Beste,

 

Pride.be 2016 op een nieuwe toplocatie!

Pride.be zal dit jaar doorgaan op een gloednieuwe locatie! Uit respect voor de slachtoffers van de aanslagen op 22 maart is er ons gevraagd om de sereniteit van de gedenkplaats aan de Beurs te bewaren en uit te wijken naar een andere plaats. Omdat liefde te mooi is om te verstoppen hebben we er dus voor gekozen om het evenement op een andere toplocatie te laten doorgaan.

Het meest kleurrijke evenement van het jaar zal deze keer plaatsvinden op de Kunstberg. Deze plek biedt niet enkel een prachtig uitzicht over Brussel, maar ligt ook nog eens vlakbij het Centraal Station! Nu, meer dan ooit, hopen wij jou te zien op onze nieuwe prachtige locatie. Toon samen met ons op 14 mei dat liefde steeds overwint!

De PrideVillage verhuist naar de Kunstberg!

Op 14 mei zal de Kunstberg omgetoverd worden tot de PrideVillage, het meest kleurrijke dorp van ons land! De PrideVillage biedt nu een ongelooflijk uitzicht over onze hoofdstad en is nog makkelijker te bereiken dankzij de ideale ligging naast het treinstation Brussel Centraal.

Er is gekozen om de toegangen tot deze zone te beperken tot vier grote ingangen. Iedereen is welkom in de PrideVillage. Beleef hier samen met andere feestvierders een onvergetelijke dag!

 
 

PrideParade legt een gloednieuw traject af!

De PrideParade, een grootse manifestatie vol kleurrijke deelnemers, legt een geheel nieuw traject af. De PrideParade start om 14u aan de Kunstberg, gaat tot aan De Brouckere en keert vervolgens terug naar de PrideVillage.

Feest, wandel en dans mee langs de talrijk versierde wagens door de straten van Brussel. Maak deel uit van deze prachtige parade op 14 mei! 

"I decide": thema van Pride.be 2016!

Pride.be is niet enkel een feest, maar ook een manifestatie. Met Pride.be willen we wetten veranderen en meer gelijke rechten bekomen voor holebitrans-mensen. Çavaria, Arc-en Ciel Wallonie en Rainbowhouse Brussels scharen zich dit jaar achter één gemeenschappelijk thema: “I decide”.

Momenteel kiezen dokters of de staat wie jij bent. “I decide" staat volledig in het teken van zelfbeschikking. Jij kiest wie jij bent en hoe jij door het leven wil gaan. Het thema van dit jaar wil de huidige wetgeving wijzigen en het mogelijk maken voor mensen om zelf te beslissen welke genderidentiteit ze innemen op hun officiële papieren.