkerne, kan du finde en guide til udfyldelse af skemaerne her (øverst til højre). 

Da satspuljen "Hjælp til rygestop til særlige grupper (rygestopmedicin) 2017-2019" er afsluttet, får den nye rubrik fra 01.01.2020 sit eget filter i autorapporterne samt sin egen kode i rådata. På den måde kan man skille den gamle ordning og den nye rubrik ad. Spisesedlen til rådata er derfor også blevet opdateret. Du finder spisesedlen her (til højre på siden). 

________________________________________________________________________________

Sådan gør du, hvis du har tastet tilskuddet til rygestopmedicin for 2020 inden opdateringen

Hvis du har oprettet et kursus med kursusstartdato fra 01.01.2020 og frem og tastet et beløb for tilskud til rygestopmedicin i rubrikken for 2017-2019, så vil udfyldelsen efter opdateringen se ud som i eksempel A ovenover:

Rubrikken vil være opdateret, og der vil ikke være udfyldt noget tilskud. Du får det indtastede beløb frem ved at trykke på knappen for kommunalt tilskud som i eksempel B (rød boks), så dukker boksen med det tidligere udfyldte beløb op. Herefter skal du gemme oplysningerne nederst på siden, så er beløbet opdateret under den rigtige ordning for deltageren. Retter du andre ting og gemmer dem først, kan du ikke bruge denne metode. Derfor er det en god idé at rette tilskuddet med det samme. 

Har du afsluttet kurser, der er afholdt i 2020 med kommunalt tilskud, skal du intet foretage dig. Sekretariatet retter de få afsluttede kurser, der har registreret tilskuddet i den gamle rubrik.

________________________________________________________________________________

Sæt kryds i kalenderen til Rygestopbasens Temadag 2020!

Den 26. november 2020 holder Rygestopbasen sin årlige temadag i Uddannelsescenteret på Bispebjerg Hospital. Programmet og muligheden for tilmelding kommer til efteråret, men sæt allerede nu kryds i kalenderen til en inspirerende dag sammen med sundhedsplanlæggere og rygestoprådgivere m.fl. 

________________________________________________________________________________

Rygestopbasens sekretariat holder lukket enkelte dage i foråret

På grund af efteruddannelse holder Rygestopbasens sekretariat lukket nogle dage i foråret 2020. Det drejer sig om den 14., 20.-21. og 27.-28. februar, 9.-10. marts og 31. marts - 1. april 2020. 

Når vi holder lukket, er du som altid velkommen til at lægge en besked på vores telefonsvarer eller skrive en mail på rygestopbasen.bispebjerg-frederiksberg-hospitaler@regionh.dk, så vender vi tilbage hurtigst muligt, når vi er tilbage på sekretariatet. 

________________________________________________________________________________

Får dine kolleger nyhedsbrevet?

Vi anbefaler alle Rygestopbasens brugere af tastselv-miljøet at være tilmeldt nyhedsbrevet. Her kommunikerer vi bl.a. om opdateringer af tastselv-miljøet, frister på indtastning og tilbud om kurser og temadage.

Det kan være, at du har fået nye kolleger, og de ikke kender muligheden for at holde sig opdateret. I så fald kan de tilmelde sig nyhedsbrevet her.

________________________________________________________________________________

Vidste du, at du kan se tidligere nyhedsbreve fra Rygestopbasen

Du kan se tidligere nyhedsbreve på Rygestopbasens hjemmeside. Det er en hjælp, hvis du er ny modtager af nyhedsbrevet og gerne vil se, hvad der tidligere er sendt ud og selvfølgelig også, hvis du ikke kan finde et tidligere nyhedsbrev i din inboks.

Du finder de tidligere nyhedsbreve her.

________________________________________________________________________________