Forward icon

Nyhedsbrev juni 2017 nr. 2

____________________________________________________________________________________

Denne gang kan du kan læse om:

  • VIGTIGT! Opdaterede spørgeskemaer, som skal anvendes på nye kurser fra 01.07.2017 og planlagt opdatering i tastselv-miljøet
  • Ny manual til udfyldelse af spørgeskemaer
  • Kurser med en rygestopdato skal indtastes og afsluttes senest 3 måneder efter rygestopdatoen
  • Deadline for indtastning af data til årsrapporten
  • Rygestopbasens organisering
  • Sommerferielukket i Rygestopbasens sekretariat

____________________________________________________________________________________

Opdaterede spørgeskemaer og moduler i tastselv-miljøet

Rygestopbasen har opdateret spørgeskemaerne for bedre at kunne håndtere kommunale og nationale tilskud samt registrering af e-cigaretter. De nye spørgeskemaer er tilgængelige på Rygestopbasens hjemmeside via dette link.

Kurser med en startdato fra 01.07.2017 skal registreres på de nye skemaer. I uge 33 opdaterer Rygestopbasen tastselv-miljøet, så de nye kursusskemaer kan indtastes i tastselv-miljøet derfra.

Kurser med en startdato tidligere end 30.06.2017 skal fortsat tastes med det gamle spørgeskema, og i tastselv-miljøet vil spørgsmålene automatisk tilpasse sig til det gamle skema, når kursusstartdatoen ligger før den 01.07.2017.

Hvad er nyt på spørgeskemaet? Den væsentligste forskel fra de tidligere skemaer er, at nogle af spørgsmålene, som rygestoprådgiveren besvarer, er rykket ind på et ark for sig selv. Spørgsmål 13 om udlevering af rygetrangsreducerende medicin og spørgsmål 14 om deltagerbetaling fra det gamle registreringsskema, som før blev besvaret for hele kurset, skal nu besvares for hver enkelt deltager på et basisskema. Besvarelsen om informeret samtykke, antal gange deltageren er fremmødt og røgfrihed ved afslutning af kurset kan du finde på samme side. Ved sidstnævnte gives der nu mulighed for både at svare på røgfrihed for tobak og dampfri for e-cigaretter.

Nederst på den nye side er der kommet et ekstra spørgsmål, som fremadrettet skal besvares: Her bliver der spurgt til, om deltageren er med i eller modtager tilskud til rygestopmedicin fra kommunen eller Storrygerpuljen.

Det er derfor vigtigt, at særligt de enhedsansvarlige klæder rygestoprådgiverne på til at vide, hvilke projekter, deltagerne evt. indgår i eller får støtte fra. Hvis deltageren får kommunalt tilskud til rygestopmedicin, skal det udfyldes, hvor mange kroner, der er uddelt kuponer og medicin for.

Deltagerne i Storrygerpuljen skal fremadrettet have en markering i dette spørgsmål. Allerede indtastede deltagere og afsluttede kurser, skal der ikke registreres yderligere på. Data fra dem bliver trukket på anden vis.

____________________________________________________________________________________

Opdateret manual til udfyldelse af spørgeskemaerne

I forbindelse med opdateringen af spørgeskemaerne og tastselv-miljøet har vi opdateret manualen til, hvordan man udfylder spørgeskemaerne. Du kan finde manualen via dette link.

I manualen præciserer vi nogle registreringer og forklarer nye spørgsmål. Derfor råder vi alle, der har en brugerprofil på Rygetopbasens system til at læse manualen igennem med det nye spørgeskema ved siden af - også selvom du har lang erfaring med indtastningen i Rygestopbasen.

Er du i tvivl om udfyldelsen af spørgeskemaerne efter at have læst manualen, er du velkommen til at kontakte Rygestopbasens sekretariat. Du kan altid finde telefonnummer og de aktuelle åbningstider på forsiden af Rygestopbasen.dk.

____________________________________________________________________________________

Kurser skal afsluttes i tastselv senest 3 måneder efter rygestopdato

Fleksible kurser, hvor deltageren selv bestemmer, hvornår han eller hun møder op, kan ofte strække sig over en længere periode. Da deltagere skal følges op 6 måneder (plus/minus 1 måned) efter rygestopdatoen, gør vi opmærksom på, at rådgiverne skal indtaste data og afslutte kurset senest 3 måneder efter rygestopdatoen. På den måde bliver deltageren fuldt op på rettidigt.

____________________________________________________________________________________

1. oktober 2017 er deadline for tastning af data til årsrapporten

Rygestopbasen vil i efteråret trække data og udarbejde den kommende årsrapport. Vi gør derfor opmærksom på, at kurser og deltagere for året 2016 samt 6 månedersopfølgningen skal tastes senest den 1. oktober 2017 for, at data kan indgå i rapporten. ____________________________________________________________________________________

Rygestopbasens organisering

Rygestopbasen får input fra brugere i kommunerne, projektledere, patientforeninger, Sundhedsstyrelsen med flere til udviklingen og styringen af Rygestopbasen.

Vil du se, hvordan Rygestopbasens organisation er sammensat, og hvem der indgår i Bruger-, Rådgivende, Forsker- og Styregruppen, kan du se en samlet beskrivelse via dette link.

Du kan finde også finde dokumentet på Rygestopbasen.dk -> Om os -> Rygestopbasen.

_________________________________________________________________________________

Sekretariatet holder lukket i sommerferien

Rygestopbasens sekretariat holder lukket i perioden fra og med den 6. juli til og med den 30. juli 2017. Du er velkommen til at sende en mail på info@rygestopbasen.dk med dit spørgsmål, og så besvarer vi den hurtigst muligt, når vi er tilbage den 31. juli 2017.

Vi ønsker alle en god sommer!