Health reviderer nu de standarder for ansvarlig forskningspraksis, som alle fakultetets forskere skal efterleve. Det sker i forlængelse af to alvorlige sager fra andre fakulteter, der har sået tvivl om uafhængigheden af den forskning, der udgår fra Aarhus Universitet.
Sæt det bedste hold, tænk globalt og hav ’kunden’ i kikkerten. Det var mantraet, da forskere, studerende og repræsentanter fra fonde og biotekindustrien satte hinanden stævne og omdannede fredag d. 27. september til en innovativ smeltedigel på Healths årlige Medical Innovation Day.
Hvordan skaber man et frugtbart samarbejde på tværs af nationaliteter, forskellige forskningstraditioner og tidszoner? Det hjælper at have fagligheden til fælles. Mød to Honorary Skou-professorer: Irena Sailer og Kenneth Rothman og deres danske værter: Golnoush Bahrami og Vera Ehrenstein.
Allerede første afsnit kan afgøre, om din fondsansøgning har en chance. Sådan lyder meldingen fra dr. Caroline Ang fra University of Bath. Mød hende torsdag den 7. november 2019, hvor hun medbringer konkrete værktøjer og metoder til, hvordan du kan få succes med din ansøgning.
Folk med paradentose har ofte dårlig ånde, men de kan ikke selv lugte det. Et nyt forskningsprojekt på Aarhus Universitet skal nu undersøge, om evnen til at lugte og smage bliver påvirket af betændelsestilstande i munden. Projektet er finansieret af Aarhus Universitets Forskningsfond.
Hvordan reducerer vi sygdomsudvikling og dødelighed blandt individer med kroniske betændelsestilstande som fx HIV, tuberkulose og Zika-virus? Det spørgsmål er omdrejningspunktet for Jacob Estes, som er ny adjungeret professor i immunpatologi på Aarhus Universitet.
Læge og dr.med. Ida Vogel er ny klinisk professor i fosterdiagnostik på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Her udvikler og validerer hun nye genetiske metoder, så gravide kan tilbydes tidlig diagnostik og kompetent rådgivning i tilfælde af komplikationer.
|