Facebook icon Twitter icon Forward icon

Nieuwe eind- en toetstermen examens budgetcoach en schuldhulpverlener

De eind- en toetstermen (ETT) voor het examen budgetcoach en schuldhulpverlener zijn bekend. Op basis hiervan komt in het eerste kwartaal van 2019 een nieuw examen beschikbaar voor professionals in de schuldhulpverlening,

De nieuwe ETT zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Nederlandse Vereniging Van Budgetcoaches en Schuldhulpverleners (NVVBS), de Nederlandse Beroepsvereniging van Professionial Organizers (NBPO) en de examencommissie van ExSi. Lees meer.......

Mbo keuzedeel assistent-bewindvoerder

Beschikbaar vanaf 1 januari 2019: het mbo keuzedeel assistent-bewindvoerder. Een uitdaging voor mbo-4-studenten die carrière willen maken in de schuldhulpverlening.

In de branche bewindvoering is een grote behoefte aan mbo’ers die, onder verantwoordelijkheid van een bewindvoerder, zelfstandig ondersteunende taken kunnen uitvoeren. Die gespecialiseerde kennis is onder de huidige mbo-studenten onvoldoende aanwezig. Lees meer........

Het examentarief verlaagd.

Het bestuur van de Stichting ExSI heeft besloten om het examen tarief te verlagen van € 210,- naar € 150,-.
Zoals bekend heeft de stichting geen winstoogmerk en vinden wij het belangrijk dat de tarieven betaalbaar blijven voor professional en onderwijsinstelling. Nu het aantal kandidaten toeneemt ontstaat er ruimte voor deze tariefverlaging, waarmee wij nog meer cursisten willen stimuleren tot het doen van het ExSI examen.

 

Handboek Civiele Beschermingsmaatregelen

Donderdag 25 oktober jl. nam Wijnand Prins als voorzitter, a.i. van ExSI, uit handen van Kimberly van Dijk het eerste exemplaar van haar nieuwe Handboek Civiele Beschermingsmaatregelen in ontvangst.

Een boek waarin op overzichtelijke wijze alle relevante onderwerpen van bewindvoering in de dagelijkse werkpraktijk worden behandeld.

Het boek is een uitstekende voorbereiding op het examen voor het Branchediploma Bewindvoerder van de stichting Exameninstelling Schuld en Inkomen. Daarnaast is het handboek ook bijzonder interessant voor curatoren, mentoren, schuldhulpverleners, andere professionals en vrijwilligers betrokken bij financiële zorgverlening.