RealDania Byg
 

En arkitektonisk perle gemt i sandet: Her tilbragte Arne Jacobsen sine somre

For mange danskere er sommerhusferie ensbetydende med afslapning i liggestolen og gåture ved stranden. For den verdenskendte danske arkitekt Arne Jacobsen, som i slutningen af 1930’erne byggede eget sommerhus i det bakkede landskab ved Sejerøbugten i Odsherred, var det dog noget ganske andet end liggestolen, som trak.

Sommerhuset var stedet, hvor han dyrkede sin store interesse for botanik – en interesse, som varede ved hele livet, og som var så dybfølt, at Jacobsen flere gange skulle have sagt, at ”hvis jeg får et nyt liv, vil jeg være gartner”.

Læs artiklen om Arne Jacobsens sommerhus

Facebook Like Button Tweet Button
 

Restaureringen af Ballonhangaren tager form

Håndværkerne knokler for at blive færdige med restaureringen af Ballonhangaren på Islands Brygge i København, som Realdania By & Byg købte i 2017 med henblik på at bevare den for eftertiden.

Lige nu står der et stillads foran den store port ind til selve hangaren, men den 30. september åbnes porten kortvarigt. Dén dag har du en unik mulighed for at opleve Europas sidste Ballonhangar, når Realdania By & Byg Klubben viser rundt. Arrangementet er et særarrangement kun for Klubbens medlemmer. 

Særtilbud til dig som nyhedsbrevsmodtager:
Tegn et medlemskab af Realdania By & Byg Klubben og få 1 gratis billet til rundvisningen. Bemærk at der kun er et begrænset antal pladser, så skynd dig, hvis du vil sikre dig en plads!

Læs mere om tilbuddet

Facebook Like Button Tweet Button
 

Stor kulturarvspris pryder nu lille grønlandsk hus

Det er ikke kun kirker, slotte og palæer, som prydes af den prestigefyldte kulturarvspris, Europa Nostra. I den lille bygd Ilimanaq i det nordvestlige Grønland hænger nu også en stor plakette med inskriptionen ”EUROPEAN PRIZE FOR CULTURAL HERITAGE”.
Ved en storslået ceremoni i Berlin for et år siden blev prisen tildelt Realdania By & Byg for restaureringen af to historiske huse i den lille bygd. Siden gik turen forbi ”Det Grønlandske Hus” i København, hvor kåringen blev fejret, og nu er rejsen så tilendebragt.

Den fornemme pris – i form af en bronzeplakette – er nu landet i det ene af de to huse, som udløste prisen, nemlig det fredede og restaurerede sorte træhus, som i 1700-tallet var hjemsted for missionæren Poul Egede.

Læs mere om prisen og de to fredede huse i Ilimanaq

Facebook Like Button Tweet Button
 

Søetatens Pigeskole - Nyboders glemte skole

Hvis du i løbet af sommeren har gået tur i det unikke Nyboder-kvarter i København, er du måske kommet forbi Borgergade og er stoppet op foran hovedporten på Borgergade 111.

De færreste kender til det liv, der har udspillet sig bag murene på det, der oprindeligt blev opført som Søetatens Pigeskole i 1859. Vidste du fx, at bygningen har været anvendt til undervisning i søkrigshistorie, artilleri og fægtning for kadetter, som sy- og læsestuer for Nyboders pigebørn og som logi for tyske flygtninge i 1945?

I 2003 købte og restaurerede Realdania By & Byg ejendommen, som i dag danner ramme om Bygningskulturens Hus.

Læs mere om Søetatens Pigeskole

Facebook Like Button Tweet Button
 

Hvordan ser fremtidens seniorbofællesskab ud?

Og hvordan kan det bidrage til at skabe sociale relationer mellem beboerne? Det giver Realdania By & Byg et bud på med byggeriet af et nyskabende seniorbofællesskab i Naturbydelen Ringkøbing.

Den 23. september fortæller byudvikleren, bygherren og arkitekten om projektet. Det sker ved et erhvervsarrangement i Ringkøbing, som også byder på rundtur i det store naturområde og fortælling om de øvrige byggerier, der er på vej i den nye bydel, som Realdania By & Byg udvikler sammen med Ringkøbing-Skjern Kommune.

Læs mere om erhvervsarrangementet

Se en oversigt over kommende erhvervsarrangementer

Facebook Like Button Tweet Button