Alles over Onderwijsbeleid in Antwerpen. 

Nieuwsbrief september
 
Nieuwsbrief maart
Nieuws over Onderwijsbeleid

Niveaugroepen maken het schoolzwemmen gemakkelijker

breed beeld

Hoe gaat u als leerkracht om met grote niveauverschillen tussen leerlingen tijdens het schoolzwemmen? Lees het in dit interview met Basisschool De Mozaïek.

Meer info

Netwerkkaart Uitvalpreventie

Omdat het niet altijd eenvoudig is om gerichte hulpverlening en ondersteuningsdiensten terug te vinden, werd een overzicht van de Antwerpse onderwijs-ondersteunende diensten en aanbod gebundeld.

Meer info

ruler

Samen tot aan de meet

Vertel aan uw ouders over 'Samen tot aan de Meet' op uw school

Uw school doet heel wat inspanningen om kinderen zoveel mogelijk leerkansen te geven. Het is niet altijd eenvoudig om dit duidelijk te maken aan de ouders van uw leerlingen. Daarom geeft Onderwijsbeleid Antwerpse scholen graag een duwtje in de rug. De presentatie en het draaiboek dat we ontwikkelden kan u gebruiken om uw verhaal te ondersteunen.

Meer info

ruler

Kalender

Dinsdag 19 april
Studiedag 'Idealen, hoe radicaal is radicaal?'

Op 19 april organiseert onderwijsbeleid een studiedag rond het thema radicalisering voor iedereen die vanuit onderwijs, zorg, cultuur, sport en jeugdwerk met jongeren werkt. Er zijn nog enkele plekjes vrij voor het plenaire gedeelte. Schrijf u nog snel in als u interesse heeft.

Programma

Inschrijven

Donderdag 21 april
Leerstoel Katrien Struyven 'Ieders leer-kracht: binnenklasdifferentiatie in de praktijk realiseren'

‘Ieders leer-kracht’ is een woordspeling die verwijst naar het doel van binnenklasdifferentiatie - iedere leerling tot krachtig leren aanzetten - én naar de kracht die de leraar bezit om dat doel te bewerkstelligen.

Meer info

Inschrijven

Donderdag 28 april
Studiedag intercultureel vertellen

breed beeld

De interculturele vzw De Verhalenwerf organiseert een studiedag waarop doelstellingen, methodieken en resultaten van het onderwijsproject "Regenboogverhalen" worden voorgesteld.

Inschrijven kan t.e.m. 15 april via info@verhalenwerf.be.

Meer info

Donderdag 28 april
PrevAnt Studiedag

PrevAnt, de werkgroep van coördinerende Preventieadviseurs Antwerpen, organiseert samen met het onderwijsbeleid een infodag rond preventie en veiligheid in scholen.

Meer info

Inschrijven

Donderdag 12 mei
Studiedag 'Wie écht werkt?' - Save the date

Op donderdag 12 mei 2016 organiseert het Netwerk rond Inclusie een studiedag voor leerkrachten, schoolteams en geïnteresseerden in het kader van Inclusie. U krijgt de kans om een lezing van Dr. David Mitchell, een autoriteit op vlak van specifieke onderwijsbehoeften, bij te wonen en stil te staan bij elementen van uw eigen praktijk.

Meer info

ruler

Nieuws en activiteiten van partners

De schoolbel gaat, eindelijk vrije tijd!

breed beeld

Kinderen kunnen van alles doen thuis, in de sport of jeugdclub, een culturele of andere activiteit. In onze stad zijn er honderden mogelijkheden. Toch vinden niet alle ouders en kinderen de weg naar een vrije tijdsbesteding. Jessi Taverniers, coördinator van de vrije tijdsbemiddelaars vertelt ons hoe zij met haar team volwassenen en kinderen ondersteunt in hun zoektocht.

Meer info

ruler

 
 
sfs_icon_facebook Delen op facebook
sfs_icon_twitter Delen op Twitter
sfs_icon_linkedin Delen op LinkedIn
sfs_icon_forward Doorsturen naar een vriend
158x60