No Images? Click here

Hej

De første forårsspirer kigger frem, og det samme gør det første nyhedsbrev fra Center for Sundhedssamarbejde. Her samler vi spændende stof om sundhed  - nyheder, artikler, samarbejdsprojekter og arrangementer.

I første udgave sætter vi fokus på mental sundhed i alle aldersgrupper - børn, unge, ældre og i familielivet. Vi vil blandt andet udfordre dit syn på sundhed og løfte sløret for vores nye samarbejdsprojekter med Aarhus Kommune og Nordea Fonden.

 

Brugeren i centrum og samarbejde på tværs

Kan du huske, hvem vi er? Vi arbejder på at fremme samarbejde mellem forskere ved Aarhus Universitet og det omgivende samfund. Vores udgangspunkt er at sætte brugeren i centrum for fremtidens sundhedsløsninger. Det kræver, at vi kombinerer kompetencer på tværs af fag, sektorer og organisationer. Har du ideer til samarbejde, hører vi gerne fra dig. 

Sundhed er mere end en sund krop

Det danske sundheds- og velfærdssystem er meget opdelt og præget af en forældet sundhedsforståelse. Der er behov for at arbejde på en ny måde, hvis fremtidens sundhedsudfordringer skal løses. Det mener Carsten Obel - direktør for Center for Sundhedssamarbejde.  Sundhed er meget mere end et spørgsmål om overlevelse, kost og motion. Det handler i lige så høj grad om det hele menneske, det gode liv og evnen til at bidrage i samfundet.

Førende forskere i børns mentale trivsel gæster Danmark 

I denne uge besøger børnepsykologiens vigtigste profiler Danmark for at diskutere børns og unges mentale sundhed. Verdens første professor i børnepsykiatri Michael Rutter deltager i workshoppen Big data og mental børnesundhed på Christiansborg, der livestreames den 16. marts kl. 9.30.

Professor Robert Goodman er også med til arrangementet, og gæster efterfølgende Aarhus Universitet til en workshop om Måling af psykisk trivsel. Her debatteres spørgeskemaet SDQ, som Goodman er ophavsmand til.

 

Nye samarbejdsprojekter

Vi er i gang med en række spændende samarbejdsprojekter med bl.a. Aarhus Kommune om fremtidens lykkelige plejecenter og Nordea Fonden om sundhed og nye familieformer. 

Det lykkelige plejehjem

Vi samarbejder med Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune om temaet det lykkelige plejecenter. Formålet er at er at skabe den forskningsbaserede og praksisnære viden, så lykkeprogrammet kan komme godt fra start.

 

Sundhed og nye familieformer 

For Nordea Fonden gennemfører vi et projekt om at fremme sundhed i nye familier. Formålet er at afdække viden, behov og aktører med henblik på at kvalificere Nordea Fondens kommende satsning på temaet "Nye familier".

 

Kommende arrangementer 

  • Onsdag d. 16 marts: Big data og mental sundhed
  • Torsdag d. 17 marts: SDQ Workshop – måling af mental trivsel hos børn og unge
  • Onsdag d. 06 april: Lykkeworkshop
  • Tirsdag d. 26 april: Carsten Obel, hovedtaler ved Young People’s Mental Health in Europe