RealDania Byg
 

Fra stalde til suiter

I 2005 stod der endnu køer i staldene; i dag er de forvandlet til suiter med cylindriske brusenicher midt i rummet, nøgne murstensvægge, ølandsfliser og et bølgende hvælv af et loft. Exners Tegnestue stod bag transformationen.

Exners Tegnestue blev drevet af Inger og Johannes Exner. Hør professor og forfatter til bogværket 'Exner', Thomas Bo Jensen, fortælle om arkitektparret, der blev dansk restaureringspraksis’ superstjerner. Og oplev de transformerede stalde på Hindsgavl Slot med arkitekt Karen Exner, som tegnede avlsgårdens nye profil og skabte de karakteristiske hotelværelser.

25. maj: Foredrag og rundvisning på Hindsgavl Slot

Facebook Like Button Tweet Button
 

Rådhuse fra 1800-tallet i mange af landets købstæder

En tur rundt i landets købstæder er også en tur rundt til nogle af de mange råd-, ting- og arresthuse, som blev opført i 1800-tallet og tegnet af tidens førende arkitekter. Realdania By & Byg har købt og restaureret seks af rådhusene, så de bliver bevaret og kan videregive fortællingen om et stykke dansk kulturarv.

Læs hele artiklen

Oplev Meldahls Rådhus i Fredericia og en række synlige beviser på byens historiske rolle som fæstningsby: Garnisonskirken, kirkegården for de faldne i 1864, det velbevarede voldanlæg og den ældste og største jødiske begravelsesplads uden for København.

6. juni: 5 historiske hotspots i Fredericia

Facebook Like Button Tweet Button
 

20. juni: Erhvervsarrangement - Kunst i byudvikling

Vi gentager erhvervsarrangementet om kunst i byudvikling - denne gang i Køge. Her kan du opleve, hvordan Køge Kyst har brugt kunst og kultur som drivkraft for byudviklingen. Statens Kunstfond, Holstebro Kommune, Køge Kyst og Realdania By & Byg deler ud af deres erfaringer, og du kommer på rundtur i bydelen, som har gennemgået en enorm forvandling.

Læs mere om arrangementet

Facebook Like Button Tweet Button
 

Bjørn Nørgaards slange på Bispebjerg Bakke

Kunst, arkitektur og et højt håndværksmæssigt ambitionsniveau indkapsler Bispebjerg Bakke – den prisvindende bebyggelse på 135 lejeboliger, der slanger sig i Københavns nordvestkvarter. Kom med ind i det fremsynede boligbyggeri, formgivet af kunstneren Bjørn Nørgaard. 

28. maj: Rundvisning på Bispebjerg Bakke

Facebook Like Button Tweet Button
 

Forvandlet Faaborg-hus skal inspirere hele landet

Et historisk byhus i Faaborg blev sidste år udvalgt som den første bygning i Realdania By & Bygs renoveringsprojekt "Utilpassede bygninger i købstæderne". Nu er facaden renoveret og indpasset i gadens forløb. Målet er at inspirere til lignende tiltag i andre købstæder.

Læs hele artiklen

Facebook Like Button Tweet Button
 

Realdania By & Byg køber arkitekt Erik Christian Sørensens eget hus fra 1955

Erik Christian Sørensens eget hus fra 1955 er et af dansk modernismes ikoniske enfamiliehuse. Nu er huset købt af Realdania By & Byg for at sikre, at husets arkitektoniske og kulturhistoriske værdier fortsat bliver bevaret og formidlet for eftertiden.

Læs hele nyheden

Facebook Like Button Tweet Button