Nieuw! Veel voorbeelden
 
18 nieuwe voorbeeldprojecten op onze site
 
 

Rescura en Metselgoed zijn twee kerngezonde bedrijven met schitterende opdrachten. Opdrachten met een verhaal. Grote opdrachten, kleine opdrachten, historische opdrachten, eigentijds vakwerk, routine onderhoudswerk, once-in-a-lifte-time-opdrachten. Voor particulieren en professionele opdrachtgevers.

Bekijk de 3 grote overzichten met 18 nieuwe cases:  kies voor overzicht 2012 of 2013 en de speciale Metselgoed-pagina.  

Overzicht 2012, klik hier >>
Overzicht 2013, klik hier >>
Overzicht Metselgoed, klik hier >>

 
Special: Kleur in R'dam
 
Herstel kunstwerken Kathedraal Rotterdam 
 
 

De kathedrale kerk aan de Mathenesserlaan wordt na decennia weer een parel voor Rotterdam. Niet dat alles afgerond is, maar veel kon al gerealiseerd voor het bijeengebbrachte geld. Eerst werd de buitenkant gerenoveerd (m.n. waterdicht gemaakt). Vanaf 2012 mochten wij de kunstwerken binnen schoonmaken en restaureren: de 14 bijzondere statieschilderingen, de 2 geheel beschilderde zijkapellen (zwaar vervuild) en de fraaie apsis schoonmaken en restaureren. 

Jan Dunselman schilderde alle afbeeldingen rond 1920.
Lees en bekijk onze project-special over de restauratie, klik hier >>

 
Kantoor en atelier in één
 
Kom digitaal langs: nieuw pand in 24 foto's
 
 

Kantoor & Vakatelier zijn na 20 jaar eindelijk echt samen. In een fraai gerenoveerd, industrieel pand in de Haagse Zaanstraat. Onze restaurateurs, onze stucadoors, onze decorateurs, ze zijn nu nog duidelijker één team met één thuisbasis ... en uitvoering en staf werken naast elkaar in één pand, een stap voorwaarts.

• Vakatelier                     • Werkplaats
• Kantoor                         • Privé-atelier + expositieruimte

Via 24 mooie breedbeeldfoto's kunt u even bij ons rondkijken. De digitale deur staat 24 uur per dag voor u open: kom even binnen  >>

 
Rescura voor Particulieren
 
Stucwerk privé-woningen als nieuw
 
 

Er is een fase in sommig stucherstel dat er meer riet dan stuc is te zien. Hiernaast u een plafond aan de Heemraadssingel in Rotterdam, halverwege de restauratie. Het is inmiddels puntgaaf en strak opgeleverd. Het is één van een reeks stucrestauraties die we afgelopen tijd in Rotterdam en centrum Amsterdam bij particulieren realiseerden. Zie projecten 2012 >>. Particulieren vinden sowieso de weg naar Rescura. We brengen heel veel kennis in, komen met duurzame oplossingen, adviseren kosteloos, offreren gedetailleerd en werken met zeer scherpe, concurrerende prijzen. Vraag vrijblijvend advies!

Voor meer uitleg over stucherstel, klik hier >>

 
Metselgoed in Laren
 
Dak-, gevel- en kozijnonderhoud woning
 
 

Wat een sympatiek huis! Gelegen in het prachtige Laren in het Gooi. De particuliere eigenaar vroeg ons de conditie van het casco te onderzoeken en advies te geven. Dat deden we graag en grondig.

Het onderhoudsplan resulteerde in een duurzame gevelrenovatie door Metselgoed. De ramen en kozijnen werden vervangen, het dak gereinigd, schades onderzocht en hersteld, een het metselwerk is opnieuw verankerd en gerepareerd, het stucwerk vervangen en geschilderd. Het huis kent authentieke ankers (het smeedwerk op de buitenmuur). Ook deze werden gereinigd en verduurzaamd, waarna de complete stuclaag met nieuw schilderwerk kon worden afgewerkt. 

Dit huis is qua casco nu weer in topconditie! Meer foto’s, klik hier >>

 
Vraag en passend antwoord
 
In schaarse tijden is elke vraag van u welkom 
 
 

We hoeven er geen doekjes om te winden: de hoeveelheid werk voor ons soort vakbedrijven is sterk afgenomen. Die tegenwind duurt al jaren! Daarom richten we ons tot breder publiek en bieden nieuwe aanvragers extra aandacht en zeer aantrekkelijke aanbiedingen.

• werken op hoogste niveau, ook in het kleine werk
• leveren pure vakmensen, met heel veel ervaring 
• geven deskundig en gratis advies
• bieden snelle, scherpe offertes met duidelijkheid tot in de details
• komen met duurzame oplossingen
• zijn een financieel gezond bedrijf dat waarmaakt wat het beloofd
• werken voor zeer scherpe prijzen
• kunnen schakelen van zeer kleine naar zeer grote opdrachten

 
Toprestauratie stijlkamer
 
Gehavende stijlkamer parochie Beverwijk
 
 

Hier onderzoekt Susan Smelt met een restauratie-microscoop een zwaar gehavend 18e eeuws stijlkamerdoek in ons vakatelier. Het is een beschilderd zijpaneel van een bijzondere stijlkamer uit een voormalige Beverwijkse pastorie in een pand van ca. 1750

Stadsherstel Amsterdam vroeg ons de complete restauratie van de doeken van Jacobus Luberti Augustini uit te voeren. We restaureerden eerder van zijn vaders hand de grote schilderingen in de Haarlemse Dolhuys-stijlkamer (zie onze site). Overig restauratiewerk parochiekamer: houten betimmeringen, de deuren, ramen en kozijnen, het Hollandse Rococo-stucplafond, de schouw en het tapijt. Een project van grote omvang dus. Meer foto’s restauratie klik hier >> en voor speciale poster, klik hier >>

 
U ontvangt deze mailing omdat u bent ingeschreven in onze mailing list. Klik hier om uit te schrijven